Megjelent az Éva és a címlapon ismét az olvasó

megjelent, magazin Forrás: Éva magazin
A címlapon Vanyovszki Mária, aki két éven át nem vásárolt ruhát (okkal), de ma már másokat öltöztet. A 19. oldalon pedig JOY-Napok Digital Special egyedi kuponkódot találtok!

EVA_2004_PP_38-39

Címlapsztori

Vannak súlyok, melyek terhe alatt kettétörik az élet. Mária történetét egy fekete korszak szeli ketté, vastag választóvonallal – de a vonal innenső oldalán a lélek megint elkezdhetett színekbe öltözni. Két évig nem is vásárolt ruhát – ma pedig már ő öltöztet másokat. Vanyovszki Mária történetét a 38. oldaltól ismerheted meg.

EVA_2004_PP_50-51
Hol van már a tavalyi mobil?

Okostelefonod teljesítménye több tízmilliószorosa annak a számítógépének, amivel 51 évvel ezelőtt a Holdra szálltunk. Mégis dühösen maszatolod a képernyőt, ha nem egy szempillantás alatt tölt be az Instagram. Kezdjük felismerni, hogy egy-két mobilgeneráció eltelte már nem hoz eget rengető változást a hétköznapokba, így sokan gondolják úgy, hogy egy középkategóriás, ad absurdum egy használt készülék is megteszi. Te hány évig bírod ugyanazzal a mobillal? És vajon utánad ki lesz a gazdája a készülékednek?
EVA_2004_PP_34-35

Nők nadrágban

Késésben vagyunk? Semmi baj, gyorsan magunkra kapunk egy pólót, beleugrunk a farmerunkba, és már rohanunk is. Üknagyanyáinknak ez nem volt ilyen egyszerű – és akadnak nők, akiknek még ma sem az. Kiknek köszönhetjük, hogy ma már választhatunk a nadrág és a szoknya között – legalábbis a világnak ezen a felén, ahol élünk?
EVA_2004_PP_96-97

Muszáj megvennem

Néha mindenki vásárol fölösleges dolgokat, ez természetes, de vannak jelek, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy a vásárlói magatartás már kezd eltérni a normálistól. Hogy melyek ezek a jelek, azt Mannhardt András pszichológus fejti ki bővebben.
EVA_2004_PP_104-105

Mozijóga

Hallottál már a mozijógáról? Mondd el, milyen filmeket nézel, és megmondom, ki vagy. Sőt: gondold át, miért szereted vagy nem szereted ezt vagy azt a filmet, és használd fel ezt a személyiségfejlődéshez. Izgalmas utazás!
EVA_2004_PP_76-77 (1)

Nyáry Krisztián: Egyedül te vagy az élvezetem, gyönyöröm

Kinek bulvárhír, kinek sorsdráma: Nyáry Krisztián egy 16. századi szerelmi történettel bizonyítja, hogy nincs új a nap alatt, legyen szó hűtlen hitvesekről, felszarvazott házastársakról, nem kívánt gyermekáldásról, menekülő szeretőkről.
EVA_2004_PP_80-81

Lackfi János: Eleven emléktáblák

„Ebben a házban sem lakott 1912–1916 között Albert Einstein.” Lackfi János „vasbácsiknak”, emléktábláknak, inimini szobrocskáknak, civil gerillaművészek falnyomatainak járt utána, sőt, maga is felállított pár efféle emlékművet – legalábbis papíron. EVA_2004_PP_84-84

Szabó T. Anna: Ragaszkodás, elengedés

„Azért lettem költő, mert meg akartam állítani az időt. Volt egy titkos gyakorlatom kiskoromban: ezt jegyezd meg, szóltam rá magamra a leghétköznapibb helyzetekben. Pár képre ma is emlékszem: állok a Sörgyár sarkán, vagy egy autóban ülök, villog az előttünk haladó irányjelzője – találomra kiemelt, jelentéktelen pillanatok, amelyeket az érzelmi telítettség határhelyzete tett mégis fényessé: ott a sarkon azon gondolkoztam, hogy ősztől iskolás leszek, az autó irányjelzője pedig az első budapesti városnézésem örömét lüktette éppen.” - Szabó T. Anna sorai ezek, aki a nekünk készített írásában egy szál ibolyától jut el a japán zen-buddhista halálversekig.

Joy-napok_digi_2020_bannerek_600x300_EVA
Immár másodszor lesz Digitális JOY-Napok, melynek keretén belül több boltban és webshopban lehet jelentős kedvezményekkel vásárolni. A boltok listája ezúttal is benne lesz az Évában, csak picit másképp: mindenki kap egy egyedi kódot, mellyel online tudja letölteni a több mint 200 terméket tartalmazó kuponlistát. FONTOS! A Joy Napok Digital Special, vagy ahogy mi hívjuk JOY-napok DS, szeptember 1013. között kerül megrendezésre, utána már nem lesznek érvényesek a kódok!