Ismét várja utasait a BKV Mikulásbusza - íme a 2021-es menetrend!

Borítókép: Ismét várja utasait a BKV Mikulásbusza - íme a 2021-es menetrend! Forrás: BKK
December 3-án immáron hetedik éve indult adventi útjára Budapesten a BKV egyik különleges arculatú autóbusza. A Mikulás-díszbe öltözött járművön a mindennapi közlekedés közben is az ünnepekre hangolódhatnak az utasok.

Különleges megjelenése mellett a busz érdekessége, hogy a rendszámát összeolvasva éppen a Mikulás érkezésének napját kapjuk, ugyanis az átalakításra kiválasztott jármű a DPI206-os rendszámmal közlekedik. Idén is az egyik környezetbarát, alacsonypadlós Van Hool CNG típusú autóbuszunkat díszítették fel.

Remélik, hogy a többi, már hagyományosan közlekedő ünnepváró BKV jármű mellett a Mikulásbusz is örömteli pillanatokat szerez utasainak. A korábban megszokott szaloncukor osztás a járvány miatt ugyan idén is elmarad, de bíznak benne, hogy a Mikulásbusz hagyományának folytatásával a jelenlegi helyzetben is sikerül megőrizni az év végi készülődés hangulatát.

A Mikulásbusszal december 3-tól 23-ig az Erzsébet hídon át közlekedő 105-ös és 178-as viszonylaton találkozhatnak az utasok. A Mikulásbusz pontos menetrendje alább található.

A jármű normál díjszabással vehető igénybe.

Így lett lerobbant buszból álomlakás! Nézd meg: