Napi horoszkóp május 23.: a Mérlegek válaszút előtt állnak, a Skorpiókra zsúfolt nap vár

Borítókép: Napi horoszkóp május 23.: a Mérlegek válaszút előtt állnak, a Skorpiókra zsúfolt nap vár
Ma is érdemes elolvasnod, mit üzentek számodra a csillagok!

NAPI HOROSZKÓP Május 23.

KOS (március 21-április 20)

Nagy célt tűztél ki magad elé, pontosan tudva, hogy azt elérni nem lesz egy sétagalopp. Tisztában voltál a ténnyel, hogy magasra tetted a lécet, amit meg kell majd ugranod ahhoz, hogy eljöjjön a hőn áhított siker és csillogás. A jelenlegi pozíciód alapján minden esélyed megvan arra, hogy meg tudd valósítani a tervedet. Légy magabiztos, nehogy kizökkenj egy pillanatra is, s mindenképpen higgy magadban. Ha így teszel, legyőzheted akár az egész világot!

BIKA (április 21-május 20)

Vannak olyan szituációk, amelyeken jobb csendben túllépni, s ezen nem érdemes egyetlen percig sem morfondírozni. Meg kell tanulnod neked is elereszteni helyzeteket anélkül, hogy nagyon felbosszantanád magad. Néha sokkal okosabb, ha nem okozol magadnak kellemetlen pillanatokat azzal, hogy olyan dolgokon töröd a fejed, amelyek megtörténtek, sőt már el is múltak. Tanulj meg diplomatikusan, okosan továbblépni – és tekints a jövőbe!

IKREK (május 21-június 21)

Megeshet, hogy nem úgy reagálsz egy bizonyos helyzetre, ahogyan az illem és a diplomácia szabályai megkívánják. Hirtelen csattansz fel valami miatt, pedig nem az a hibás, aki mintegy hírmondóként adja át a neked szánt üzenetet. Próbálj önuralmat gyakorolni, ne húzd fel magad mindenen, nem kell folyton a konfliktust keresni. Hallgasd meg az illetőt és lépj tovább, mert különben csak önmagadat fárasztod vele, mást meg úgysem fog érdekelni a háborgásod. Csak lazíts és akkor nem fogsz kényelmetlen helyzetbe kerülni, amikor neked kellene a hirtelen reakcióért elnézést kérni!

RÁK (június 22-július 22)

Valaki iránt gyengéd érzelmeket táplálsz, ő azonban nem tud róla. Várj az alkalmas pillanatra és tudasd az illetővel, hogy nem közömbös a számodra. Amennyiben kölcsönös a szimpátia, viszonozni fogja a dolgot, és ha mindketten úgy érzitek, közelebb is kerülhettek egymáshoz. Persze nem kell ajtóstól rontani a házba, ha rámenős vagy, csak kiábrándíthatod magadból. Fogd vissza az érzelmeidet, ne ugorj a nyakába, mert azzal nem tudod meggyorsítani a folyamatot. Légy türelmes és meglátod, azzal többre mész.

