Napi horoszkóp augusztus 14.: a Kosok valakitől kedves gesztust kapnak, a Vízöntőket racionalitásuk vezérli

Borítókép: Napi horoszkóp augusztus 14.: a Kosok valakitől kedves gesztust kapnak, a Vízöntőket racionalitásuk vezérli Forrás: unsplash
Ma is érdemes néhány percet szánnod a horoszkópodra, a csillagok ugyanis ismét izgalmas üzeneteket küldtek!

NAPI HOROSZKÓP AUGUSZTUS 14.

KOS (március 21-április 20)

Valakitől kedves gesztust kapsz, amire nem számítottál és ez a lelkiállapotodra is hatással lesz. Rögtön másképp látod a világot, még a nap is szebben süt hirtelen. Igyekezz Te is örömet okozni másoknak, mert most már a saját példádból tudod, hogy egy apró dolog is képes teljesen eltakarni a viharfelhőket. A mai nap már semmi nem szegheti kedved, még a munkád is sokkal hatékonyabban végzed innentől kezdve.

BIKA (április 21-május 20)

Egy bizonyos szituációban igen hevesen reagálsz, ami nem vet rád túl jó fényt, jelen helyzetben. Talán a kelletténél neked is kevesebb türelmed van egyes helyzetekben, ez is azt mutatja, pihenésre van szükséged. A saját fáradtságodnak nem ihatják meg mások a levét, igyekezz tehát csenni magadnak egy kis szabadidőt, amikor nem kell másokra tekintettel lenned. Csináld azt, amit jónak látsz, ami kikapcsol a mindennapok körforgásából és csak rólad szól.

IKREK (május 21-június 21)

Egy számodra nagyobb jelentőséggel bíró ügybe kezdesz belegabalyodni, lassan nem is érted, hol volt a kiindulási pont, hogyan jutottál el idáig és hogyan kerülj ki a kátyúból. Mielőtt azonban hagynád a kétségbeesést eluralkodni magadon, zárj ki minden zavaró tényezőt és kezd elölről, részleteiben vizsgálni a dolgot. Amennyiben rendelkezel a szükséges tudással, nem okozhat gondot egy kissé bonyolultabb szál kibogozása sem. Csupán csak türelemre van szükség és ha a megfelelő szálat kezded kibontani, délután már szabad emberként élvezheted a napsütést. Hajrá, ne késlekedj!

RÁK (június 22-július 22)

Akad valaki a környezetedben, aki a te segítségkérésed nélkül nyomul és mindenáron meg szeretné adni neked a helyes útirányt. Mivel azonban teherként éled meg az illető nyomulását, érdemes határozottan, ámde nem arrogánsan a tudtára hoznod, hogy egyedül is menni fog, nincsen szükséged semmiféle segítő kézre, hisz az a te utad, jogodban áll tehát eldönteni, melyik ösvény mentén szeretnél a célod felé menni. Ügyelj azonban arra, hogy határozottságoddal meg ne bántsd, hisz őt csupán a jó szándék vezérelte, esze ágában sem volt megnehezíteni a helyzeted. Ne haragíts magadra feleslegesen senki csak azért, mert ragaszkodsz a saját elveidhez!

OROSZLÁN (július 23-augusztus 23)

Úgy tűnik, egy számodra fontos ügyben nem fogsz sikerrel járni, mert valaki – lehet, hogy talán akaratán kívül – bizonytalanságot ébreszt benned, és elhiteti veled, hogy egyáltalán nem is vagy alkalmas a feladat megoldására. Jobban teszed, ha nem hiszel neki, mert igazából azt sem tudhatod, hogy milyen általad ismeretlen megfontolások vezérlik. Emiatt azonban ne legyenek kétségeid, mert ha kívülálló személyek sugallatára megfutamodsz, később nagyon bánni fogod a dolgot, s elsősorban önmagadban okozol nagy csalódást. Ha őszintén hiszel abban, amit csinálsz, semmiképpen ne hagyd magad mások által befolyásolni, hanem bátran állj ki az elveid mellett, s vidd végig, amit elhatároztál!

SZŰZ (augusztus 24-szeptember 23)

Akad egy személy a környezetedben, aki hosszú ideje rád kényszeríti az akaratát, s úgy irányít téged, mint egy marionett bábot. Mostanra azonban eleged lett ebből, eljött tehát a pillanat, amikor állj a sarkadra és mondd el bátran, mi nem tetszik neked. Légy azonban visszafogott, nem kell indulatosan reagálnod, elég, ha szofisztikáltan tudatod az érintett személlyel, hogy neked is van véleményed és önálló akaratod. Legyél udvarias, ugyanakkor kellően határozott, s hidd el, ebben az esetben az illető meg fogja érteni, hogy tulajdonképpen mi is a probléma kettőtök között.

MÉRLEG (szeptember 24-október 23)

A nyári lazább napokon -mint amilyen a mai is- végre jut időd olyasfajta elfoglaltságokra, amelyek nem járnak különösebben nagy energia leadással, de mindenképp élvezhető programok. A pörgősebb napok nem igazán teszik ugyanis lehetővé azt, hogy a számodra kiemelten fontos teendőkre is tudj időt szakítani, hisz akkor valahogy inkább sodródnod kell az árral. Most azonban,hogy nem hajt a tatár, kihasználhatod a kínálkozó alkalmat arra, hogy végre olyasmikkel is foglalkozhass, amelyek valóban érdekelnek és a testi-lelki épülésed szolgálják. Ne is engedj másfajta, mások által kínált programok csábításának, hisz ez most tényleg az a nap, amikor te, magad döntheted el, hogy mivel töltöd az időd!

SKORPIÓ (október 24-november 22)

Pontosan meghatároztad magadnak, mit szeretnél elérni, de abszolút mértékben tisztában vagy a határaiddal is. Így azt is tudod, hogy a cél, amit kitűztél, a pillanatnyi lehetőségeidhez képest eléggé merésznek tűnik, ezért nem is mersz belevágni a dologba. Ne hagyd azonban, hogy a félelem uralkodjék el rajtad, mert ha minden akadálytól azonnal visszarettensz, soha nem leszel igazán sikeres ember. Érdemes tehát mérlegelned, hogy mi a helyes stratégia: továbbra is egy helyben toporogva álmodozol – vagy végre erőt veszel magadon, s némi önbizalommal felfegyverkezve belevágsz a kalandba. Hidd el, nem fogod megbánni, s ha a célodra gondolsz, nem is marad majd időd a felesleges frusztrációiddal foglalkozni!

NYILAS (november 23-december 21)

Kezd fogyni a türelmed egy bizonyos ügyben, teljesen úgy érzed, annak ellenére, hogy mindent megtettél a siker érdekében, mégis egy helyben toporogsz. Mielőtt azonban feladnád a küzdelmet, érdemes egy pillanatra megállnod és visszatekintened, hogy mi mindent tettél már meg, milyen távolság van mögötted és mekkora eredmény vár, ha kitartasz. Ha mindezt végiggondolod, Te is rá fogsz jönni, hogy ugyan most nem roham léptekkel haladsz a kitűzött célod felé, mégis ott van előtted és apró, ám annál hasznosabb lépések fognak majd elvezetni oda, ahol végül majd elégedetten hátradőlve gyönyörködhetsz a létrehozott művedben. Nyugi, már csak néhány méteren kell kitartanod, azt pedig már a kisujjadból kirázod!

BAK (december 22-január 20)

Megérett benned az elhatározás arra, hogy tovább lépj egy olyan helyzetből, amelyben nem nagyon találsz már alternatívát, inkább azt érzed, hogy hátráltat. Igyekezz megértetni a számodra fontos személyekkel, hogy mi a változás oka, miért nem szeretnél tovább vesztegelni egy helyben. Amennyiben Te is sokat jelentesz számukra, támogatni fognak és teljes mellszélességgel kiállnak majd melletted, amely még nagyobb bátorságot és lendületet ad majd az induláshoz. Mindent zárj le, ne hagyj magad mögött megoldatlan nyitott mondatot, hisz a nyitva maradt ügyek a jövőben is zavaró tényezők lehetnek.

VÍZÖNTŐ (január 21-február 19)

A környezetedben arról vagy híres, hogy minden helyzetben racionálisan gondolkodsz, határozott talpraesettséggel hozol döntéseket, emiatt sokan hozzád fordulnak segítségért, ha olyan szituációba keverednek, amelyet nem tudnak megoldani. Méltán lehetsz büszke magadra, de légy óvatos, mert nem minden helyzetet láthatsz át teljesen, hisz kívülállóként könnyű feketét, vagy fehéret mondani, de a következményekkel nem neked kell számolni. Csak olyan tanácsot adj, amelyről biztosan tudod, hogy nem fogja az illetőt a döntésének következménye komolyan, vagy rosszul érinteni, más esetben próbáld diplomatikusan kezelni a segítségnyújtást!

HALAK (február 20-március 20)

Akaratodon kívül megbántasz valakit, aki elég közel áll hozzád, ám a közöttetek kialakult parázs vitában annyira elragadott a hév, hogy olyasmi csúszott ki a szádon, amelyet máskor bizonyosan megtartanál magadnak. Ha már így alakult a helyzet, rajtad a sor, hogy odaállj, elismerd, hogy hibáztál és kérj elnézést, mert ha elfogadod, ha nem, ezt most a Te hibád. Mivel azonban emberből vagy, aki olykor megbotlik, neked is benne van tehát a pakliban az, hogy olyat mondasz, vagy cselekszel, mely tőled szokatlan és igen csak magyarázatra szorul. Ezúttal, ebben a szituációban neked kell bocsánatot kérned és elmondanod, hogy a szándékosság messziről elkerült, amikor ilyesmit kimondtál. Ha fontosak vagytok egymásnak, meg fogjátok tudni beszélni a dolgot!