Mi legyen a karácsonyfával? 5 dolog, amire az ünnepek után hasznosíthatod

karácsonyfa, újrahasznosítás, fenyőfa, környezettudatosság Forrás: Getty Images
Véget ért a karácsony, s vele jön is a nagy kérdés; no de mi legyen a fával? A műfenyőkkel egyszerű, csak szét kell szedned és eltenned. De mihez kezdj a vágott fenyővel? Borzasztó lehangoló tud lenni ilyentájt - jobb esetben - a kukák mellett árválkodó, valaha szebb napokat látott, száradt fenyők látványa. Mutatunk néhány ötletet, hogy a te karácsonyfád ne így „végezze”.

Egyáltalán nem szükségszerű, hogy az ünnep ékessége, a karácsonyfa ezután a pár nap után méltatlan sorsú, kiszáradt csonkként az utcán landoljon. Tény, a vágott fenyő jóval nagyobb fejtörést okoz, mihez kezdj vele hosszabb távon. A tűlevelek a szoba melegében egy idő után menthetetlenül leperegnek, s az nem is kérdés, hogy a száradásnak indult fa nem maradhat bent a négy fal között. Ilyenkor viszont sokan megrekednek ott, hogy le-, kivonszolják a ház bejárat elé.

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) becslései szerint az igazi dömping általában Vízkereszt - január 6. – után jelentkezik, csak Budapesten 500-600 ezer karácsonyfa kerül az utcára. Pedig van ennél jobb megoldás is. Csupa olyan dolog, amivel a fád az ünnepek után is (új) értelmet nyerhet. Kipróbálod idén valamelyiket?

Ötletek, mihez kezdj a fenyőfáddal, kidobás helyett!