Ezt nem láttuk jönni: 19 sírvaröhögős válasz a „miért vagy szingli” kérdésre

miért vagyok szingli,szingli,nő macskával Forrás: maxpixel.net
Egyedül vagy? Nem vagy egyedül. Úgy érzed, te vagy a legnagyobb lúzer a világon? Most kiderül, mennyire nem így van. Nincs kedved röhögni a szinglik vallomásain? Hát, az kár, mert kénytelen leszel.

Pár hónapja Jimmy Fallon amerikai tévés személyiség felvéste a Twitterére, hogy írjanak válaszokat a #whyamisingle (Miért vagyok szingli) kérdésre, hátha bekerülnek a műsorba. Mindez Valentin-nap előtt történt, de azóta is csak úgy záporoznak az ilyen jellegű tweetek, amelyek, hát, meglehetősen frappáns választ adnak a nagy kérdésre.

Mióta a gazdasági kényszer megszűnt, senkit sem nevelnek háztartásbelinek és a világ “szerencsésebb” felében minden nő és férfi karrierbe kezd, azóta minden korábbinál nehezebb párt találni – valószínűleg ez a legfontosabb oka annak, hogy Európában és Észak-Amerikában ilyen elképzelhetetlenül sokan élnek egyedül. A KSH például nemrég jött ki egy hajmeresztő interaktív (2016-os adatokat tartalmazó) grafikonnal, amelyből kiderül többek közt, hogy Magyarországon több mint 750 ezer nő és közel félmillió férfi él egyedül, gyermek nélkül. (Ez a teljes magyar népesség kábé 12 százaléka.) Nyugaton a helyzet ennél rosszabb: az amerikai lakosság kicsit több, mint fele élt egyedül 2014-ben. (Igaz, ebben az elvált gyerekesek is benne foglaltatnak.)

Hogy mégis tudjunk legalább valamennyire röhögni ezen a nehéz társadalmi problémán, idézzük legalább fel a legviccesebb tweeteket, amelyek megkísérelnek választ adni a kérdésre, miszerint „miért vagy szingli?”: