Idén a a Mikulás sem jöhet oltás nélkül?

Borítókép: Idén a a Mikulás sem jöhet oltás nélkül? Forrás: Getty Images (alashi)
Az Egyesült Királyság reklámfelügyelete vizsgálja az egyik szupermarket-óriás hirdetését, amelyben a Mikulás a határon előveszi az oltási-útlevelét, miközben aggodalmát fejezi ki szabad mozgása miatt, hogy meg tudja menteni a karácsonyt.

Az egyik szupermarket 90 másodperces tévéreklámmal rukkolt elő, amely alatt a Queen „Don't Stop Me Now” című dala hallható, és amelyben a britek önfeledten élvezik a karácsonyt a 18 hónapos Covid-19 miatti korlátozások és a 2020-as visszafogott ünnepi időszak után.

Az ominózus „Idén karácsonykor semmi sem állít meg minket” című reklám miatt érkezett a legtöbb panasz a hatósághoz. Az Advertising Standards Authority (ASA) mintegy 1500 panaszt kapott, és a brit közvélemény egy részét feldühítette az oltási útlevél megjelenése a videóban.

A sértő jelenetben az látható, hogy egy tévériporter bejelenti, hogy „a Mikulás karanténba kerülhet”.

A nézők előtt ezután egy szakállas Mikulás jelenik meg, aki bemutatja a Covid-19 vakcina útlevelét a határellenőrzésen, így szabadon bejuthat az országba, így megmentve a karácsonyt.

A szóban forgó helyszínt kényszerítéssel és orvosi diszkriminációra való ösztönzéssel vádolják. Az ASA szerint a panaszok többsége azt állítja, hogy a hirdetés „az oltásalapú orvosi diszkriminációt” szorgalmaz.

Jelenleg gondosan átvizsgáljuk ezeket a panaszokat, hogy megállapítsuk, van-e okunk további lépésekre
mondta a felügyelet szóvivője.

A reklám hatására néhány oltásellenes bojkottot vezetett a szupermarket-óriás ellen.

A galériánkban bemutatjuk a legjobb mikulásos filmeket.