Megjelent az Éva és a címlapon ismét az olvasó

megjelent, magazin
Forrás: Éva magazin

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A címlapon Vanyovszki Mária, aki két éven át nem vásárolt ruhát (okkal), de ma már másokat öltöztet. A 19. oldalon pedig JOY-Napok Digital Special egyedi kuponkódot találtok!

EVA_2004_PP_38-39

Címlapsztori

Vannak súlyok, melyek terhe alatt kettétörik az élet. Mária történetét egy fekete korszak szeli ketté, vastag választóvonallal – de a vonal innenső oldalán a lélek megint elkezdhetett színekbe öltözni. Két évig nem is vásárolt ruhát – ma pedig már ő öltöztet másokat. Vanyovszki Mária történetét a 38. oldaltól ismerheted meg.

EVA_2004_PP_50-51
Hol van már a tavalyi mobil?

Okostelefonod teljesítménye több tízmilliószorosa annak a számítógépének, amivel 51 évvel ezelőtt a Holdra szálltunk. Mégis dühösen maszatolod a képernyőt, ha nem egy szempillantás alatt tölt be az Instagram. Kezdjük felismerni, hogy egy-két mobilgeneráció eltelte már nem hoz eget rengető változást a hétköznapokba, így sokan gondolják úgy, hogy egy középkategóriás, ad absurdum egy használt készülék is megteszi. Te hány évig bírod ugyanazzal a mobillal? És vajon utánad ki lesz a gazdája a készülékednek?
EVA_2004_PP_34-35

Nők nadrágban

Késésben vagyunk? Semmi baj, gyorsan magunkra kapunk egy pólót, beleugrunk a farmerunkba, és már rohanunk is. Üknagyanyáinknak ez nem volt ilyen egyszerű – és akadnak nők, akiknek még ma sem az. Kiknek köszönhetjük, hogy ma már választhatunk a nadrág és a szoknya között – legalábbis a világnak ezen a felén, ahol élünk?
EVA_2004_PP_96-97

Muszáj megvennem

Néha mindenki vásárol fölösleges dolgokat, ez természetes, de vannak jelek, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy a vásárlói magatartás már kezd eltérni a normálistól. Hogy melyek ezek a jelek, azt Mannhardt András pszichológus fejti ki bővebben.
EVA_2004_PP_104-105

Mozijóga

Hallottál már a mozijógáról? Mondd el, milyen filmeket nézel, és megmondom, ki vagy. Sőt: gondold át, miért szereted vagy nem szereted ezt vagy azt a filmet, és használd fel ezt a személyiségfejlődéshez. Izgalmas utazás!
EVA_2004_PP_76-77 (1)

Nyáry Krisztián: Egyedül te vagy az élvezetem, gyönyöröm

Kinek bulvárhír, kinek sorsdráma: Nyáry Krisztián egy 16. századi szerelmi történettel bizonyítja, hogy nincs új a nap alatt, legyen szó hűtlen hitvesekről, felszarvazott házastársakról, nem kívánt gyermekáldásról, menekülő szeretőkről.
EVA_2004_PP_80-81

Lackfi János: Eleven emléktáblák

„Ebben a házban sem lakott 1912–1916 között Albert Einstein.” Lackfi János „vasbácsiknak”, emléktábláknak, inimini szobrocskáknak, civil gerillaművészek falnyomatainak járt utána, sőt, maga is felállított pár efféle emlékművet – legalábbis papíron.EVA_2004_PP_84-84

Szabó T. Anna: Ragaszkodás, elengedés

„Azért lettem költő, mert meg akartam állítani az időt. Volt egy titkos gyakorlatom kiskoromban: ezt jegyezd meg, szóltam rá magamra a leghétköznapibb helyzetekben. Pár képre ma is emlékszem: állok a Sörgyár sarkán, vagy egy autóban ülök, villog az előttünk haladó irányjelzője – találomra kiemelt, jelentéktelen pillanatok, amelyeket az érzelmi telítettség határhelyzete tett mégis fényessé: ott a sarkon azon gondolkoztam, hogy ősztől iskolás leszek, az autó irányjelzője pedig az első budapesti városnézésem örömét lüktette éppen.” - Szabó T. Anna sorai ezek, aki a nekünk készített írásában egy szál ibolyától jut el a japán zen-buddhista halálversekig.

