Napi kedvencünk: magyar férfiak énekelnek az apaságról

Borítókép: Napi kedvencünk: magyar férfiak énekelnek az apaságról
Magyar zenekar adott ki egy irtó jó albumot - nem gyerekeknek - az apaságról! Ezt meg kell hallgatnotok!

Az anyákról, az anyaságról, és a gyermekek születésről, gyermekeinkről már számtalan dal és album szól. De mi van az apákkal? Erre a kérdésre készítette el válaszul a MattSet zenekar az új albumát. ’Apák napja’ címen egy egész albumnyi dalt írt és jelentetett meg ugyanis az apaságról, apává válásról Szakadáti Mátyás produkciója.

„Az album egy koncept lemez, a témája pedig az apai szerepek a férfiak életében, benne minden a kapott mintáktól, az átalakulással járó kihívásokkal, elvárásokkal és a mai kor apáinak szép pillanataiból és sokszor piszok nehéz napjaiból.”
mesélte az albumról a zenekar frontembere.

A 'Velünk él a ház' című dalhoz videoklipet is forgattak, melyet László Dorina készített és Czikkely Panni (@czikkczakk) animációi szerepelnek benne.

A MattSet egy 5 tagú banda, benne több apával és egyben a szakma elismert zenészeivel: Tornóczky Ferenccel és Temesi Bercivel és a fiatalabbak közül Papp Csabi a dobos, Fésűs Ádám pedig a zongorista. Az új lemez szövegírója Hegyi Gyuri, zeneszerzője Szakadáti Mátyás volt, a hangmérnök pedig Bubenyák Zoli.

Ha szeretnétek élőben is meghallgatni a zenekart, illetve addig nem lesznek újabb szigorítások, akkor elvileg az augusztus 21-i Tabáni nagykoncerten meg tudjátok tenni.

Az albumot és a dalokat pedig addig is IDE KATTINTVA tudjátok meghallgatni!

Apának lenni (is) jó - de még mennyire jó!! Íme galériánkban pár elgondolkodtató és/vagy vicces idézet az apaságról!