Későbbre tolt filmbemutatók: mit nézzünk a moziban, ha véget ér a járvány?

James Bond,koronavírus,Trollok,premier Forrás: UIP
Mindenki azt találgatja, hogy mikor lesz vége a járványnak. Vannak, akik az elmaradt filmek új premier időpontjaiból is következtetnek. A leginkább optimista a forgatókönyvet vették alapul a SpongyaBob: Spongya szökésben című animációs film forgalmazói, a bemutató új dátuma: 2020. augusztus 13., míg a James Bond – Nincs idő meghalni 2020. november 19-én kerül a hazai mozikba.

SpongyaBob: Spongya szökésben
amerikai animációs film

rendező: Tim Hill
szereplők: Keanu Reeves
bemutató: 2020. augusztus 13.

SpongyaBob Kockanadrág a moziban? Annyira hülyén hangzik, mint bármi, a rajzfilmszériával kapcsolatban? Igen! Akkor meg miért is ne! Isten nem ver Bobbal, főleg a moziban nem, szóval, biztos, hogy kapunk annyi extrát, hogy érdemes lesz ellátogatni az újra kinyílt mozikba. Itt van például a Bölcset alakító Keanu Reeves, akinek a teste zsályából van. Innen már tudható, hogy valami pszichoaktív cuccot is osztogattak az alkotóknak a Rozsdás Rákollóban. Történt egyszer, hogy SpongyaBob közismerten legjobb barátját, Csiguszt elrabolják, amit nem tűrhet a bikinifenéki galeri, így a Kockanadrág és Patrick útra kelnek, hogy hazahozzák Csiguszt. Közben van némi elintéznivalójuk is Atlantic Cityben, ami egy afféle víz alatt Las Vegas, és ha pénznyeremény nem is biztos, de barátság extra bónusza biztos, hogy az övék lesz.

A Hang nélkül 2
amerikai horror
főszereplők: Emily Blunt, Cillian Murphy
rendezte: John Krasinski
bemutató: 2020. szeptember 3.

A Hang nélkül első része egy kellemes családi B-filmes horror volt, most emeltek az alkotók a téten, és az Abbot családnak nem a saját házukban kell megvédeniük magukat, hanem vad, leszedált környékeken, ahol nemcsak a hangra ugró szörnyekkel kell felvenniük a nem éppen egyenrangú harcot, de a külvilágban ezer más veszély is leselkedik rájuk. Az első rész kis költségvetésű (20 millió dollár alatti) mozi volt, és a többszörösét hozta vissza, így logikus volt a folytatás, és az is, hogy a bevételből szépen ki tudták egészíteni a második részt, ami aztán sokkal látványosabb, akciódúsabb és nagyobb szereplőgárdát mozgató mozi lett, így nemcsak a parafaktor lett durvább, hanem a hullák száma is.

Trollok a világ körül
amerikai animációs film
rendező: Walt Dohrn
bemutató: 2020. október 29.

Aki szereti a tortazselék és a slime gyurmák színvilágát és annak nagy örömet (sőt, boldogságot) jelent majd a Trollok a világ körül amerikai 3D-s számítógépes animációs film, amely ugyebár a négy éve bemutatott Trollok folytatása. Ugyebár maguk a trollok elsősorban boldogok, hiszen a világukban minden csupa csillám és ők pont ezt szeretik. No, és a remek funkyt. Viszont kiderül, hogy nemcsak Trollváros van a világon, hanem maga a Világ is, amiben viszont vannak más trollok is, akik más frankó zenéket (pl. hiphopot, elektrót és metált) szeretnek, mert a világ annál is színesebb, ahogy azt a tarka-barka trollok elképzelik.

James Bond - Nincs idő meghalni
brit-amerikai kémfilm
rendezte: Cary Joji Fukunaga
főszereplők: Daniel Craig, Léa Seydoux, Christoph Waltz
bemutató: 2020. november 19.

A Nincs idő meghalni című új James Bond-moziban nemcsak a két nulla tűnik messziről kereknek, manem az évforduló is. Maga a 2020-as film immár a 25. Bond-kaland, és Daniel Craignek is ez az ötödik filmje 007-es ügynökként. Ünnepelni tehát mindenképpen van mit, bizonyára majd a film minőségét is, főleg ha figyelembe vesszük a trendet, azt, hogy a Craig-féle mozik mind sikeresek voltak. Az új sztori kiindulópontja látszólag tipikus, ugyebár Bond maga mögött hagyta a hivatalt, de vele maradt a jó modora, hibátlan eleganciája és a tűzereje. Most viszont nem a munkát, hanem az élvezi az életet Jamaicán, és ahogy a krimikben ilyenkor lenni szokott, jön egy barát, aki nemcsak az üdvözletét küldi, hanem adna még egy utolsó feladatot is. A CIA-s Felix Leiter arra kéri, hogy segítsen kimenteni egy elrabolt tudóst, ám ahogy lenni szokott, egyik meló hozza a másikat, így Bond bevállal egy side-projectet is, azaz a világot elpusztítani akaró gonosz nyomába ered.

A 10 legjobb fantasy film, ha most elrepülnél egy képzeletbeli világba: