Napi horoszkóp május 20.: a Kosok őszinteségükkel, a Bikák önfeláldozásukkal alkothatnak maradandót

Borítókép: Napi horoszkóp május 20.: a Kosok őszinteségükkel, a Bikák önfeláldozásukkal alkothatnak maradandót Forrás: unsplash
A hét első napjára is izgalmas üzeneteket tartogatnak az egyes csillagjegyek!

NAPI HOROSZKÓP május 20.

KOS (március 21-április 20)

Úgy érzed, ma az őszinte érzelmek napja van, ennek megfelelően nem is szemérmeskedsz a környezeted előtt. Aki közel áll hozzád, annak bevallod, akivel problémád van, annak elmondod, illetve ha bárhol hibáztál, azt sem szégyelled bevallani. Szép dolog az őszinteség, de vigyáznod kell vele. Amennyiben úgy döntesz, hogy elmondod az érzéseid bárkinek, számolnod kell vele, hogy ezzel sebezhetővé és sérülékennyé válhatsz. Épp ezért gondold meg, kinek és mit mondasz ki, mert benne van a pakliban a csalódás esélye is. Ne bánts meg olyanokat, akik fontosak számodra, mert nem tudhatod, milyen mély sebet ejtesz a szavaiddal! Csak óvatosan, kösd be magad a mai érzelmi hullámvasúton!

BIKA (április 21-május 20)

Bár nem biztos, hogy jut rá időd, mégis elvállalsz minden rád bízott feladatot, hisz senkinek nem akarsz csalódást okozni. Ennek köszönhetően azonban kissé túlvállalod magad, mert nemhogy a saját feladataiddal nem tudsz végezni, még a mások által rád bízottakkal is meggyűlhet a bajod. Ügyelj arra, hogy a minőség és a színvonal megőrzése érdekében legközelebb csak annyi felelősséget vállalj magadra, amivel még felmutatható eredmény tudsz produkálni, hisz nem az a cél, hogy magadnak, vagy akár a környezetednek csalódást okozz, kudarcélmények sorozatát átélve ezzel! Okosan gazdálkodj az időddel, az energiáddal és a képességeiddel, ez esetben meglátod, tudni fogod, mi az, ami még belefér!

IKREK (május 21-június 21)

Bármiféle projektbe kezdesz, mindenképp ragaszkodsz azokhoz a bevált útvonalakhoz, amelyeket már jól ismersz és csukott szemmel is végig tudsz rajtuk menni. Ez azonban időnként megakadályoz bizonyos célok elérésében, vannak ugyanis olyan szituációk, amikor kénytelen vagy letérni az útról és más ösvényen elindulni annak érdekében, hogy végül sikeres lehess. Nem érdemes mindig mindenáron kötni az ebet a karóhoz, legyél rugalmasabb és ne görcsölj rá semmire, amiben nincs perspektíva, a szemed előtt lévő lehetőséget viszont igyekezz megragadni. Időnként, ha bizonytalan vagy, mérlegeld, hogy miféle áldozatot kell meghoznod a saját boldogságodért!

RÁK (június 22-július 22)

Az az érzésed, hogy valami, amit régóta nagyon szeretnél elérni, egyre távolabb kerül tőled. Ezért már szinte hitevesztetten mész az úton, mert nem nagyon látod a végét. El sem tudod képzelni, milyen érzés lehet elsőként átszakítani a célszalagot, majd utána ünnepelni a sikert. Bár oda a magabiztosságod, most már semmiképpen ne add fel, hiszen annyi munkát fektettél a dologba. Ha most hátat fordítasz mindennek és bánatosan elkullogsz, valószínűleg örökké bánni fogod azt, hogy nem volt benned elég kitartás és akaraterő! Próbálj valamilyen kapaszkodót találni, ami segít ezt a bizonytalan időszakot átvészelni, s ha túllendülsz a holtponton, menni fog minden, mint a karikacsapás!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Túl magasra emeled másokkal szemben a mércét, olyan dolgokat vársz el tőlük, amelyre nem talán nem is képesek. Emiatt időnként kellemetlen helyzetbe kerülsz, mert előbb-utóbb nyilván akadnak olyan emberek, akik ezzel kapcsolatban hangot adnak a nemtetszésüknek. És lásd be, van is valamennyi igazuk. Büszke lehetsz arra, hogy te egy maximalista, céltudatos ember vagy, de nem várhatod el másoktól, hogy erejükön felül megfeleljenek neked. Igyekezz mindenkit elfogadni úgy, ahogyan van, hisz mindenki értékes ember, s rendelkezik olyan képességekkel, tulajdonságokkal, amelyeket érdemes elismerni. Nem tudod és nem is érdemes megváltoztatnod embereket, és ne akarj mindenkit a saját képedre. Légy toleránsabb, mert az sokkal célravezetőbb!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

A környezeted elismeréssel tekint rád, mert olyasmit tettél a szűkebb közösséged érdekében, amit mások nem mertek – talán nem is tudtak – volna ilyen bátran megtenni. Ezért most sokan a világ megmentőjét látják benned, maradj azonban két lábbal a földön, kezeld helyén az elismeréseket, mert a nagyképűsködés nem igazán vonzó emberi tulajdonság. Élvezd természetesen a sikert, hisz az a te nevedhez fűződik, ne időzz azonban túl sokat a reflektorfényben, mert el fog vakítani!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Akad valaki a környezetedben, aki számodra kifejezetten zavaró viselkedéssel bír, szinte el sem tudod viselni a közelségét. Ez egy idő után jól látszik az arcodon is, az az ember vagy ugyanis, aki nem-igen tudja titkolni az ellenérzéseit bizonyos helyzetekben. Amennyiben úgy döntesz, hogy valóban nehezen tolerálod és nem is vagy hajlandó megerőltetni magad, inkább kerüld a társaságát, hisz nem ér annyit az egész, hogy átgyalogolj a lelkivilágán és megalázd. Érdemes gondolkodnod, mielőtt szóra nyílik a szád, mert olyasmi is kicsúszhat rajta, ami mások számára bántóan hat.

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Mostanában eléggé túlvállaltad magad, amely az egészségi állapoton is nyomot hagy, kezded ugyanis a végkimerülés határát súrolni. Ennek elkerülése érdekében -ugyan a hét első napja van- érdemes egy kis időt arra szánnod, hogy kialszod magad, hogy pihensz, hogy erőt gyűjtesz. Igyekezz megértetni a feletteseiddel, hogy az a mókuskerék, amelyben a siker érdekében futsz, akadozni látszik és ahhoz, hogy ismét olyan intenzitással működjön a rendszer, ahogy amnak előtte, neked muszáj lesz kiszállni és szusszanni egy rövid ideig. Nem kell mindig magadra vállalod mindenki terhét és rendelkezésre állnod, helyezd önmagad minden kötelezettség fölé, mert ha elfogy az energia, nem fogsz tudni tisztességgel helyt állni!

NYILAS (november 23-december 21)

Elégedetlen vagy a jelenlegi teljesítményeddel, úgy érzed, többet is ki tudnál hozni magadból, de annyira fáradtnak érzed magad, hogy nem tudsz tovább menni. Semmi baj, erre a jelre érdemes hallgatnod és kicsit félretenni azt, amin egyfolytában kattog az agyad, vonatkoztass el tőle, összpontosíts teljesen független dolgokra és meglátod, ha újult erővel veszed elő ismét azt, amit teljesítened kell, sokkal hatékonyabban és megoldás centrikusabban fogsz tudni működni! Egy dolog biztos: nem érdemes rágörcsölnöd a helyzetre, mert annál nehezebb lesz meglátni az utat, amerre érdemes menned!

BAK (december 22-január 20)

Kitartásod és akaraterőd meghozza gyümölcsét, noha nem nagyon hittél a sikerben, most mégis úgy alakul a helyzet, hogy eléred azt, amit akartál. Méltán lehetsz büszke magadra, hisz egyedül értél a hegy csúcsára, a környezeted őszinte elismerésére. Ünnepeld meg az eredményt, de vigyázz, el ne emelkedj a föld szintjétől, mert könnyen vehetnek az események váratlan fordulatot, amelynek következtében kicsúszhat a lábad a hegyoldalban! Csak módjával, szerényen fogyaszd a munka zamatos gyümölcsét!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Egy számodra közeli személy rendkívülien ad a véleményedre, ezúttal is a tanácsodra van szüksége. Te nagyon szívesen elmondod az álláspontod, légy azonban diplomatikus, mert nem vagy részese az általa megélt szituációnak, így nincs semmiféle jogod beleavatkozni a tényállásba. Majd a másik fél meghozza a döntést, nem kell magadra vállalnod ezt a terhet. Csupán szubjektív véleményt tudsz tehát alkotni, de minek is okoznál magadnak álmatlan éjszakákat emiatt?!

HALAK (február 20-március 20)

Mindenáron szeretnéd elérni a célod, bármire képes vagy ennek érdekében, semmi más nem lebeg a szemed előtt, mint az, amit megkaparinthatsz. Légy azonban óvatos, mert nem mindenki támogat a célod elérésében, lesznek olyanok a környezetedben, akik mindenáron meg akarnak majd akadályozni. Jó úton haladsz, ütős tervet dolgoztál ki, mégis járj nyitott szemmel, vedd észre azokat a helyzeteket, amik veszélyesek lehetnek, hogy még időben tudj reagálni és hárítani. Ha sikerül átszakítanod a célszalagot, fújd ki magad, nyugodj meg és gyűjts erőt az újabb kihívásokra.