Megjelent az Éva nyári lapszáma!

Borítókép: Megjelent az Éva nyári lapszáma!
Benne Éva Utazó melléklet 52 hazai úti céllal és válaszokkal a kérdésre, hogy vajon milyen életstratégiát dolgozzunk ki időskorunkra, mert hogy nem fogunk otthon ülni és kötögetni, az biztos. A nyári Éva magazin már az újságárusoknál!

Ezt a lapszámot elkészíteni majdnem olyan volt, mint amikor az első próbaszámot szerkesztettük és most majdnem annyira izgulunk, mint amikor először jelent meg az Éva 2007 márciusában. Merthogy a járvány nekünk is betett: néhány hónapig „csak” online kommunikáltunk veletek. Persze az online tartalomgyártás mostanra nagyobb, több, színesebb-szagosabb lett, mint valaha; éppen ezért tartjuk elengedhetetlenül fontosnak, hogy legyen egy nyomtatott magazin is, amit kezedbe vehetsz, aminek beszívhatod az illatát, amit lapozgathasz a fürdőkádban.

Elég az hozzá, hogy jó volt elpepecselni ezzel a nyári lapszámmal. Nézzük, mi mindenről olvashattok benne:

„Előfordult már, hogy valaki a ruhája színéhez illő fagyit kért”

Szokron Niki hosszú, kacskaringós karrierjének egyik legfontosabb állomása a fagylaltozó, ahol az egész világon egyedülálló fagylaltkölteményekkel, mint például a rózsa formájú, a lazacos vagy a meggyleveses. De a sokféle fagyiízesítés csak egy a számtalan projekt közül, amikbe Niki már belevágott. Érdemes elolvasni a történetét a 36. oldalon.

Csak semmi kötögetés – az időskor 21. századi kihívásai

Hintaszékben kötögetni, kertészkedni, unokázni, élvezni a gondtalan nyugdíjas éveket – az időskor sztereotípiája. A mostani negyvenes–ötvenes korosztály azonban már nemigen számíthat rá, hogy valóban így tölti az élet utolsó szakaszát – de ez talán nem is olyan nagy baj. El kell kezdenünk egyfajta projektként tekinteni az időskorunkra, aminek során újra „feltaláljuk” magunkat. Ezt a témát több cikkben is körüljártuk; a fenti címmel rendelkező írás a 64. oldalon kezdődik, a szerzője pedig Antoni RIta.

Huzella Júlia elmeséli, hogyan jött le az okostelefonozásról

A színésznőnek elege lett abból, hogy a telefonja szinte hozzánőtt a kezéhez. Úgy döntött, „lejön a szerről”, vagyis megpróbál okostelefon nélkül is létezni. A 80. oldalon kezdődő beszámolója szerint felszabadító élmény.

Grecsó Krisztián: Minden könnyű volt

A József Attila- és Libri-díjas író most a balatonszárszói gyerektáborban szerzett emlékeit idézi fel, méghozzá fiatal felnőtt- és kamaszkorából. Még egy kéthetes üdülés sem hozza vissza úgy a Balaton kilencvenes évekbeli hangulatát, mint ez a néhány oldal. És itt muszáj megemlítenünk, hogy Palya Bea és Karafiáth Orsolya is hozzájárult egy-egy írással a nyári olvasnivalókhoz. A 90. oldaltól követik egymást ezek, sűrű egymásutánban.

Édeshármas, lélektani szemszögből

Fából vaskarika, azt mondjátok? Az összeállításunk leginkább azzal foglalkozik, hogy miért olyan nehezen megvalósító a hármas szex annak ellenére, hogy ez az egyik leggyakoribb erotikus fantázia. Mondanunk sem kell, hogy több kutatás is foglalkozott már a témával, sőt, könyv is megjelent a közelmúltban, és az egyik felmérésben kerekperec leszögezik a kutatók, hogy a megvalósított szexuális fantáziák közül rendre ez végződik a legkiábrándítóbban. A 121. oldalon található cikkünkben megpróbálunk választ adni arra, hogy mi lehet ennek az oka.

52 hétvége Magyarországon

éva utazó
Forrás: Unsplash

Éva Utazó mellékletünkben belföldi úticélokkal foglalkozunk. Hogy miért? „Mert olyan szerencsés vagyok, hogy egy gyönyörű országban élek. Mert 40 éves létemre még számomra is rengeteg újdonságot tartogatnak a magyar tájak. Mert így a magyar szállásadókat és szolgáltatókat támogathatom. Mert azt szeretném, hogy a gyerekem itthon is otthon legyen” – adja meg a választ beköszöntőjében Dudics Emese főszerkesztő-helyettes, és a következő 33 oldal bizonyítékot ad rá, hogy igaza van.

éva,nyár

Az Éva nyári lapszáma június 23-tól az újságárusoknál!