A film, amit valódi oroszlánokkal forgattak, CGI nélkül: a Mia és a fehér oroszlán igazán különleges lett

Három év munkája, valódi oroszlánok, természetközeli helyszínek: a Mia és a fehér oroszlánt már csak ezért is érdemes lenne látni. De ennél többről szól! A joy.hu híradása.

Mától kerül mozikba a Mia és a fehér oroszlán című film, aminek különlegessége, hogy a készítők valódi állatokkal forgattak. Nem CGI-nek köszönhetjük Charlie-t, a fehér oroszlánt; ő valóban létezik, és a kamerák előtt cseperedett fel öt másik állat társaságában. Három éven át készült a film, és egy oroszlánsuttogó, Kevin Richardson felügyelte az egész forgatást, hogy mind az emberek, mind az állatok biztonságban legyenek. Emiatt kizárólag a két gyermek főszereplő, valamint ő léphetett kapcsolatba az oroszlánokkal.

Spoilerektől mentesen eláruljuk, mire számíthatsz a filmtől, ami biztosan minden szívet megdobogtat!

A történet főszereplője a 10 éves Mia, aki családjával Londonból Dél-Afrikába költözik, miután nagyapja halála után megörökölnek egy oroszlán farmot. A kislány persze egyáltalán nem akar itt élni, hiszen barátai és egész élete a nagyvárosba köti őt, itt pedig még a többi gyermek sem fogadja be. Ekkor születik meg a gyönyörű, hófehér oroszlán, ami igazi ritkaságnak számít. A kislány már az első pillanattól oda van az állatért, de ezt magának sem akarja bevallani, így igyekszik távolságot tartani tőle. Egészen addig, míg egyértelművé válik, hogy Charlie ragaszkodik hozzá, és keresi a társaságát.

Forrás: instagram/miaandthewhitelion

Fokozatosan egyre erősebb barátság alakul ki közöttük, azonban a szülők számára egyértelmű, hogy ez nem tarthat örökké. Charlie ugyanis egy vadállat, egy oroszlán, akinek nem a négy fal között lenne a helye.

Előbb-utóbb megpróbál majd megenni
mondogatják neki állandóan, noha Mia ezt nem hajlandó elhinni.

Így amikor Charlie egy bizonyos életkor után megnő, a szülők a kerítések mögé zárják őt, és megtiltják Miának, hogy bemenjen hozzá. De tényleg megálljt lehet parancsolni egy igaz barátságnak állat és ember között? Tényleg nem számít, hogy valaki már születése óta részt vett egy állat életében, ha természetéből fakadóan vadállatról beszélünk? A film bebizonyítja, hogy van, amikor valóban történnek csodálatos dolgok, és a szeretet, a barátság óriási erővel bír.

Forrás: twitter