Napi horoszkóp május 1.: a Rákok a konfliktusaikat rendezhetik, a Szüzeket a jószándék vezérli

Borítókép: Napi horoszkóp május 1.: a Rákok a konfliktusaikat rendezhetik, a Szüzeket a jószándék vezérli
A hosszú hétvége alatt se feledkezz meg a horoszkópodról, ismét izgalmas dolgkat tudhatsz meg ugyanis a csillagok állásából!

NAPI HOROSZKÓP MÁJUS 1.

KOS (március 21-április 20)

Bár a napot nem így tervezted, mégis olyan természetű akadály hárul eléd, amelyet egyszerűen sem kikerülni, sem figyelmen kívül hagyni nem tudsz. Épp ezért, mielőtt még az lelkesedésed eleve elveszne emiatt, nézz szembe a feladattal, bátran ugorj neki és old meg az egyenletet. Ha készen vagy és pontot tettél a dolog végére, lelkiismeretfurdalás nélkül foglalkozhatsz más dolgokkal. Hidd el, sokkal könnyebb lesz, ha az a bizonyos kis bogár nem duruzsol a füledbe egész álló nap!

BIKA (április 21-május 20)

Mindenképpen jelentős előnyre szeretnél szert tenni, ennek érdekében bizonyos lépéseket átugorva igyekszel végrehajtani egy feladatot. Ez azonban semmi más nem eredményez, csak a hasra esést, épp ezért mielőtt mindenféle veszélyes manőverbe kezdesz, érdemes számolnod a dolog kockázatával is. Mielőtt az artista játékba kezdenél, igyekezz egy olyan taktikát kidolgozni, amely hatékony, így nem lesz gond végig menned az akadálypályán. Ne akarj feleslegesen harcolni az Elemekkel, mert azok úgyis erősebbek nálad!

IKREK (május 21-június 21)

Ahelyett, hogy a munkát ünnepelnéd, a mai nap a tervezettnél sokkal zsúfoltabbra sikeredik, váratlan feladatokkal kell ugyanis megbirkóznod, amelyek miatt elég sokat bosszankodsz. Ha azonban a bosszúságod félre tudod tenni egy pillanatra, rá jöhetsz, hogy tulajdonképp ez egy próbatétel, egy új kihívás számodra, mellyel elsősorban magadnak bizonyíthatod be, hogy mire vagy képes. A saját határvonalaid ugyanis te, magad húzod meg, épp ezért te vagy az egyetlen személy, aki akaraterővel és kitartással feljebb tolhatja azokat. Keresd a feladatokban a kihívást, hisz ha így állsz a dolgokhoz, sokkal hatékonyabb és eredményesebb tudsz majd lenni!

RÁK (június 22-július 22)

Egy bizonyos személlyel korábban konfliktus helyzetbe kerültél, amelyet egészen a mai napig nem sikerült rendeznetek, emiatt nem igazán vagytok felhőtlen viszonyban. Most azonban egy közös ismerősötök kerül bajba, akin mindketten segíteni szeretnétek. Könnyen lehet azonban, hogy ez a helyzet lesz az, ami végül kettőtök konfliktusát is rendezheti, hiszen közös ügyért mentek előre. Ha már az élet így alakította és az illető fontos számodra, ne szalaszd el a lehetőséget arra, hogy békét köss vele.

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Túl sokáig hezitáltál valamin, emiatt elúszott egy komoly lehetőség arra, hogy végre olyan sikereket érhess el, amelyekhez nem kell megmásznod a Mount Everest-et. Nem biztos, hogy a siker nem jön majd, de mivel ez az alkalom kicsúszott a kezeid közül, elképzelhető, hogy sokkal hosszabb és kacskaringósabb úton fogod tudni majd elérni. Ne hagyd azonban, hogy kishitűséged és félelmed megakadályozzon bármiben is, szedd össze minden bátorságod és indulj el! Ha ehhez saját erődből kell is megmásznod a hegyet, az se ijesszen el, hisz a végén annál édesebb lesz majd a siker íze!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Kéretlenül, pusztán jószándékból szeretnél segíteni valakin, aki viszont teherként éli meg a te segíteni akarásod. Az első pillanatban bántónak érzed az elutasítást, hisz téged semmi más nem vezérelt, csakis a jó szándékod. Ha azonban belegondolsz egy pillanatra, nem biztos hogy az illető segítségre szorul, nem biztos hogy a problémája olyan természetű, amelyet mással is meg szeretne osztani, nem biztos hogy nem egyedül akarja ezt az akadályt megugrani. Fogadd el, hogy nem mindenki kér segítséget, de biztosítsd arról, hogy bármikor számíthat rád, történjen bármi, te minden körülmények között mögötte állsz. Ilyenek az igazi barátok!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

A mai nap érdekes tanulságokat és leckéket tartogat számodra. Nem biztos hogy mindegyik pozitív lesz de úgy tartja a mondás, hogy negatív tapasztalatok nincsenek, csak leckék, amelyeket az élet tanít. Fogadd el, hogy bármennyire is igyekszel, mindig találkozol majd ilyen leckékkel, amelyekből tanulván a következő hasonló helyzetben már pontosan tudod majd, hogyan kell cselekedned. Ne hagyd, hogy ez a fajta tapasztalat negatív értelemben nyomja rá a bélyegét a hétvégédre, tanuld meg, hogy amin változtatni nem tudsz önmagadtól, azt jobb, ha elfogadod.

