Itt.a bizonyíték, hogy a gyerekednek nincs szüksége játékokra

Borítókép: Itt.a bizonyíték, hogy a gyerekednek nincs szüksége játékokra Forrás: Unsplash/Shirota Yuri
Ez a videó tökéletesen szemlélteti, miért felesleges több doboznyi játékot venni egy pici gyereknek. De még akár egyet is...

Amikor megszületett az első gyermekem, a védőnő direkt felhívta rá a figyelmemet, hogy nehogy vegyek neki bármi játékot is. Egy vizes flakonba rakjak kavicsokat és a gyerek teljesen jól ellesz vele. Csörög, zörög, érdekes látványra is, tapintásra is - elég lesz.

Vadul bólogattam és bíztam benne, hogy nem veszi észre azt a több doboznyi játékot, amit már addigra beszereztünk neki. (Mármint a gyerekünknek, nem a védőnőnek. :) )

Mert ugye elhatároztuk, hogy mi majd mindent megadunk neki. Mindene meglesz Ezzel nincs is gond, de aztán mi is megtanultuk, hogy egy gyereket, pláne egy babát kábé bármi más jobban érdekli és sokkal jobban leköti a távirányítótól kezdve egy 10-es zacskó papírzsepin át a WC papír gurigáig, mint akár a legdrágább csillogó-villogó játék.

Ez a videó is tökéletes bizonyíték erre. Nézd csak meg, a videón szereplő kisfiú elé az anyukája minden alkalommal két dolgot tesz: egy hétköznapi, használati tárgyat és egy játékot. A kisfiú pedig soha nem a játékot választja. Eléggé beszédes, nem!?

Arról nem is beszélve, hogy régebben mennyivel jobb játékok voltak, mint most. Nézd csak meg, ezek a retro játékok például ma "aranyat" érnek!