Mostantól él az esküvői oltási etikett: mit kérhetsz és mit nem Covid idején

Borítókép: Mostantól él az esküvői oltási etikett: mit kérhetsz és mit nem Covid idején Forrás: Pixabay.com/ Pexels
Lassan vége a nyárnak és vele együtt az esküvői szezonnak is, ám lesz még esküvő az elkövetkezendő hónapokban és a jövő évben is. Mindez úgy, hogy a Covid-helyzetnek nincs vége. Mit kérhetsz és mit nem illik meglépni egy olyan nagycsaládi, baráti esemény szervezése során, mint egy esküvőn? Mutatjuk.

Nincsenek és nem is voltak egyszerű helyzetben azok a párok, akik idén szerveztek esküvőt. A koronavírus megjelenésével más időszámítás kezdődött el és a szakértők véleménye szerint nem is fog visszatérni a világ rendje abban a jól ismert régi kerékvágásba.

Na de, adja magát a kérdés, akkor mi lesz az eddigi ’normális’ életünk megszokott ritmusával és benne azokkal az eseményekkel, amik szervezése, megélése eddig nem vetett fel kérdéseket?

Változtatni kell rajta –mondja Lisa Lyons, amerikai etikett szakértő és rendezvényszervező, aki munkájában is tapasztalja, a 2021-es év bizony magával hozott egy új helyzetet a rendezvények terén is, melynek fókuszában a covidmentes esküvő kérdése is helyet kapott.

Esküvői oltási etikett

Felettébb hivatalosnak hangzik a dolog és ezt jól is érzékeljük. Még ha nem is nevezték nevén az idén házasodó párok a koronavírus okozta extra dilemmát, de bizony sokan foglalkoztak a kérdéssel: oltott vagy nem oltott a vendég, akit meghívunk? Kérdezzünk rá vagy sem? Hová ültessük a nagyszülőket? Kérjünk tesztet vagy sem az oltatlanoktól? És így tovább...

A vírus jelenléte miatt, saját és vendégeink egészségének védelme bizony szempont lett az esküvő kapcsán, így az ehhez a témához tartozó kérdések/intézkedések részei lehetnek a szervezésnek.

Galériánkban olyan helyzeteket, intézkedéseket, kéréseket gyűjtöttem ki Lisa Lyons, amerikai etikett szakértő ajánlásával, amik -a covid-19 vírus kapcsán- jó, ha felmerülnek az esküvőszervezés során, a saját és a vendégek egészségének megóvása érdekében.