Naponta, hetente, havonta – milyen sűrűn érdemes kitakar(antén)ítanod most otthon a szobákat

Borítókép: Naponta, hetente, havonta – milyen sűrűn érdemes kitakar(antén)ítanod most otthon a szobákat Forrás: Getty Images
A járványhelyzet fennállása óta legszívesebben még a fertőtlenítőt és fertőtlenítenéd, hogy növeld az esélyeidet a megbetegedés elkerülésére. Mutatunk egy rendszert, amivel a teljes bedilizés helyett ésszerű keretek közé szoríthatod a takarítási szokásaidat.

Eddig sem álltál értetlenül a drogériákban a tisztítószeres polc előtt, a felmosóval is évtizedes barátság köt már össze, mégis mióta berobbant a koronavírus, ahogy a járvány maga, úgy a takarítással töltött órák száma is exponenciálisan nő.

A csap alatt számolva a másodperceket mosod ekcémásra a kezed, szinte lexikális tudást szedtél magadra a létező összes fertőtlenítő hatású összetevőről és már kezded érteni Jack Nicholson Lesz ez még így se! című filmben alakított takarításmániás karakterét.

Mielőtt tényleg teljesen magával ragadna az őrület, vegyél egy mély levegőt és nézd meg a különböző használati tárgyakat milyen sűrűn szükséges fertőtlenítened - helyiségekre bontva.