Michelle Williams: A mai napot lehetetlen kitörölni az életemből

Borítókép: Michelle Williams: A mai napot lehetetlen kitörölni az életemből
A színésznő annak apropóján mondta ezt, hogy Mark Wahlberg partnere A világ összes pénze című filmben, valamint mindkettőjük ügynöksége eddig példátlan felajánlást tett a #metoo mozgalom felé.

Mark Wahlberg vasárnap bejelentette, hogy gázsiját, amelyet A világ összes pénze újraforgatásáért kapott, teljes egészében felajánlja a szexuális zaklatás ellen küzdő Time's Up kezdeményezésnek, méghozzá Michelle Williams színésznő nevében.

A bejelentés előzménye az volt, hogy kiderült: Wahlberg másfél millió dollárt keresett az újraforgatással, míg Williams csak 1000 dollárt, mivel Wahlberg szerződése magában foglalta, hogy beleszólhat a castingba***. Ez alkupozíciót biztosított a számára, így csak magas plusz gázsi fejében egyezett bele, hogy újraforgatja a szexuális zaklatási botránysorozat következtében persona non gratává vált Kevin Spacey jeleneteit a beugró Christopher Plummerrel.

A világsajtó hamarosan tele lett „Mark Wahlberg ezerszer annyit keresett, mint a kolléganője” típusú szalagcímekkel, ami, lássuk be, elég kínos egy olyan film kapcsán, amely szexuális bántalmazáshoz köthető vádak miatt került reflektorfénybe. (És pláne A világ összes pénze címet viseli!)

A mai nap nem rólam szól. Színész kolléganőim kiálltak mellettem és értem, aktivista barátaim megtanítottak felemelni a hangomat és a legmagasabb pozícióban levő illetékes férfiak meghallgattak és cselekedtek. Ha egyenlőségről álmodunk, az egyenlő erőfeszítésekkel és áldozattal is jár. A mai napot lehetetlen kitörölni az életemből: Mark Wahlberg, a WME és nők a és a férfiak közössége osztozik ebben a teljesítményben. Anthony Rapp, mindent neked köszönhetünk
írta Michelle Williams egy közleményben.


A WME ügynökség, amely Williamst, Wahlberget és a rendező Ridley Scottot is képviseli, további 500 ezer dollárt ajánlott fel a Time’s Upnak.

Michelle Williams és Mark Wahlberg A világ összes pénzében

A világ összes pénzét január 25-től adják nálunk a mozik.