Mióta minden nap reggelizek, az alábbi csodás dolgok történtek a testemmel

reggeli, hatásai Forrás: Brooke Lark on Unsplash
Néhány évvel ezelőttig a reggeli számomra ismeretlen fogalom volt, pláne hétköznapokon. Akkoriban még nem is sejtettem, hogy pont ez tehet arról a sok apró, ám annál idegesítőbb problémáról, amit a testemen vettem észre! A Joy.hu cikke.

Aztán amikor kezdtem rosszul érezni magam a bőrömben, egy életmódváltás hatására megpróbáltam odafigyelni a reggelizésre, és most már évek óta szinte minden nap sort kerítek rá. Elmondom, mi változott ilyen távlatból, és miért érdemes neked is minden napot egy jó étkezéssel indítani!

1. Sokkal jobban vág az eszem

Bár régen nem reggeliztem, de egy kávét megittam a munkahelyemre érve, majd ezzel húztam ki a korai ebédig. A koffein adott némi erőt, hogy letudjam a munkámat, de mindig azt éreztem, hogy azonnal el tudnék aludni. Viszont amikor a reggeli is bejött a képbe, nem tudtam nem észrevenni, hogy mennyivel koncentráltabb lettem! Több erőm volt, nem csak fizikailag, de mentálisan is, könnyebben tudtam fókuszálni a feladataimra, és sokkal kreatívabbnak éreztem magam. Nem volt "agyi ködöm", amit amúgy félkómásan, alacsony vércukorszinttel gyakran éreztem. Ez az egyik legnagyobb oka annak, hogy most már akkor is eszek, ha emiatt egy kicsit korábban kell felkelnem.

A cikk folytatását ide kattintva olvashatod!

Íme pár étel, amit jobb, ha nem választasz reggelire!