Mindenmentes téli zellerkrémleves pirított tofuval

leves,zeller,zellerkrémleves,mindenmentes Forrás: Éva magazin
Húsevők is imádni fogják ezt a krémlevest.

Ez a cikk az Éva egy korábbi számában jelent meg először.

Hideg téli estékre, újévi fogadalmak megkönnyítésére, másnapos gyomor ápolására és akár ünnepi alkalmakra is jó ez az egészséges, mindenmentes leves.

Hozzávalók 2 személyre:

• 30 dkg tisztítatlan zellergumó

• 1+1 ek. kókuszzsír

• 7,5 dl zöldségalaplé

• 1 db savanykás alma

• 20 dkg tofu

A díszítéshez:

• vörös-hagyma vagy retekcsíra

Elkészítés:

1. A zellert megpucoljuk, majd kisebb kockákra vágjuk.

2. Az evőkanálnyi kókuszzsírt megolvasztjuk egy közepes méretű lábasban. Amikor elolvadt, hozzáadjuk a zellerkockákat, és kb. 10 percig pirítjuk, amíg szép barna színt kap minden oldalán. Felöntjük a zöldségalaplével, majd fedő alatt kb. 20–25 perc alatt puhára főzzük.

3. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott almát, és kb. további 5 perc alatt készre főzzük.

4. Turmixszal krémesre pürésítjük, ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, majd tálalásig félretesszük.

5. Tálalás előtt a maradék kókuszzsírt egy serpenyőben felolvasztjuk.

6. Közben a tofut felkockázzuk, majd a forró zsíron minden oldalát körbepirítjuk. Melegen tálaljuk.

A zöldséghámozásnak is megvannak a maga fortélyai, amik nem csak ehhez a leveshez jönnek jól: