Ezeket mutasd meg neki! 7 mesekönyv kütyüfüggő gyerekeknek

Borítókép: Ezeket mutasd meg neki! 7 mesekönyv kütyüfüggő gyerekeknek Forrás: ThinkStock
Általában el kell dugnod minden kütyüt a gyerek elől, ha pedig nem sikerül, órákig nem tudod elvenni tőle? Mutatunk néhány mesekönyvet, amiknek remélhetőleg legalább olyan szintű függője lesz a gyerek, mint a mobilnak vagy a tabletnek.

Kuflik

Dániel András újonnan kitalált figuráik, amik nem is kiflik, nem is kukacok, hanem KUFLIK - egyértelműen a gyerekek új kedvencei. És szüleiké, a bumfordian humoros és kedves mesékért ugyanis nem csak az ovisok, de az anyukáik és apukáik is garantáltan odáig lesznek. Vigyázat, a kuncogás olvasás közben garantált és csemetédnek eszébe se fog jutni a tablet!

Kispöfögők

A mesekönyv-sorozat főszereplői a hazai erdei vasutak mozdonyai, akik természetesen mindig valami izgalmas kalandba keverednek. A sorozat első könyvében Hibrid Miki történetét ismerhetjük meg, aki egy igazán különleges mozdony, mivel ő a világ első kisvasúti hibrid mozdonya. Emellett természetesen a könyv és benne Miki megmutatják az óvodásoknak és a kisiskolásoknak a térség látnivalóit, növény- és állatvilágát, sőt még történelmét is. A könyv elolvasása után pedig irány kisvasutazni egyet kütyüzés helyett!

Barátnőm, Bori és Barátom, Berci mesék

Borival és Bercivel, ahogy bármelyik kislánnyal és kisfiúval is, mindig történik valami. Játszanak, kirándulnak, fociznak, zenélnek, síelnek, eltévednek fogorvoshoz vagy tanyára mennek és ünnepelnek. Persze barátaik és családjuk mindig ott vannak velük és az izgalmas történetek sem maradhatnak el.

Ha nagy leszek, szoftvertesztelő leszek

Varró Dániel legújabb, az NNG oldaláról ingyenesen letölthető verseskötete a tőle jól megszokott vicces formában, humoros illusztrációkkal mutat be 12 "jövő szakmáját" az adattudóstól a fejlesztőn át az etikus hackerig. A kötet amellett, hogy elszakítja a gyereket a tablettől (bár akár arra is letölthető és azon is lapozgatható), bemutat a gyerekek nyelvén 12 szakmát az informatika csodálatos világából, és megnyugtatja a szülőt, hogy miért nem kell feltétlenül rögtön pánikba esni, ha gyermekünk jobban érdeklődik az informatikai tárgyak iránt, mint az átlag.

Éliás, a kis mentőhajó

A gyerekek rajonganak kuflikért, cipelő cicákért, kisvonatokért, medvékért és tűzoltókért, de mentőhajóért eddig még nem rajongtak. Eddig! Éliás, a kedves és segítőkész mentőhajó azonban egy pillanat alatt levesz minden gyerkőcöt a lábáról - és nem csak akkor, ha nézni kell. Elő a mesekönyvvel és sem az okostelefonra, sem az okostévére, de az okos tabletre sem lesz egy darabig szükség.

Nyár, Nagyi, Net

Már picit nagyobb, számítógépfüggő gyermekednek keresel valami olyat olvasmányt, ami nem csak, hogy 2 percnél tovább is leköti, de függőségét is megpróbálja helyes mederbe terelni? Akkor Igaz Dóra kisregénye nektek való, a könyv ugyanis a gyerekek nyelvén segít a kisiskolásoknak eligazodni a cybervilágban a menő tablettel rendelkező és a számítógépezést sem tiltó nagyinál nyaraló Berci izgalmas történetével.

Mechler Anna – Kerék mesék

A fiúk többségét érdeklik a járművek, így ha az a cél, hogy legye a tabletet, vagy az okostelefont, akkor Bartoló, a markoló, Tóbiás, a kukásautó, Pedro, a tűzoltóautó, Jonatán, a kamion vagy Zebulon, az autódaru története tökéletes választás lehet. Már csak azt kell kiválasztanotok, hogy Mechler Anna kerék meséi és főhősei közül ki a ti kedvencetek!