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Borzasztó nagy elánnal küzdesz jó ideje egy bizonyos dologért, pontosan tudtad, hogy érdemes előre menned még akkor is, amikor mások már lemaradtak vagy hitetlenségük okán nem támogattak, nem harcoltak. A küzdelem megérte, a hited és magabiztosságod most sem hagyott cserben, hisz a munka sikert hozott. Most azonban, hogy learathatod a babérokat, ismét nagy a tömeg körülötted, hisz mindenki szeretne fogyasztani a zamatos gyümölcsből. Neked azonban nem kell osztoznod azokkal, akik akkor hagytak a sárban, amikor beleragadtál, csak azért, mert nem hittem a pozitív eredményben. Ne szégyelld ezeknek az embereknek elmondani a véleményed, hisz ők semmit nem tettek a siker érdekében, te viszont litereket izzadtál, így egyedül téged illet az elismerés is.

NYILAS (november 23-december 21)

Mivel az elmúlt időszak -egyelőre a mostanit is beleértve- igazán zűrös volt, rengeteg kérdőjellel, bizonytalansággal és frusztrációval, így nem igazán tudtál érdemben koncentrálni a közvetlen környezetedre és arra, hogy a szerelmeddel romantikázhass és kimutasd felé azt, hogy mennyire fontos számodra. Ez a hosszú hétvége azonban abszolút alkalmas arra, hogy minőségi időt töltsetek együtt. Igyekezz olyan otthoni programot találni mely lehetőséget ad arra, hogy építhessétek a kapcsolatotokat. Készíts neki egy finom vacsorát nézzétek meg együtt egy filmet romantikázzatok, éreztesd vele, hogy bár ez az időszak kicsit fusztráltabb, ő nem kevésbé fontos számodra. Szereted, nem is tudod mással elképzelni az életed, ezt azonban neki is éreznie kell, nem elég ha minden reggel elmondod neki, tettek nélkül ugyanis ezek elcsépelt szavak maradnak.

BAK (december 22-január 20)

A környezetedben annak köszönheted népszerűséged, hogy mindig minden helyzetben kiállsz a gyengébbekért, hogy a segítségre szorulókon segítesz, hogy te vagy a két lábon járó irgalmas szamaritánus. Most azonban te szorulsz segítségre egy bizonyos helyzetben, amelyet azok az emberek sem fognak megtagadni, akiken egyszer segítettél. Újabb bizonyosságot nyertél arról, hogy érdemes jónak lenni, mert a karma visszaadja neked is az összes jót, amit te adtál az embereknek.

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Nincsenek túl jó előérzeteid egy bizonyos dologgal kapcsolatban, épp ezért mindenféleképp megpróbálsz menekülni előle. Mivel azonban ilyenformán nem tudod befolyásolni az eseményeket, nem is tudsz a végtelenségig menekülni előle, érdemes tehát összeszedned minden bátorságodat és szembenézni a helyzettel. Hidd el, sokkal nagyobb előnyre tehetsz szert, ha nem nem hagyod, hogy hátulról utólérjen a baj, sokkal inkább te nézel farkasszemet vele. Nem éri meg aggodalmaskodással és félelemmel veszetegetned a drága időd!

HALAK (február 20-március 20)

Olyasmiben segítesz egy hozzád közel álló személynek, amelyről pontosan tudod, hogy nem biztos, hogy mindenki önzetlenül megtenné, még te sem vagy ugyanis biztos abban, hogy jól cselekszel-e. Amennyiben fontos szerepet foglal el az illető az életedben és meggyőzöd saját magad arról, hogy okos dolog segíteni neki, ne foglalkozz azzal, mit mondanak, vagy hogyan ítélnek meg mások. Ha mégis magadra és másokra nézve is veszélyesnek tartod a dolgot, finoman próbáld egy más irányba terelni, elmagyarázva neki, hogy miért lesz ez káros és igen sok áldozattal járó folyamat. Lehet, hogy te leszel az, aki meghozza a fényt az éjszakában! Nagyon dicséretes, hogy a bajban nem hagyod magára!