Miért gondol másra együttlét közben a férjem?

Miért gondol másra együttlét közben a férjem?
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A múltkori szeretkezésünkkor a barátom különösen felajzott volt, és amikor rákérdeztem az okára, bevallotta: közben arról ábrándozott, hogy hármasban csináljuk egy másik nővel. Nem konkrét személyre gondolt, engem mégis nagyon lelombozott. Nem vagyok elég neki?

Ez a cikk először az Éva magazin egy korábbi számában jelent meg.

A szexuális fantáziák nagyon sok sértődésre adhatnak okot – és sok mókára is. Mert nem mindegy, hogy beszélünk-e róluk, és ha igen, hogyan.

Szinte mindannyian dédelgetünk ilyen ábrándokat. Ezek sokkal inkább függenek a személyiségtől, mint a nemtől, de bizonyos eltérések azért megmutatkoznak. A férfiak erotikus fantáziái jellemzően általánosabbak, és ők a külső szemlélő szerepével azonosulnak. A nők inkább konkrét személyekről ábrándoznak, és gyakran magukat is beleképzelik a kitalált történetbe.

A leggyakoribb vágyálom mindkét nemnél az aktuális partnerhez fűződik, ezt az orális szex követi. A harmadik helyen férfiaknál a több partner – elsősorban nő – következik, nőknél pedig együttlét egy idegennel, esetleg híres személlyel. Férfiaknál a leggyakoribb fantáziák között megjelenik még az erőszakosság vagy a behódolás, a nők romantikus vagy extrém helyszínekre, illetve valamilyen tiltott dologra vágyakoznak, mint amilyen a prostitúció vagy a nyilvános vetkőzés.

Van, akinek a merevedési problémáját oldja meg, és van, akinek az orgazmuskészségét javítja, ha szexuális fantáziáinak titkos fegyveréhez nyúl. Alapvetően nincsen ezzel semmi baj. A képzelet nem büntetőjogi kategória, felejtsük el a gondolatrendőrséget!

Az persze más kérdés, hogy érdemes-e beszélni ezekről az ábrándképekről. Mi az őszinteség és a nyílt kommunikáció hívei vagyunk, és azt gondoljuk, hogy egy párt közelebb is hozhat egymáshoz, ha meg tudják osztani legbelsőbb vágyaikat. De azért csak óvatosan! Ha szeretnéd elmondani erotikus fantáziáidat a partnerednek, először győződj meg róla, hogy kíváncsi-e rájuk. Először olyan képeket ossz meg vele, amelyekben ő is szerepel.

Ha a társad szeretne bevezetni téged az ő világába, próbálj meg empatikusan figyelni. Akár úgy is felfoghatod, hogy kinyitja előtted kincses ládikáját: fogadd tisztelettel és vigyázz a rád bízott titokra. Az ilyen képzelgések mélyen gyökereznek bennünk, szorosan kapcsolódnak a személyiségünkhöz. Ha a párod be akar avatni, az mindenképpen arra utal, hogy kíván téged és veled vágyik minél gazdagabb nemi életre. Ha olyan igény jelenik meg a fantáziáiban, amely (egyelőre) távol áll tőled, akkor se légy élből elutasító: csak hallgasd végig türelmesen.

Lehet, hogy már az is magasabb szintre emeli köztetek az intimitást, ha csupán elmesélitek egymásnak a vágyaitokat. Előfordulhat, hogy egy közösen szőtt mese, egy szeretkezés közben gondolatban és szóban lejátszott történet olyan élményt nyújt, amely kielégíti az új és az izgalmas iránti igényeteket.

Ha pedig a vágyaitokat a valóságban is meg akarjátok élni, csupán kettőtök megállapodásán múlik, hogy mennyi fér bele. A kaland mindenesetre itt is az őszinte feltárással kezdődik.


Te tudod, melyik típusba tartozol az alábbiak közül?

Nézd meg a galériánkat>11 kép
Személyiségtípusok a szexben, a szakértő szerint
Tovább olvasok
Kép
SJP ismét bebizonyította, hogy a karantén nem mentség a magas sarkú hanyagolására

Sarah Jessica Parker életteli, vibráló színekkel és csábos magas sarkúkkal dobja fel ezt a nyomasztóan sötét évet.

Kép
A szemem láttára pofozta fel a gyerekét – mit kéne tennem ilyenkor?

Menjek oda, avatkozzak be? Fogjam le a kezét és oktassam ki? Vagy inkább maradjak szép csendben, és álljak odébb? Ne tétlenkedj, cselekedj, ha megvédheted – bátorít az UNICEF, melynek szakemberei egy kisokost állítottak össze, hogy a gyermekbántalmazás kapcsán felmerülő, mindennapos kérdésekben segítsenek eligazodni. Azt is leírják, konkrétan mi mindent tehetsz, ha a környezetedben ilyesmit tapasztalsz.

Kép
5 ajándéktipp, amitől jövőre még ennél is szebbek lehetünk!

Virágot a virágnak, szépségápolási terméket a szép nőnek. Tökéletes karácsonyi ajándék lehet minden nő számára egy olyan dolog, amitől aztán a következő évben még szebbek lehetünk.

Kép
Pozitív lettem, aztán negatív, és végül megint pozitív – 100 százalék táppénz, na az nincs

Hogyan lettem pozitív, aztán negatív, aztán megint pozitív? Kacskaringós Covid-történet következik.

Kép
Egyhétvégés sorozatok, amik elviselhetőbbé teszik a karantént (is)

2020-ban a sorozatok rabjai lettünk. Összegyűjtöttünk néhányat közülük, melyeket semmiféleképpen nem érdemes kihagyni ebben az évben!

Kép
Álmomban már megint terhes voltam. Ez mégis mit jelent?

Veled is előfordult már, hogy azt álmodtad, babát vársz? Aggodalomra semmi ok, általában mindig pozitív dolgot jelez.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem