Megjelent a március–áprilisi Éva!

megjelent,március,április,felelős állattartás
Legfrissebb számunk címlapján olvasónk, Csonka Berta; történetéhez lapozz a 34. oldalra. A március–áprilisi Éva húsvéti tippekkel már az újságosstandokon várja, hogy a kezedbe vedd!

Kedves Olvasó!

Egy hipermarket előtt, a parkolóban találták. A lányom kérlelt, hogy hadd hozza haza, esküszik, hogy keres neki gazdát. Nem voltunk abban az élethelyzetben, hogy jól jött volna egy újabb kutya, telt házzal mentünk így is. Ám ez a szőrös gombóc nagyon picike volt és nyöszörgött, ha egy méternél távolabb ment tőle az ember, az ilyesmi pedig nálam nagy meggyőző erővel bír. Janka lett a neve. Ennek már több mint tíz éve, és Janka köszöni, ma is jól van. Olyannyira, hogy a címlapunkon is találkozhatsz vele. Na meg Csonka Bertával, aki szintén kutyaimádó, és elmeséli, mi is az a „kutyizmus”. (Berta 9 évvel ezelőtt már szerepelt a borítónkon – emlékszel?)

És most nézzük, mi mindenről olvashattok még a március–áprilisi lapszámunkban:

Gyógyíts meg, kannabisz!

kannabisz,megjelent

A kannabiszról csak a tudatmódosító hatás (érthetőbben: a betépés) jut eszünkbe, pedig ideje lebontani az előítéleteinket. A kenderkészítmények betegségek kezeléséhez is hozzájárulhatnak, alkalmazásuk lassanként orvosi gyakorlattá válik. Eközben már a hazai bioboltokban is megjelent például a CBD olaj, amit hatékony szorongásoldóként emlegetnek.

A szerelem háromszöge

szerelmi háromszög
A világirodalom példatárában a szerelem olyan, mint az ausztrál bozóttűz: egy láthatatlan szikrától fellobban, mindent felperzsel maga körül és lassan (vagy hirtelen) kialszik. A hamu alatt talán tovább lappang és újra fellángol, ha feltámad a szél. Vajon körülírható tudományosan egy ilyen bonyolult és változékony, keserédes érzelem?

Húsvét: Színes ötletek

húsvét,tojásfestés
Van új a nap alatt a tojásfestés terén? Jelentem: igen. Mutatunk egy tucat szuper ötletet, amelyek kedvéért talán még a tojás kifújásának technikáját is elsajátítod.

Szexista algoritmusok

szexista,algoritmus
A mesterséges intelligencia nagy előnyeként szokás hangoztatni, hogy képes kiiktatni a figyelem lankadásából vagy éppen a részrehajlásból eredő emberi tévedéseket. Csakhogy az új technológiának hátulütői is vannak. Éppen a részrehajlás az, amit az ígéretekkel ellentétben eddig alig sikerült megszüntetni! A mesterséges intelligencia jelen állása szerint megőrzi, sőt felerősíti előítéleteinket, köztük a káros nemi sztereotípiákra épülő szexizmust. Mit eredményez ez a gyakorlatban? Például több jó állást és magasabb fizetést a férfiaknak, alacsonyabb összegű banki hitelt a nőknek. Hogy is van ez?

Szabad a tánc!

tánc,megjelent
A tánc segít másként tekinteni a testünkre – és erre, miközben a populáris kultúra a szépségkultusz elvárásaival bombáz minket, szükségünk is van. Akár Nia, akár öt ritmus, akár flamenco (vagy más) órára megyünk, mindenütt cél az előítéletek lebontása: nem számít az életkor vagy a testsúly. (És, bár általában kevesebb a férfi érdeklődő, a nem sem.) Te mikor táncoltál utoljára?
A március–áprilisi Éva magazint keresd az újságárusoknál!