Napi horoszkóp december 8.: a Mérlegek learathatják a babérokat, a Nyilasok végre kikapcsolódhatnak

Borítókép: Napi horoszkóp december 8.: a Mérlegek learathatják a babérokat, a Nyilasok végre kikapcsolódhatnak Forrás: flickr
Ma se keltél fel hiába, itt a horoszkóp!

NAPI HOROSZKÓP DECEMBER 8.

KOS (március 21-április 20)

Hajlamos vagy arra, hogy csak azért, mert kritikával illetnek, abbahagyd, amit éppen csinálsz, s hátat fordítasz az egésznek és új dolgokba kezdesz. Ha meg valakitől ugyanazzal kapcsolatban elismerés érkezik, akkor gyorsan megváltozik az álláspontod, amiből csak az jön ki, hogy belekapsz mindenbe, de igazából semmit nem fejezel be. El kellene döntened végre, mi a fontosabb a számodra: a mások véleménye vagy a saját életed? Nem az az igazán lényeges, hogy saját erődből érj el sikereket? Akkor ugyanis nyugodtan fogsz aludni, s nem nyomaszt majd a lelkiismeret-furdalás azért, mert kihagytál mindenféle lehetőségeket.

BIKA (április 21-május 21)

Nem osztod mások véleményét egy bizonyos dologgal kapcsolatban, emiatt úgy érzed, kinéznek a társaságból. De ne akard őket mindenáron meggyőzni az igazadról, fogadd el, hogy mindenkinek lehet saját véleménye, és csak azért, mert most ferde szemmel tekintenek rád, ne legyen rosszabb a kedved, s emiatt ne engedj az elveidből. Mindazonáltal gondold végig, kinek és mit mondasz, mert nem érdemes felesleges konfliktusokba keveredni. Ugyanakkor vállald bátran önmagad, és örülj annak, hogy más vagy, mint a többiek.

IKREK (május 22-június 21)

A benned lévő kezdeti bizonytalanság után kezdesz ráérezni egy bizonyos szituációban arra, hogyan is kellene megoldani a helyzetet, és ez egyre magabiztosabbá tesz, így sokkal hatékonyabban tudsz dolgozni. Bár vannak a környezetedben olyan emberek, akik befolyásolni próbálnak, ezúttal ne hallgass rájuk, inkább értesd meg velük, hogy ezúttal pontosan tudod, mit kell cselekedned. Tedd világossá, hogy nem szorulsz mások segítségére, nem kérsz tanácsot, s nem is hagyod magad eltéríteni az általad választott útról. Csak így tovább!

RÁK (június 22-július 22)

A hétvége első napján lehetőséged adódik arra, hogy rendezd a korábbi nézeteltéréseidet, s békét köss számodra fontos emberekkel. Így lezárhatsz olyan dolgokat is, amelyekből már semmi jó nem jöhet ki, inkább csak hátráltatnak. Ez persze kínos feladat, mert a saját hibáidat is be kell ismerned, amire csak kevesen vállalkoznak. De jobb, ha gyorsan túlesel ezen, mert így megnyugszol, s kiiktatsz az életedből olyan zavaró tényezőket, amelyek folyamatosan nyomasztottak. Hidd el, megéri!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Akad valaki a környezetedben, aki a meglátásod szerint túl sokat vár el tőled egy bizonyos szituációban. Te már tudod, hogy olyan magasra tette a mércét, amit biztosan nem vagy képes megugrani, ezért érdemes lenne tisztázni a legelején, hogy ez nem fog menni. Ne szégyelld elismerni, hogy neked is vannak határaid! Jobb ez így, mintha később okozol csalódást másoknak és saját magadnak is. Ne aggódj emiatt, mert nem a hozzáállásoddal van baj, csak egyszerűen tisztában vagy a realitásokkal.

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Egyszerre túl sok mindenen próbálod rajta tartani a szemed, és ez előbb-utóbb meg is bosszulja magát, porszem kerül ugyanis a gépezetbe, ami megzavarja a rendszer működését. Ne csodálkozz ezen, hisz te is pontosan tudod, hogy nem lehet egy fenékkel két lovat megülni, mert abból csak baj lehet. Amíg nem késő, addig próbáld a tennivalókat megosztani egy olyan személlyel, akinek ismered a munkásságát, így csukott szemmel is rábíznád magad! A jövőben igyekezz felmérni a lehetőségeidet, és soha többé ne vállald túl magad. Ez nemcsak a te érdeked, hanem azoké is, akik a túlzott buzgalmad következményeit viselik!

