A 20-as vagy a 40-es nő a jobb parti?

TE,Psziché,Önismeret,önbecsülés,nők,jó parti,jó fogás,4 kérdés,szavazás,galéria
Forrás: Pixabay

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

Azt gondolnád, hogy a fiatalabbak tartják magukat kapósabbnak, de egy friss kutatás meglepő eredményre jutott.

Mit gondolsz, melyik korosztály tagjai tartják magukat jobb fogásnak? A húszas vagy a negyvenes éveikben járó nők? A legtöbben talán rávágnák, hogy biztosan a fiatalabb nők. Egy friss kutatás azonban – amely az Evolutionary Psychology-ban jelent meg – arra jutott, hogy a két csoport csaknem azonosan pontozta magát.

4 kérdés

Hogy jött ki ez az eredmény? A megkérdezetteknek a következő 4 kérdésre kellett válaszolniuk egy 1-től 5-ig terjedő pontszámmal (1=legkevésbé sem, 5=teljes mértékben).

1.
Általában véve mennyire tartod magad kívánatos partnernek?

2.
Általában véve mennyire tartanak kívánatos partnernek az ellenkező nem tagjai?

3.
Általában véve mennyire vagy kívánatos partner másokhoz képest?

4.
Összességében mennyire vagy jó fogás?

Demográfiai tényezők?

Az evolúciós elméletek azt sugallják, hogy bizonyos demográfiai tényezők – például a kor vagy a jövedelem – nagyban befolyásolják a válaszokat. A fiatalabb nők például magasabb pontszámot adhatnak maguknak a jobb gyermekvállalási esélyek miatt, az idősebbek pedig többre értékelhetik magukat a magasabb társadalmi-gazdasági státuszuk miatt - magyarázza Mark Travers piackutató a pscychologytoday.com-on megjelent cikkében. A kutatás vezetői viszont – meglepetésükre – azt találták, hogy a két korosztály demográfiai jellemzőiben mutatkozó különbségek nagyon kicsik (szexuális orientáció, kor, képzettség) vagy kicsik (társadalmi-gazdasági helyzet) voltak.


Ennyire másképp látjuk a szerelmet különböző életkorokban:

Önbecsülés

Akkor hát mi az, ami döntően befolyásolja a magunkról mint kívánatos partnerről alkotott képünket? Alapvetően nem más, mint az önbecsülés. És még valami: a párkapcsolati státusz jelentősen meghatározta a nők maguknak adott pontszámait. Ha párkapcsolatban – és különösen: boldog párkapcsolatban – élt valaki, nagy eséllyel tartotta magát jó partinak, míg a szingli nők – különösen, ha korábban kevés szexuális partnerük volt – jellemzően alacsonyabb pontszámot adtak maguknak.

És te? Mennyire vagy jó parti?
Mindenki engem akar megkapni!
Ha egy-két problémámat rendezném, szerintem vonzó lennék a lehetséges partnerek szemében.
Sosem éreztem azt, hogy mások jó fogásnak tartanának.
Megosztom az eredményt

Mellesleg dögösnek lenni: nem életkor függvénye - nézd meg őket!

Nézd meg a galériánkat> 30 kép
Ők már jócskán elmúltak 40, mégis dögösek és frissek!
Tovább olvasok
5 tuti tipp az alkohol semlegesítésére

Bizonyára a legtöbbünkkel megesett már, hogy ünnepi alkalmak során vagy éppen legnagyobb szívbánatunkban a pohár fenekére néztünk, melyet másnapra már egész biztosan erősen meg is bántunk.

Miért olyan nehéz hagyni kirepülni a gyerekemet?

Második élet adatik a nőnek azzal, hogy gyereke születik. Véget ér az az élete, amelyben önálló lényként tekinthetett magára. Onnantól haláláig anya lesz, csak éppen ezzel az anyasággal egyre kevesebb konkrét teendője van.

Pszichopaták a filmvásznon – miért tartjuk őket vonzónak?

Hogyan lehet szeretni egy sorozatgyilkost? Szimpatizálni egy szkizofrén páriával, akit az erőszak fűt? A forgatókönyv íról ezt is megoldják, nyilván.

4 tökéletes szín amit nyári esküvőn viselhetsz

A nyár nem csak a kánikula, de az esküvők szezonja is. Fehéret, feketét nem illik viselni, iratlan szabály, hogy pirosat sem, mert nem szokás túlöltözni a menyasszonyt. Mutatok négy színt, amivel biztos nem lősz mellé és konkrét ruhákat is ajánlok a webshopokból.

Egy mozdulattal keverheted ki a legolcsóbb ablaktisztítószert

Ujjlenyomat, por, sár, esőnyomok. Te milyen vegyszert használsz ellenük: bolti ablaktisztítót, ecetet, alkoholt? Ha épp egyik sincs otthon, nekünk is van egy tuti tippünk.

Napi horoszkóp június 25.: az Oroszlánok felelősségteljes feladatban mérettetik meg magukat, a Bakok ragaszkodnak az elveikhez

Ma is érdemes elolvasnod a horoszkópod, izgalmas dolgokat tudhatsz meg ugyanis az egyes csillagjegyekből!

Ha gyakran lehülyézed magad, azon nem ártana változtatnod

Iskolás srácok ballagnak az utcán. – Akkora egy barom vagyok! – mondja a középső, egy szimpatikusan torzonborz kölyök. Nagyot csap a kezében cipelt hátizsákra. – Tudtam a megoldást, mégis elszúrtam a dogát! – Ekkora idiótát még nem látott a világ – vicsorogja, és dühös futással köszönés nélkül maga mögött hagyja a többieket.

Napi horoszkóp június 25.: az Oroszlánok felelősségteljes feladatban mérettetik meg magukat, a Bakok ragaszkodnak az elveikhez

Ma is érdemes elolvasnod a horoszkópod, izgalmas dolgokat tudhatsz meg ugyanis az egyes csillagjegyekből!

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

5 lapszám 3475 Ft helyett 2075 Ft-ért, lapszámonként 695 Ft helyett 415 Ft-ért

Csak 2075 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem