Miért szeretnek annyian rádiózni?

rádió,rádióműsor,telefon Forrás: myonlineradio.hu
Nagyanyáink idejében még a rádió volt az egyetlen forrás, ahonnan az ember értesülhetett az elmúlt idő legfontosabb eseményeiről, és ami szórakoztatta a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. Manapság mintha a rádiózás kezdene kimenni a divatból, pedig az egyes rádióműsorok között könnyedén találhat mindenki olyan műsort, ami közel áll a szívéhez.

Mesék, zenei műsorok és beszélgetős műsorok is megszólalhatnak a rádióban. Ehhez azonban már nincs szükség nagyanyáink készülékeire!

“Minek kapcsoljam be, úgysincs semmi, ami érdekelne!”

Ez bizony egy elég hibás megállapítás! Manapság gyakorlatilag mindenki megtalálhatja a neki tetsző platformot! Ahogyan a különböző weboldalakon is megtalálod azokat a tartalmakat, amiket kedvelsz, úgy a rádióban is rálelhetsz ilyenekre. A rádiózás nem csupán az idősebb generációnak való, hiszen jó néhány olyan reggeli műsor van, amelyeket a fiatalabb generációnak készítenek.

Ha unod azt, hogy kapcsolgass a különböző állomások között, akkor a legegyszerűbb, ha megnézed a neten, milyen műsor megy az egyes adókon. Hogyan? Hogy megspóroljuk neked a keresési időt, egyszerűen látogass el a MyOnlineRadio oldalára, ugyanis éppen létrehoztak egy ilyen felületet!

A rádiózás pozitív hatásai

Még nem győztünk meg, hogy a rádiózás igenis egy király dolog? Pedig sok olyan helyzet van, amikor a rádió jó barátként állhat melletted. Ha te is olyan valaki vagy, aki utál néma csendben dolgozni, vezetni vagy főzni, akkor a beszélgetős és a zenei rádióműsorokat is neked találták ki. Igen-igen tudjuk, sorozatot, filmet és Tv-t is jó nézni ezek közben…

Azonban a rádiónak van egy hatalmas előnye az előbb említettekkel szemben! Ez nem más, minthogy a rádiót hallgatva csupán a füleddel követed végig az eseményeket! Amikor sorozatot vagy filmet teszel be “háttérzajnak”, akkor bizony könnyen előfordulhat az, hogy annyira leköt egy jelenet, hogy a vacsi odaég, vagy a főnök idegesen beront, hogy még miért nem vagy készen az adott munkával. A rádiót hallgatva minden figyelmedet az adott feladatra összpontosíthatod, miközben nem maradsz a néma csend foglya.

Na és a YouTube videók? Az a helyzet, hogy szerény véleményünk szerint a rádiózás még a legnagyobb videómegosztó portált is kenterbe veri. Hogy miért? Mert a rádió magától játsza le neked egymás után a zenéket, míg az előbb említett weboldalon egy bizonyos idő után muszáj lesz a géphez lépned, hogy válts. Ráadásul a videómegosztó esetében is megjelenik az odaégetős vacsi jelensége, hiszen nem csupán zenéket fog kidobni neked ajánlóként az oldal!

Rádiózás a modern korban

Rádiózni nem csak rádióból lehet? Manapság ahogyan a foci meccset is végig tudod követni a telefonod vagy a számítógéped segítségével, úgy rádiózni is tudsz róluk. A MyOnlineRadio ugyanis gondolva a fiatalabb generációk igényeire, létrehozta az applikációját hozzá. Ha nem szeretnéd, hogy foglalja a tárhelyed, akkor pedig egyszerűen lépj fel az oldalukra!