Napi horoszkóp május 18.: a Kosok fajsúlyos ügyben kapnak domináns szerepet, a Szüzek régi rejtélyt oldhatnak meg

Borítókép: Napi horoszkóp május 18.: a Kosok fajsúlyos ügyben kapnak domináns szerepet, a Szüzek régi rejtélyt oldhatnak meg
Érdemes hétvégén is elolvasnod a horoszkópodat.

NAPI HOROSZKÓP május 18.

KOS (március 21-április 20)

Nagyon fontos ügyet bíznak rád, amelyet a megfelelő diszkrécióval, a tőled telhető legnagyobb odaadással, eddig megszerzett tudásod bizonyításával kell megoldanod. Noha a felelősség súlya egy pillanatra eltántorít, azt is pontosan tudod, hogy nem hátrálhatsz ki csak úgy a helyzetből, vannak ugyanis olyan szituációk, amikor nincs helye a félelemnek, mert a lehető legtökéletesebben el kell végezned. Ne akard összecsapni az egészet, ülj le, gondolkodj, készíts tervet és csak akkor vágj bele, ha már minden összeállt a fejedben és nem a sűrű bozótosban kell bolyonganod. Ne húzd azonban sokáig az időt, mert a végtelenségig nem csiszolgathatod a tervrajzot!

BIKA (április 21-május 20)

Te vagy az a személy, akitől egy bizonyos helyzetben mindenki a megoldást várja, akinek a kezébe adják az irányítást, hisz a többieknek halvány fogalmuk sincs arról, hogyan és merre is kellene továbbmenniük. Megtisztelőnek érzed ugyan a feladatot, mégis megrémít az a felelősség, amit ezzel rád hárítanak, épp ezért eleinte elkezdesz finoman kihátrálni a helyzetből. Mielőtt azonban végleg megfutamodsz, nézz magadba, azután a szituációra és hidd el, ha te nem vállalod az ügyet, nemcsak a dolog fog majd dugába dőlni, hanem nagy csalódást is okozhatsz másoknak. Tisztázd a szereped, próbálj egyfajta kihívásként tekinteni az ügyre és tedd meg a tőled telhető legtöbbet azért, hogy végül együtt ünnepelhessetek!

IKREK (május 21-június 21)

Úgy érzed, van valaki a környezetedben, aki minden lépésedet árgus szemekkel figyeli, bármit mondasz, szinte biztosan beléd köt, olyan magasra téve a mércét, hogy azt lehetetlen legyen megugranod. Emiatt roppant feszült vagy, nem tudod, hogyan kezelhetnéd diplomatikusan a helyzetet, fogalmad sincs, miként szabadulhatnál meg tőle. Ha azonban egy kissé más felfogással tekintesz a helyzetre, rájöhetsz, hogy épp azért van jelen az illető az életeben, mert valamit meg kell tanulnod. Ha csak olyanokkal vennéd körbe magad, akik isszák minden szavad, akik ajnároznak megállás nélkül, előbb-utóbb megunnád a dolgot. Ellenszenv helyett tekints kihívásként a dologra és találd meg a pozitív oldalát!

RÁK (június 22-július 22)

A sok nehézség és akadály ellenére sikerül befejezned valamit úgy, hogy senki nem kerül ki a helyzetből rosszul. Egészen eddig a pillanatig nem merted elhinni, hogy menthető a szituáció, ám mivel a csapatból te rendelkezel a legtöbb tapasztalattal, így magadra vállaltad a terhet és ebben a tudatban tettél meg mindent az eredmény érdekében. Most mindenki elismerését sikerült kivívnod, amely igencsak simogatja a hiúságod. Légy azonban óvatos, el ne szállj a büszkeségtől, mert ha egyszer túl magasra mész, nagyon nehéz lesz visszatalálnod a hétköznapokba!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Nagy teherként nyomja a vállad ez bizonyos dolog, amit valaki tulajdonképp úgy testált rád és nem nagyon tudsz vele mit kezdeni. Mivel kezd azonban összenyomni a helyzet, igyekezz mihamarabb megszabadulni tőle és olyan megoldást találni, hogy senki számára ne tűnjön úgy, mintha ki akarnál bújni a feladat alól. Gondolkodj megoldás centrikusan és légy hatékony, mert nagyon úgy tűnik, ebben a dologban most nemigen akad segítőtársad. Ha már azonban így alakult, fuss neki egyedül a hegycsúcsnak, legfeljebb te aratod le a babérokat!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Egy elég bonyolult ügyben most lehetőséged van arra, hogy a történet egy igen szövevényes szálát kibogozd, s olyan részleteket tárj fel, amelyek segíthetnek egy régóta fennálló rejtély megoldásában. Nagy izgalommal tölt el, hogy végre hasznossá teheted magadat az ügyben, s most érdemes alaposan utánajárni mindennek. Ha kell, oszd meg másokkal is a tapasztalataidat, de csakis olyanokat avass be, akikben abszolút megbízol. Később nagyon büszke leszel majd rá, hogy tulajdonképp milyen rejtélyes ügyet sikerült megoldanod. Ügyelj azonban arra, hogy semmilyen cél érdekében ne adj fel az emberi értékeidből!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Nagyon sürgetsz valamit, mert kezded unni tétlenséget, az az érzésed ugyanis, hogy ebben a szituációban nem tudod már hasznossá tenni magad. Mivel azonban semmiféle ráhatásod nincs az események kimenetelére, ezért kitartást és önuralmat kell gyakorolnod, hisz fogalmad sincs, hol a vége, de biztos, hogy nem te leszel az, aki az eseményeket irányítja, hisz a mókuskerékben ugyanúgy csak futsz körbe, mint a többiek. Hidd el, tudni fogod, ha a célegyenesbe érsz, ne siettesd annyira! Próbáld meg élvezni és a legtöbbet kihozni a helyzetből!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Nem mered elhinni, hogy a körülményekhez képest a számodra legkedvezőbb helyzetben vagy, minden pillanatban attól tartasz, hogy egy kis botlás következtében összeomolhat körülötted minden. Amennyiben azonban eluralkodik rajtad a görcsösség, abban az esetben elfelejted élvezni az életed. Felejtsd el a negatív érzéseid, használd ki, hogy minden a helyén van és a lehető legjobban alakul. Ha baj van, úgyis észreveszed időben és van benned kellő talpraesettség ahhoz, hogy gond nélkül meg is oldd. Nyugi, nem lesz semmi gond!

NYILAS (november 23-december 21)

Te sem mertél hinni benne, de sikerült elérned valamit, melyhez -így utólag visszatekintve is- rengeteg akadályt kellett átugranod, mégis beértél a célba. Mivel azonban nagyon sok energiát kivett belőled a dolog és idegileg is teljesen felőrölt, ezért most mindenképp legyen a pihenésé a főszerep, hisz neked is szükséged van egy lélegzetvételnyi szünetre. Igyekezz kihasználni az időt és valóban fizikailag és lelkileg is feltöltődni, mert most van erre lehetőséged. Jövő héttől ismét új kihívások, ismeretlen pályák várnak új akadályokkal!

BAK (december 22-január 20)

Váratlanul olyan lehetőséget sodor utadba az élet, amellyel mindenképp érdemes élned és ezt te is pontosan tudod. Régóta vársz ugyanis a pillanatra, épp ezért meg is kell ragadnod, hisz nem tudhatod, hogy mikor kínálkozik újabb alkalom arra, hogy elérd a célod. Mivel számtalanszor végigzongoráztad már a darabot, így azt is tökéletesen és pontosan tudod, hogy kell csukott szemmel játszani. Ezúttal semmi nem állíthat meg, hisz minden összeállt ahhoz, hogy egy ütős dolgot alkoss! Hajrá!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Bizalmadba fogadtál valakit, akitől a környezetedben élők óvva intenek, mindennek ellenére, valami oknál fogva te mégis úgy érzed, mindenki érdemel egy esélyt, így tehát nem feltételezel róla semmi rosszat. Lehet azonban, hogy mégis igazuk van és kígyót melengetsz a kebleden, mások intelmei ellenére mégis csalódnod kell benne. Igyekezz megválogatni azon személyeket, akiket beengedsz a bizalom körébe, hisz az egy drága mulatság, ne osztogasd ész nélkül! Ne a saját károdon és szenvedéseden keresztül tanulj az életről!

HALAK (február 20-március 20)

Úgy érzed, a környezetedben túl sok mindenki próbálja diktálni neked a tempót, túl sokan hiszik azt, hogy tökéletesen tudnak mindent és azt, hogy feltétlenül rászorulsz az életvezetési tanácsaikra. Mivel ez téged rendkívüli módon frusztrál, nyugodtan állj a sarkadra és mutasd meg, hogy szuverén személy vagy, akinek megvan a saját életútja, véleménye, elvei, értékrendje. Miért kellene azt csinálod és olyan módon, ahogy elvárják?! Járd a magad útját és ne foglalkozz ezekkel a személyekkel.