Narancsos-céklás immunerősítő saláta 5 perc alatt

saláta,recept,cékla,narancs,éléskarma Forrás: GettyImages
Kicsit saláta, kicsit előétel, de ha szeretnéd kontrollálni a kalóriákat, elég lehet vacsorára is. És nagyon sok benne a vitamin.

Ha a salátáról esik szó a legtöbb ember egy sima íztelen fejes salátát képzel maga elé. Sajnos a hazai statisztikák is azt mutatják hogy nagyon kevés zöldséget fogyasztunk, és abból is csak 3 félét említenek a megkérdezettek: paprika, paradicsom, kígyóuborka.

Gondolom, hetente egyszer így a karantén idején te is elmész bevásárolni vagy megkérsz valakit, hogy tegye ezt meg helyetted. Én szombaton voltam heti nagybevásárláson és került a kosaramba előre csomagolt főtt cékla is. Narancs szinte mindenkinél van most otthon. Egy olyan 2 összetevős receptet mutatok most ami garantáltan felkerül majd a kedvencek közé.

Narancsos-céklás immunerősítő saláta

Összetevők

Dresszing

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 ek. balzsamecet
  • 1 ek. mustár
  • fél citrom leve
  • 1 csipet só

A narancsot hámozd meg és vágd fel kisebb kockákra. A főtt céklát is ugyanakkora darabokra vágd, majd keverd a feldarabolt narancshoz. A dresszing elkészítéséhez az összes hozzávalót keverd össze egy tálkában, és öntsd a narancs és cékla tetejére. Ha szereted és hozzá tudsz jutni, extraként tehetsz a tetejére friss koriandert is, amitől mennyei íze lesz ennek a színes, és tápanyagdús ételnek. Fogyaszthatod magában vagy köretként is. Jó étvágyat!

Forrás: eleskarma.hu

Tippek a tökéletes salátához