Miért gondol másra együttlét közben a férjem?

Miért gondol másra együttlét közben a férjem?
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A múltkori szeretkezésünkkor a barátom különösen felajzott volt, és amikor rákérdeztem az okára, bevallotta: közben arról ábrándozott, hogy hármasban csináljuk egy másik nővel. Nem konkrét személyre gondolt, engem mégis nagyon lelombozott. Nem vagyok elég neki?

Ez a cikk először az Éva magazin egy korábbi számában jelent meg.

A szexuális fantáziák nagyon sok sértődésre adhatnak okot – és sok mókára is. Mert nem mindegy, hogy beszélünk-e róluk, és ha igen, hogyan.

Szinte mindannyian dédelgetünk ilyen ábrándokat. Ezek sokkal inkább függenek a személyiségtől, mint a nemtől, de bizonyos eltérések azért megmutatkoznak. A férfiak erotikus fantáziái jellemzően általánosabbak, és ők a külső szemlélő szerepével azonosulnak. A nők inkább konkrét személyekről ábrándoznak, és gyakran magukat is beleképzelik a kitalált történetbe.

A leggyakoribb vágyálom mindkét nemnél az aktuális partnerhez fűződik, ezt az orális szex követi. A harmadik helyen férfiaknál a több partner – elsősorban nő – következik, nőknél pedig együttlét egy idegennel, esetleg híres személlyel. Férfiaknál a leggyakoribb fantáziák között megjelenik még az erőszakosság vagy a behódolás, a nők romantikus vagy extrém helyszínekre, illetve valamilyen tiltott dologra vágyakoznak, mint amilyen a prostitúció vagy a nyilvános vetkőzés.

Van, akinek a merevedési problémáját oldja meg, és van, akinek az orgazmuskészségét javítja, ha szexuális fantáziáinak titkos fegyveréhez nyúl. Alapvetően nincsen ezzel semmi baj. A képzelet nem büntetőjogi kategória, felejtsük el a gondolatrendőrséget!

Az persze más kérdés, hogy érdemes-e beszélni ezekről az ábrándképekről. Mi az őszinteség és a nyílt kommunikáció hívei vagyunk, és azt gondoljuk, hogy egy párt közelebb is hozhat egymáshoz, ha meg tudják osztani legbelsőbb vágyaikat. De azért csak óvatosan! Ha szeretnéd elmondani erotikus fantáziáidat a partnerednek, először győződj meg róla, hogy kíváncsi-e rájuk. Először olyan képeket ossz meg vele, amelyekben ő is szerepel.

Ha a társad szeretne bevezetni téged az ő világába, próbálj meg empatikusan figyelni. Akár úgy is felfoghatod, hogy kinyitja előtted kincses ládikáját: fogadd tisztelettel és vigyázz a rád bízott titokra. Az ilyen képzelgések mélyen gyökereznek bennünk, szorosan kapcsolódnak a személyiségünkhöz. Ha a párod be akar avatni, az mindenképpen arra utal, hogy kíván téged és veled vágyik minél gazdagabb nemi életre. Ha olyan igény jelenik meg a fantáziáiban, amely (egyelőre) távol áll tőled, akkor se légy élből elutasító: csak hallgasd végig türelmesen.

Lehet, hogy már az is magasabb szintre emeli köztetek az intimitást, ha csupán elmesélitek egymásnak a vágyaitokat. Előfordulhat, hogy egy közösen szőtt mese, egy szeretkezés közben gondolatban és szóban lejátszott történet olyan élményt nyújt, amely kielégíti az új és az izgalmas iránti igényeteket.

Ha pedig a vágyaitokat a valóságban is meg akarjátok élni, csupán kettőtök megállapodásán múlik, hogy mennyi fér bele. A kaland mindenesetre itt is az őszinte feltárással kezdődik.


Te tudod, melyik típusba tartozol az alábbiak közül?

Nézd meg a galériánkat>11 kép
Személyiségtípusok a szexben, a szakértő szerint
Tovább olvasok
Kép
5 szín az otthonodban, ami rossz hatással lehet az egészségedre

Otthonunk színeinek megválasztásakor a többségnek általában nem jut eszébe, hogy milyen hatásal tud lenni a szervezetünkre egy-egy szín.

Kép
Híres nők kedvenc szépségápolási szerei 7000 forint alatt

Gyakran irigykedünk a hírességeket elnézve, miközben azt mantrázzuk: oké, de nekik könnyű, van pénzük saját edzőre, plasztikai sebészre, fodrászra, sminkesre, na meg luxusmárkák szépségápolási termékeire. De vajon tényleg minden csak pénz kérdése?

Kép
A hét leggyakoribb hiba, amit egy szobanövény-tulajdonos elkövethet

Fonnyadt a növényed? Szívfacsaró látvány, főleg mostanában, amikor több időt töltünk otthon, mint valaha. Mondanom sem kell: nem érdemes feladni, van megoldás.

Kép
A férjem megmondja a tutit, pedig én csak egy ölelésre vágyom

Tegnap kiborultam egy apróság miatt. A férjem nem értette a reakciómat, és ezen még jobban kiborultam.

Kép
Nem menstruál és eredetileg legénybúcsúkra szánták – mennyi mindent nem tudtunk rólad, Barbie

Évtizedeken keresztül rengeteg vita és pereskedés tárgya volt, mégis közel 60 éve a játékpiac egyik legkelendőbb terméke. Barbie sokkal több annál, mint holmi csinos öntőformából kikerült műanyag. Elmondjuk, miért!

Kép
A férjem és én összejárunk az exférjemmel és a feleségével

Vasárnapi ebéd. „Ideadnád, kérlek, a salátát?” Idill. Tőlem balra a férjem, jobbra a volt férjem. Velem szemben a volt férjem új felesége.

Kép
A férfi, akibe Erzsébet királynő belezúgott Fülöp előtt

Nem Fülöp volt az egyetlen a királynő életében!

Kép
Őrizd meg a magad és a családtagjaid ép elméjét online családi meditációval – októberben indul, és ingyenes

Herczegh Tímea pszichológussal az elmúlt években számos témában készítettem már anyagokat. Tudom, hogy fáradhatatlanul pörög az agya, és biztos voltam benne, hogy az embert próbáló karanténos időszak is valami újra inspirálja majd. És íme: Forgács Eszter pszichológussal közösen kidolgozták a tízhetes online családi meditáció anyagát, amely tavasszal debütált, a siker (és a várhatóan közelgő újabb karantén) pedig ismétlésért kiált.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem