Tökéletes reggeli 3 perc alatt: mézes-pisztáciás pirítós

pirítós,pisztáciás pirítós,reggeli,recept Forrás: purewow
Ezt az ételt olyan pofonegyszerű elkészíteni, hogy gyakorlatilag recept sem szükséges hozzá, de azért egy-két infót megosztunk veled.

Például, hogy nem elég, ha csak megszórod a pirítóst a pisztáciával és a szezámmaggal, hiszen akkor lesz igazán ütős a végeredmény, ha előtte megpirítod a magvakat, így azok íze sokkal intenzívebb lesz. És, ha igazán ínycsiklandó reggelire vágysz, akkor az ajánljuk, hogy te magad készítsd házilag a humuszt. Ezt akár már előző este összedobhatod, a következő módon:

Dobj a robotgépbe 400 g főtt, vagy konzerv csicseriborsót, 2-3 gerezd fokhagymát, 4 ek. olívaolajat, 2-3 ek. tahinit, 1 citrom kifacsart levét, 1 tk. római köményt és 1 tk. sót. Kezd el leturmixolni a hozzávalókat, és ha túl sűrűnek érzed a masszát, adj hozzá egy kevés vizet, vagy a borsó főzőlevét és turmixold tovább. Ha ezzel megvagy, már kezdheted is összeállítani a pirítóst!

Mézes-pisztáciás pirítós

Hozzávalók (2 adagra)

  • 4 szelet pirítós
  • 250 g humusz
  • 2 ek. méz
  • 2 tk. szezámmag (pirítva)
  • 3 ek. pisztácia (apróra vágva)

Kenj meg minden egyes szelet pirítóst humusszal, csorgass rá mézet, majd szórd meg szezámmaggal és pisztáciával.

Forrás: purewow

Szereted a percek alatt elkészíthető reggeliket, vacsorákat és uzsonnákat, az egészséges könnyű fogásokat? Akkor ezt az édesburgonya-pirítóst neked találták ki!