Mire használd fel a tészta főzőlevét?

tészta,főzőlé,tipp,praktika,szósz,mártás Forrás: Getty Images
A tészta főzővize egy titkos csodafegyver, amire a legtöbb ember nem is gondol. Íme néhány tipp, hogy miért mentsd meg és mire használhatod fel a főzéstől egészen a hajápolásig.

Szószok, mártások

Napi rendszerességgel főzünk tésztát, amihez legtöbbször valamilyen szószt is készítünk, mégis gyakorta elfelejtjük, hogy ha igazán selymes mártásra vágyunk, ami szépen bevonja majd a pastánkat, akkor bizony annak főzőlevét is érdemes felhasználnunk. Merthogy tele van keményítővel és sós, amik segítségével igazán ízletes és kellemes állagú szósz készíthető. Miután megfőtt a tészta, szűrd át, vagy csak szedj ki a főzőlevélből egy-két csészényit, amivel dúsíthatod majd az épp készülő mártásodat, keverd jól el, végül add hozzá a megfőtt tésztát.

A további tippekért kattints a galériára!

Tésztaételek, amiket egyetlen edényben összedobhatsz: