Gyors karácsonyi desszert: meggyel töltött gesztenyegolyó

gesztenyegolyó Forrás: Éva magazin
Ráadásul glutén- és laktózmentes is. Lehetőleg cukormentes, 100%-os gesztenyepürét vásárolj hozzá!

Ez a cikk az Éva egy korábbi számában jelent meg először.

Ha kerülitek a glutént, esetleg laktózérzékeny van a családban, biztosan jól felkészültél már mentes receptekből. De azért karácsonyra mégiscsak jól jön néhány új. Hát még ha olyan egyszerű és könnyen elkészíthető, mint ez a desszert, amit ráadásul sütni sem kell.

Meggyel töltött gesztenyegolyó (gluténmentes, laktózmentes)

Hozzávalók 12 db-hoz:

• 25 dkg gesztenyemassza

• 1 púpos teáskanál kókuszzsír (vagy sótlan vaj)

• 1 evőkanál rum

• 5 dkg meggy

• 5-5 dkg olvasztott ét- és fehér csokoládé

• cukor vagy édesítőszer ízlés szerint

Elkészítés:

1. A gesztenyemasszát elővesszük a fagyasztóból és kb. 15 percig hagyjuk kicsit felmelegedni, hogy könnyebben le tudjuk reszelni.

2. Összekeverjük a kókuszzsírral és a rummal lágy, formázható masszává.

3. Közben a meggyet lecsepegtetjük és papírtörlővel szárazra töröljük.

4. A masszából golyókat formázunk, a közepébe egy-egy szem meggyet nyomunk, majd sütőpapírral bélelt tányérra helyezzük. Kb. 1 óra hosszáig hűtőben dermesztjük.

5. A mázhoz a kétféle csokit vízgőz felett felolvasztjuk. Vékony sugárban végigcsurgatjuk a golyók tetején először az ét-, majd a fehér csokoládét. Tálalásig hűtőben tartjuk.

A sütés nélküli desszerteknél könnyebb a dolgunk, de nem kell megijedni a sütéstől sem. Adunk néhány tippet, hogy jól sikerüljenek az aprósütik: