Milyen nemű babát várok? Kipróbáltam pár módszert – elárulom, bejöttek-e!

Borítókép: Milyen nemű babát várok? Kipróbáltam pár módszert – elárulom, bejöttek-e! Forrás: Getty Images/ Anastasiia Krivenok
Kipróbáltam pár házi, internetes, kalkulátoros és néhány „ösztönös” módszert, illetve tesztet, hogy megtudjam – ha már az ultrahangon volt olyan kedves 18 hétig nem megmutatni, hogy vajon milyen nemű gyermeket hordok a szívem alatt.

A következő cikket főszerkesztőnk, Zubor 'Igenanya' Rozi írta még harmadik várandóssága idején. Elvégzett egy csomó módszert, hogy megtudja, kisfia vagy kislánya születik. Ma már tudjuk a végeredményt, de úgy gondoljuk, a téma örök és ezek a módszerek Neked is segíthetnek, ha kíváncsi vagy rá, milyen nemű babát hordasz a szíved alatt!

Endrész Timi barát-és kolléganőm mesélte, hogy ő megcsinált mindenféle tesztet, amikor a gyermekeit várta, hogy kiderítse mielőbb: fiút vagy lányt hord a szíve alatt. A blogján is írt anno róla, ezt ITT olvashatjátok el! Mivel az én babám is sokáig rejtegette magát – egészen pontosan 2 nappal ezelőttig, vagyis a 18. hét első napjáig, nyilván nem bírtam ki és én is megcsináltam ezeket a teszteket is – és még néhányat, hogy megtudjam: vajon egy újabb kislánnyal, vagy egy kisfiúval bővül a mi kis családunk naggyá?

Az anyai megérzés

Mindenképp szeretném azzal kezdeni, hogy amint terhes lettem, azt éreztem, hogy kislányt hordok. Akkor nagyjából ilyen 60%-ig voltam biztos benne. Aztán amikor a 6. héttől elkezdtem hányni, és olyan rosszul voltam, mint talán második alkalommal, amikor Emma lányomat vártam – illetve még annál is jobban – akkor a magam részéről 100%-ig biztos lettem, hogy tuti megint lányt várunk.

Ráadásul édesanyám februárban halt meg, és valahogy úgy éreztem, hogy Anyu az ő helyére egy kislányt küld le közénk. (6 éve, Nagypapám halála után kábé fél évre egy kisfiúval estem teherbe, a mindjárt 6 éves Máté fiammal.) Mindezek alapján: 1 strigula annak, hogy LÁNYT-t várok.

A „hogy érzed magad” teszt

Amikor Mátét vártam is rosszul voltam, de egyáltalán nem annyira, mint utána Emma lányommal. Emlékszem, mondta is a Mamám már a 7-8. hétben: „Fiú lesz! Ha a nőben fütyi van, akkor jól érzi magát.” Röhögtem, de végülis tényleg fiú volt. És aztán amikor Emma lányommal már hánytam is, a Mama ismét megmondta, hogy lányt várok. Másodjára is igaza lett.

Most harmadjára már nem tudtam számolni, hogy hányszor hánytam. A Mama ismét jósolt: még 1 strigula annak, hogy LÁNY-t várok.

Kínai fogamzásnaptár

És most térjünk rá Timi kipróbált módszereire. Az első a kínai fogamzásnaptár, ami az alapján mondja meg, hogy fiút vagy lányt vársz, hogy a fogantatás hónapjában hány éves voltál. Én 32, eszerint újabb strigula mehet annak, hogy LÁNY-t várok.

Szódabikarbóna teszt

Ez úgy működik, hogy sima háztartási szódabikarbónára kell rácsöpögtetni a kismama vizeletéből. Ha a szódabikarbóna elkezd pezsegni, akkor kisfiút várunk, ha nem, akkor kislányt. Ezt a módszert is kipróbáltam (naná!), és ez alapján is újabb strigula ment annak, hogy LÁNY-t várok.

A gyűrűs teszt

Egy cérnára kellett ráfűznöm a gyűrűmet és a pocakom fölé helyezni. Ha a gyűrű körkörösen kezdett el mozogni, akkor kisfiunk lesz, ha függőlegesen kezd el kvázi hintázni, akkor lányunk. Az én gyűrűm körbe-körbe ment, úgyhogy a gyűrű szerint FIÚ-t várok.

A gyermeki megérzés

Timi írt Mimi lányáról, aki még az ultrahangvizsgálaton is elsírta magát és közölte az orvossal, hogy márpedig az anyukája pocakjában az ő testvére kisfiú. Végül kiderült, hogy Miminek igaza lett, tényleg öccse született. Timi akkor is megkérdezte Mimi lányát, hogy vajon „Rozi néninek milyen babája lesz?”, amikor még nem is jelentettem be nekik, hogy kisbabát várok. De Mimi már ezt is tudta. És a Mimi-teszt szerint is LÁNY-t várok.

Bárhogy is számolom, jóval több strigula ment a LÁNY-nak, mint a fiúnak. Konkrétan ötször annyi. :D Ám ahogy korábban írtam, az ultrahangon csak nem akarta megmutatni ez a baba, hogy milye is van neki a lábai között. (Egyébként ezt is mondják, hogy a lányok szégyenlősebbek, már a pocakban is. Szóval halkan mehet még egy strigula a LÁNY-t várok oszlopba.)

Most már gondolom biztosan nagyon kíváncsiak vagytok, hogy bejöttek-e a tesztek eredményei, kislányt vagy kisfiút hordok-e a szívem alatt. A képre kattintva elárulom. :)

Kattints a kép felfedéséhez!

Ti csináltatok ilyen teszteket? Ha igen, bejött?

Íme pár kreatív ötlet a baba nemének leleplezésére: