Gyermekbénulás, hűtlen férj, vetélések, 32 műtét: Frida Kahlo igazi élete, aki tragédiáinak köszönheti sikerét

Borítókép: Gyermekbénulás, hűtlen férj, vetélések, 32 műtét: Frida Kahlo igazi élete, aki tragédiáinak köszönheti sikerét Forrás: Getty Images
Az Éva magazin 'Micsoda nők voltak!' című podcast műsorának legújabb részében a mexikói festőnő életéről, stílusáról, szerelmi életéről, sikeréről és tragédiáiról beszélget a két műsorvezető: Budai Lotti és Zubor Rozi.

Frida Kahloért rajongani manapság divatos dolog lett. A különleges külsejéről és festményeiről ismert mexikói festőművésznő szerelmi életéről sokat tudunk. Vagy legalábbis azt gondoljuk. Sorra jelennek meg a magánéletét romantikus lányregény formában feldolgozó könyvek, ékszereken és ruhákon köszön vissza, és kedvenc idézeteink között van híres mondása: "Merj élni, meghalni bárki tud!" De milyen volt a valódi Frida Kahlo? Milyen tragédiák követték egymást életében, amelyek hatására a festőecsethez nyúlt és a festés lett az öngyógyító terápiája? A legújabb, róla szóló részünkben alaposan kivesézzük stílusát, életét, Diego Rivera-hoz fűződő kapcsolatát és olyan dolgokról is beszélünk, amelyek által senki számára nem lesz kérdéses a helye a "micsoda nők" táborában.

Kíváncsi vagy, hol élt Frida Kahlo? Nézd meg galériánkban!