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

Kezd az általad végzett sok munka gyümölcse beérni, végre tapasztalhatod, hogy a rengeteg befektetett energia és fáradság kifizetődni látszik. Ez újabb lendületet ad a további feladatokhoz, hiszen nyilvánvaló, hogy van értelme annak, amit csinálsz. Találj azonban alkalmat arra is, hogy kipihend magad, hiszen nem lehet egyfolytában csak hajtani! Minden, amit eddig elvégeztél, biztos alapokon nyugszik, ezért ha most egy picit lazítasz, attól még nem fog összedőlni semmi. Adj lehetőséget magadnak a kikapcsolódásra, hisz hamarosan újabb hét kezdődik!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Miközben borzasztóan nagy lendülettel dolgozol valamin, folyamatosan újabb ügyekbe ütközöl, és ez elterelheti a figyelmedet arról, amit éppen csinálsz. Mivel azonban egy számodra kiemelten fontos feladat elvégzésébe fektetsz rendkívül sok energiát, ne hagyd, hogy bármi kizökkenthessen. Most ne kezd bele semmi másba, hanem mielőbb fejezd be azt, amit elkezdtél, és hamarosan meglátod, hogy megérte annyit fáradozni a célodért. Ha pontot tettél ennek a dolognak a végére, majd akkor ráérsz pihenni és új kihívásokat keresni!

NYILAS (november 23-december 21)

Elég zsúfolt, munkával és rohanással teli hét áll mögötted, te is érzed, hogy talán kissé túlvállaltad magad. Ha soha nem tudsz ellentmondani és mindenkinek első szóra ugrasz, előbb-utóbb az egészséged is rámehet a folyamatos hajtásra. Éppen ezért most semmi olyasmit ne csinálj, ami még többet kivesz belőled. Keress olyan elfoglaltságot, ami teljesen kikapcsol, pihentet és új energiákkal tölt fel. Egyetlen percre se feledd el, hogy te is halandó ember vagy, akinek végesek a lehetőségei, s egymagában nem tudja a világot megváltani.

BAK (december 22-január 20)

Az az ember vagy, aki semmit nem bíz a véletlenre, mindent jó előre nagyon pontosan kiszámít, hogy még véletlenül se kerülhessen porszem a gépezetbe. Ezúttal azonban hiába készítettél a szokásodnak megfelelően alapos tervet, mégis bekövetkezik valami, ami teljesen összekuszálja a dolgokat. De ne dühöngj emiatt, inkább rögtönözz és gyorsan lépj közbe. Még jobb, ha van egy kész B-terved is, és vedd azt elő. Ha nincs, hát tanulj belőle, és legközelebb még alaposabban vedd számba, hogy egy-egy szituációból mi sülhet ki, s akkor végképp nem érhet semmilyen meglepetés és nem kell eszeveszett kapkodásba kezdened!

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

Elhatározásra jutottál egy bizonyos dologgal kapcsolatban, és úgy gondolod, hogy most már tényleg tovább kell lépned. Valaki azonban ezt képtelen elfogadni, mert attól tart, hogy el fog veszíteni téged. De hidd el, nem keresztbe akar tenni neked, hanem egyszerűen csak félt és ragaszkodik hozzád. Mindenképpen szükség van egy tisztázó beszélgetésre, hogy kiderüljön, ki mit akar igazából. Ha az eddigiekhez képest tényleg más úton kívánsz elindulni, magyarázd el, hogy a te életedről van szó, arról pedig kizárólag te dönthetsz. Az illető meg eldöntheti: veled tart vagy elenged!

HALAK (február 20-március 20)

A nagy hajtásban végre először nem érzed úgy, hogy belefulladsz a feladatokba, s most nem kell azon görcsölnöd, hogy nem felejtettél-e el valamilyen határidőt. Úgy tűnik, lépéselőnyben vagy, használd ki tehát az alkalmat és koncentrálj csak saját magadra. Ritka lehetőség, hát mindenképpen élj vele, szánj egy kis időt a testi-lelki feltöltődésre, tarts a barátnőiddel egy csajos napot vagy menj el a szerelmeddel a karácsonyi vásárba, szépítkezz, vásárolj, egyél finomakat – és egyszerűen élvezd az életet! Időnként neked is szükséged van arra, hogy a szürke, dolgos, munkával teli hétköznapok után csak az élvezeteknek add át magad!