Joy-napok_digi_2020_bannerek_600x300_EVA
Immár másodszor lesz Digitális JOY-Napok, melynek keretén belül több boltban és webshopban lehet jelentős kedvezményekkel vásárolni. A boltok listája ezúttal is benne lesz az Évában, csak picit másképp: mindenki kap egy egyedi kódot, mellyel online tudja letölteni a több mint 200 terméket tartalmazó kuponlistát.FONTOS! A Joy Napok Digital Special, vagy ahogy mi hívjuk JOY-napok DS, szeptember 1013. között kerül megrendezésre, utána már nem lesznek érvényesek a kódok!

Tovább olvasok
Kép
Öt dolog, amit megtanulhatsz a macskádtól

Minden érintett tudja, hogy a Macskával szemben lehetetlen a falkavezért alakítani, vagy abban bízni, hogy egyszer majd demokratikus csapatot alkottok.

Kép
9 dolog, ami számomra természetes, de a férjemnek égnek áll tőle a haja

Díszpárnák, csinos bögrék, burjánzó növények a lakásban. Minden női szívet megdobogtatja legalább az egyik, ám életünk párjai szívük szerint eltüntetnék mindet, amint kitesszük a lábunkat a lakásból.

Kép
Milyen borokat válasszunk előételekhez?

Akárcsak az italok sorában az aperitifnek, úgy az étkezések során az előételeknek is megvan a fontos szerepük. Érdemes a menüsort is ugyanúgy felépíteni, mint ahogy a borok kóstolási sorrendjét felállítani, vagyis a könnyű ételekkel és italokkal kezdeni, majd fokozatosan haladni a tartalmasabb fogások és a testesebb, érettebb borok felé. Mivel az előétel amolyan első fogás előtti étvágygerjesztő, leginkább könnyedebb, lendületesebb, frissebb borok kerülnek mellé pohárba. „Kóstoljunk bele” néhány hideg és meleg előételbe, és a hozzájuk párosítható borokba!

Kép
Megnéztem Grecsó Krisztián és Grecsó Zoltán önálló estjét

A „Többet magunkról” című darabbal a Grecsó név végérvényesen összművészeti branddé vált. Jobb nem is történhetett volna vele.

Kép
A tehénpuki és -böfögés életveszélyes!

A szarvasmarhák tejet és húst adnak nekünk. És jó sok metánt. A metán meg az egyik legveszélyesebb üvegházgáz: a klímakatsztrófához nagyban hozzájárul. De most úgy tűnik, a metánnak annyi.

Kép
Dubajban az anyák szülés után mell- és hasplasztikát is kérhetnek - ez ott természetes

Anyukák mesélnek, milyen a terhesség és a szülés Dubajban, Svédországban, Hollandiában, Franciaországban és Angliában.

Kép
Másfél évtized után elengedtem az örökbefogadást, és most boldog vagyok

Nem esett teherbe, de kétségbe sem. Járta az egészségügy rondabugyrait, a kórházakat, a borsos árú magánrendeléseket, a meddőségi klinikákat. Végül az örökbefogadás mellett döntött. Üdvtörténet nincs, mégsem vág eret magán emiatt. Ági kálváriája és felszabadulása.

Kép
Vérnyomáscsökkentő ételek

A szívbetegségek elkerüléséhez a magas vérnyomás az a kockázati tényező, amit az összes közül a legkönnyebb orvosolni. A megfelelő étkezéssel sokat segíthetsz!

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem