Meghan Markle lassan olyan népszerűtlen lesz, mint Wallis Simpson... hogy kicsoda?

meghan markle,harry herceg,viii. edward,wallsi simpson
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

M

Meghan és Wallis mindketten amerikaiak és mindkettőjüket azzal vádolják, hogy „elszakították” férjüket a brit királyi családtól.

Magunk sem gondoltuk volna, de a brit királyi család kalandjai a bezártság alatt is igen fordulatosak maradtak. Már-már kezdünk arra gyanakodni, hogy a legkiválóbb forgatókönyvírók adnak tanácsokat II. Erzsébetnek és famíliájának, nehogy az alattvalók egy egy pillanatra is gumicsont nélkül maradjanak. Hetente többször is újabb és újabb bejelentést kapunk Harry hercegről és feleségéről, Meghan Markle színésznőről például arról, hogy megszakítottak minden kapcsolatot a brit bulvársajtóval. És ez még nem minden: most például Harry herceg tett csak úgy mellékesen egy megjegyzést arra, hogy az Egyesült Királyságban a koronavírus-helyzet „kedvezőbb, mint amit elhitetnek velünk”, ami nagy felháborodást keltett egyes egészségügyi szakértők köreiben, olyannyira, hogy az egyik professzor még arra a kijelentésre is vetemedett, hogy a herceg „a szükség óráiban hagyja magára Britanniát”.

Ahogy sorjáznak egymás után a hasonló szóváltások és a paparazzi-fotók, amelyeken Harry épp Los Angelesben kézbesít ételt, nem pedig Londonban, minden eddiginél több olyan véleményről lehet hallani, amelyek Meghant állítják be a negatív szereplőnek, aki ujjai köré csavarta szegény, szerelmes Harryt.

Nincs új a nap alatt

Az egész történet, de különösen az, ahogy a nép reagál az új hercegné megjelenésére, kísértetiesen hasonlít egy több mint 80 évvel ezelőtti ügyre, amikor VIII. Edward király lemondott a trónról, hogy feleségül vehesse Wallis Simpsont. A brit kormány ugyanis úgy látta, hogy a nép nem fogadná el, hogy a király egy olyan elvált nőt vegyen feleségül, akinek a volt férje életben van (illetve tegyük ezt többesszámba, mivel kétszer is elvált). Ez alapján az Edwarddal való házasságkötése az anglikán vallás útmutatása szerint bigámiát jelentett volna, márpedig a brit uralkodó egyben az anglikán egyház feje is. Így aztán 1936-ban Edward lemondott, és 1937-es házasságkötésük óta Windsor hercegeként és hercegnéjeként élték le az életüket. És ahogy az már lenni szokott, Wallis Simpsont is számító, manipulatív nőszemélyként könyvelte el a Brit Nemzetközösség közvéleménye (elsősorban sajtója), akinek semmi más célja nem volt, mint hogy megfossza Britanniát imádott királyától. (Megjegyezzük, ha nincs Wallis és lemondás, akkor könnyen lehet, hogy Edward unokahúgából, Erzsébetből sem lesz uralkodó. Bár egyes híresztelések szerint a windsori herceg meddő volt, ezért mindenképpen valahogy így alakult volna.)

Persze beláthatjuk, hogy a brit családba beházasodott csinos amerikai nő elítélése egyszerűen szexista, mégis egyre többen és egyre gyakrabban hasonlítják össze Meghan Markle fellépését és karakterét Wallis Simpsonéval. A galériában összegyűjtöttünk néhány szembetűnő hasonlóságot és különbséget a két hercegné között:

Nézd meg a galériánkat>5 kép
Meghan Markle vs. Wallis Simpson
Tovább olvasok
Kép
A szemem láttára pofozta fel a gyerekét – mit kéne tennem ilyenkor?

Menjek oda, avatkozzak be? Fogjam le a kezét és oktassam ki? Vagy inkább maradjak szép csendben, és álljak odébb? Ne tétlenkedj, cselekedj, ha megvédheted – bátorít az UNICEF, melynek szakemberei egy kisokost állítottak össze, hogy a gyermekbántalmazás kapcsán felmerülő, mindennapos kérdésekben segítsenek eligazodni. Azt is leírják, konkrétan mi mindent tehetsz, ha a környezetedben ilyesmit tapasztalsz.

Kép
5 ajándéktipp, amitől jövőre még ennél is szebbek lehetünk!

Virágot a virágnak, szépségápolási terméket a szép nőnek. Tökéletes karácsonyi ajándék lehet minden nő számára egy olyan dolog, amitől aztán a következő évben még szebbek lehetünk.

Kép
Pozitív lettem, aztán negatív, és végül megint pozitív – 100 százalék táppénz, na az nincs

Hogyan lettem pozitív, aztán negatív, aztán megint pozitív? Kacskaringós Covid-történet következik.

Kép
Egyhétvégés sorozatok, amik elviselhetőbbé teszik a karantént (is)

2020-ban a sorozatok rabjai lettünk. Összegyűjtöttünk néhányat közülük, melyeket semmiféleképpen nem érdemes kihagyni ebben az évben!

Kép
Álmomban már megint terhes voltam. Ez mégis mit jelent?

Veled is előfordult már, hogy azt álmodtad, babát vársz? Aggodalomra semmi ok, általában mindig pozitív dolgot jelez.

Kép
Adhatunk vért, ha már voltunk Covidosak?

Amennyiben felépültél a koronavírus fertőzésből, egyetlen tűszúrás árán segítheted más betegek gyógyulását.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem