Főzz Stahl Judittal, Steiner Kristóffal – megjelent az Éva Mentes Receptjei különszám

Borítókép: Főzz Stahl Judittal, Steiner Kristóffal – megjelent az Éva Mentes Receptjei különszám
Gluténmentes palacsinta, húsmentes hamburger, cukormentes fagylalt és más mentes nyalánkságok 150 oldalon. Különszámunk július 16-tól az újságárusoknál – és házhoz is rendelheted!

Jelentem, én (jelenleg, már, még) kábé mindenevő vagyok. De egyre jobban érdekel, miből is van az, ami a tányéromra kerül, és az milyen hatással van a testemre-lelkemre, így aztán mostanában egy kicsit jobban meggondolom, mit eszem – és ha lehet, azt magam készítem el. Megszerettem a kávét cukor nélkül. Egy kicsit kevesebb húst fogyasztok. (Ami hús, az korábban állat volt? – kérdezte nemrég az ovis gyerekem. Nos, igen, helyben vagyunk.) Igyekszem kerülni a fehér lisztet. És nagyszerű, hogy mindezt megtehetem. A választásban ma már soha nem látott lehetőségeink vannak – az önkorlátozás innen nézve nem rabság, hanem egy újfajta szabadság. Kedves Olvasó, egyél te is úgy, ahogyan akarsz, ahogyan az ízlésed diktálja, ahogy egészségesnek tartod. Az Éva Mentes Receptjei első száma sikerén felbuzdulva vágtunk bele ebbe a második kiadásba, hogy ismét kedvedre válogathass a finomabbnál finomabb ételek közül.

Jó olvasást, jó étvágyat!

Görgess lejjebb a tartalomért!

EvaMentes_2020_FB_1200x628px_piknik Egy jó hamburgernek nehéz ellenállni – és nem is kell, még akkor sem, ha különleges diétát követsz. Ki mondta, hogy a „húspogácsa” nem készülhet quinoából, lencséből, vörös babból? Vagy hogy a hamburgerbe nem kerülhet avokádó, a tacóba karfiol? EvaMentes_2020_p16-17 Azt mondják, sokat kell kísérletezni a gluténmentes palacsintával. Mi most megspóroltuk neked ezt a próbálgatást, receptjeink tuti bejönnek majd – és nemcsak neked, hanem a mindenevő szeretteidnek is. EvaMentes_2020_p50-51 Sokan vannak úgy vele, hogy attól még, hogy nem esznek húst, nem is akarják imitálni a húst. És aki mégis? Annak bemutatjuk a vegán csípős szalámit és társait.EvaMentes_2020_p76-77 Gluténmentesen péksüteményt sütni sem olyan bonyolult, mint sokan hiszik. Mutatunk kenyeret, zsemlét, kalácsot... EvaMentes_2020_p56-57 Szeretjük a történeteiket, merítünk az ötleteikből, csodáljuk az alkotásaikat. Ők hogyan csinálják? Olyan gasztrobloggerekkel kalandoztunk a közel-keleti ízek vagy éppen a glutén- és cukormentes édességek világában, mint Steiner Kristóf, Stahl Judit vagy Iklódi Dóra. EvaMentes_2020_p96-97 Táplálék a testnek, táplálék a léleknek: enni jó, olvasni jó, evésről olvasni is jó. Bede Anna arról írt, hogyan vált apránként vegává, Zirig Árpád arról, hogyan élte meg a karantén alatt megtapasztalt különös „mentességet” (a szülei távollétét), Nagy Sándor arról, milyen fordulatot hozott a köszvény az életébe – neki, aki addig húst hússal evett.EvaMentes_2020_p46.47 Fantasztikus cukormentes desszert recepteket oszt meg veletek Iklódi Dóri... EvaMentes_2020_p142-143 (1) ...Ha mindez nem lenne elég, olyan praktikus infókkal is segítünk, hogy hová ülj be egy jó mentes sütire..., EvaMentes_2020_p42-43 (1) ...hogy hogyan szereld fel a spájzodat „vegánul”, vagy hogy mire figyelj, ha a szépségápolásban is a vegán és az állatkísérlet-mentes vonalat szeretnéd követni. EvaMentes_2020_p114-115 (1)

Keresd az újságárusoknál, benzinkutakon, nagyobb élelmiszerboltokban, vagy rendeld meg 25% kedvezménnyel online július 26-ig, – így július 31-én kézhez is kapod!