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Nagy felelősséggel járó feladatot bíznak rád, mely elsőre eléggé megijeszt. Nem hiszel ugyanis magadban annyira, hogy képes leszel megbirkózni vele. Ám ha jobban belegondolsz és alábbhagy a kétségbeesésed, te is láthatod, hogy valójában nem is akkora teher, amit a válladra tettek. A benned rejlő tudás és tapasztalat pont elegendő. Próbálj úgy hozzáállni a dologhoz, hogy ez egy teszt arra, hogy meg tudod-e állni a helyed ebben a helyzetben. Bízz magadban, hidd el, hogy neked is menni fog a feladat, minden csak önbizalom kérdése!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Kezdesz kimerülni a nagy teljesítménytúrán, nem nagyon bírod már a tempót a többiekkel tartani. Okosabban teszed, ha megállsz, fújsz egyet és kicsit másra koncentrálsz, mert a mentális megerőltetés sem tesz most túl jót neked. Mindenki meg fogja érteni, hogy szükséged van egy kis szusszanásra. Ha összeszedted magad, ráérsz továbbmenni, hidd el, semmiről nem maradsz le, ellenben újult erővel sokkal gyorsabb tempót tudsz majd diktálni!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Olyan szituáció adódik, amikor választanod kell, melyik irányba fordulsz, mi az, amire a leginkább szeretnél fókuszálni. El kell tudnod dönteni, hogy a te értékrended szerinti fontossági sorrendben mi az, amire jelen pillanatban fókuszálni érdemes és mi az, amivel csupán az időd vesztegetnéd. Amennyiben bízol önmagadban és a hetedik érzékedben, nem fogsz magadnak csalódást okozni. Hidd el, hatalmas kő esik majd le a szívedről, ha eldöntötted, merre legyen az útirány!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Nyakig állsz a tennivalókban, ki sem látsz a sűrű programból, ezért attól tartva, hogy nem végzel velük időben, eszeveszett kapkodásba kezdesz. Be kell látnod azonban, hogy a vesszőfutás semmiképp nem lesz célravezető, hisz a nagy káoszban elkezdesz hibát hibára halmozni. Ezek ugyan egyelőre apró hibák, ám amennyiben nem rendezed gyorsan a gondolataid, ebből lesznek a nagy és nehezen helyrehozható tévedések. Csigavér, nem hajt a tatár, nem kell tehát a nagy sietségben fejjel rohannod a falnak! Gondold végig, mit és hogyan kell csinálnod ahhoz, hogy a lehető leghatékonyabban tudd a feladataid elvégezni!

NYILAS (november 23-december 21)

Kicsit kesze-kuszának ítéled most meg a helyzeted, de megnyugtat a tudat, hogy van valaki, akire minden körülmények között, bármiben számíthatsz. Ezúttal is a segítségedre siet és bátran oda áll mögéd. Ő az, aki nem csak ebben a szituációban, hanem mindig melletted áll és támogat, ha kell, akkor veled örül, vagy villámhárítóként működik. Szerencséd van, mert nem mindenki mondhatja el magáról, hogy olyan kiváltságos helyzetben van, amelyet te bátran elmondhatsz! Igyekezz óvni a kapcsolatotokat, vigyázz rá és éreztesd vele, hogy ő is bármiben számíthat rád!

BAK (december 22-január 20)

Keményen küzdesz azért, hogy a környezetedben bármifajta cselekedeted elismerjék, megfelelési kényszered teljesen eluralkodott a hétköznapjaidon. Roppant fárasztó folyamatosan litereket izzadni azért, hogy olyasmit adhass ki a kezedből, ami egyáltalán nem te vagy. Eljött tehát az idő, hogy feltedd magadnak a kérdést: mi a fontos? Az, hogy boldog, elégedett és önazonos legyél, vagy az, hogy jutalomfalatért ugráld át az akadálypályát és a végén felállva tapsoljanak? Rajtad áll minden. Ha nem kívánsz felesleges köröket futni többé, azon is csak te tudsz változtatni!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Leragadtál egy bizonyos helyzetben, amelyből nem sikerült túl jól kijönnöd, ezen rágod magad már jó ideje. Kezdesz azonban az önvádba és a lelkiismeret furdalásba beleveszni, amely semmi jóra nem vezet majd. Próbáld helyretenni magadban a dolgokat, vond le a megfelelő tanulságokat, okulj belőlük és tekints úgy a helyzetre, hogy a múltban történt események a te épülésed szolgálják a jövőben. Ha arccal hátrafelé mész, soha nem fogod tudni lezárni azt, ami megtörtént, igyekezz inkább megfordulni és előrenézni, hisz a jövődben új élmények várnak!

HALAK (február 20-március 20)

Az az érzésed, hogy valaki a környezetedben egyfolytában beleszól abba, hogyan éld az életed, téged pedig rendkívülien frusztrál a dolog. Emiatt igyekszel kerülni az illető társaságát, hisz nem akarod folyton azt hallgatni, mit és hogyan kellene másképp csinálnod, leginkább az ő értékrendje szerint. Nem kell játszanod a bújócska játékot, egyszerűen mondd a szemébe, hogy nem szorulsz senki támogatására, vagy életvezetési tanácsaira. Ne haragudj rá, hisz nyilvánvalóan csak jót akar neked, nem feltétlenül a rossz szándék vezérli!