Mutatjuk, milyen szoknyával hordd a nagy visszatérőt: a katonai bakancsot!

Borítókép: Mutatjuk, milyen szoknyával hordd a nagy visszatérőt: a katonai bakancsot! Forrás: Getty Images
A kilencvenes években, amikor a military stílusú bakancs először volt divatos (legalábbis az én életemben), sajnos még nem volt merszem hozzá. Az idei őszi-téli szezonban azonban ismét betoppan az életünkbe, és lehet, hogy most, negyvenegy évesen, anyukaként jött el az idő, hogy én is bevállaljam.

A bakancs elvileg azért rendelkezik magasabb szárral, hogy védje a lábunknak ezt a sok apró csonttal és rengeteg ideggel rendelkező részét az esetleges támadásoktól, lövedékektől, kígyóktól, miegymástól… Nos, ez bennünket már cseppet sem érdekel, a lényeg, hogy egy bakancs iszonyú vagány, különösen, ha nőies darabokkal kombinálod.

Egyes ortopédus szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy nem érdemes a bakancsot minden nap hordanod. Olyan erősen tartja ugyanis a bokát, hogy a szalagok és inak elszokhatnak a terheléstől, meggyengülhetnek, és végül egy hagyományos cipő már nem is lesz kényelmes/biztonságos a számodra.

A bakancsot húzhatod a skinny nadrágodra.

Például így:

Kipróbálhatod miniszoknyával is, bár a stylistok szerint fennáll az esélye, hogy a lábad rövidebbnek és vastagabbnak tűnik majd. Ennek ellenére nekem tetszik ez a harisnyás változat.

És ez is, mondjuk itt valóban elég vékony hozzá a modell:

Egyes divatelemzők szerint azonban az ideális viselet a hosszú szoknya. Hogy mennyire hosszú? Azt is pontosan megmondják. A szoknya alul érjen véget a bakancsod felett 5-8 centiméterrel. Mégpedig azért, mert egy kis darabka kivillanó bőr optikailag megnyújtja a lábadat, miközben szexis is.

Valahogy így:

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

Nem szoknyával ugyan, de a kivillanó bőr itt is megvan. Menő.

Ha a szoknya elfedi a bakancsod szárát, akkor az alsó fertályod „súlyosabbnak” tűnhet, és slamposabb is lesz az összhatás.

Neked melyik verzió a kedvenced?

Ui.: Ezt még muszáj megmutatnom, annyira tetszik:

Ha a bakancs, amit idén ősszel beszerzel, neked is a századik cipőd lesz, arra az esetre jól jön néhány tárolási tipp: