A hűtlenség okai gyakran a gyerekkorban keresendők

hűtlenség,házasság,párkapcsolat,házassági tanácsadó,laskai nelli,megcsalás,szerető

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A párkapcsolatban élő emberek 99 százaléka találkozik vele. A hűtlenség hátterében nem jellemhiba áll, inkább hiányérzet. Laskai Nelli házassági tanácsadót kérdeztük.

Van, aki képtelen feldolgozni a hűtlenséget és válni szeretne. Mások megpróbálják rendbehozni a kapcsolatot, ebbe energiát és időt tesznek, mert a családjuk mellett voksolnak. Hogy sikerül-e, az rajtuk múlik. És vannak, akik szakemberhez fordulnak, mert egyedül nem találják a probléma okait. Laskai Nelli azokkal az emberekkel találkozik, akik segítséget kérnek, akik nyitottak, mert belátják, hogy vátoztatniuk kell, hogy változzon az életük...

A legtöbb hűtlenségben felmerül egy hiány a döntést meghozó félben, amelyre nem otthon akarja kialakítani a megoldást, hanem egy „ott és akkor könnyebbnek tűnő” úton igyekszik betölteni a hiányérzetet.

Ez az a három ok, melyet legtöbbször neveztek meg a házassági tanácsadó kliensei:

1. A szexuális élet hanyatlása (ez önértékelési problémához vezetett, amit mással akartak fényesíttetni)

2. Túl sok hibáztatás otthon (ami önértékelési problémához vezetett és vonzódni kezdtek ahhoz a személyhez, aki javítani tudta az magukról alkotott képet)

3. Túl sok gond a magánéletben, a karrierben, és kellett egy hely, ahol „tiszta lappal” megpihenhet.

Olvasd el ezt is!

„Jellemzően akkor jönnek hozzám az emberek, amikor már annyira rossz a helyzet, hogy a pár mindkét tagja csak vergődik a kapcsolatban. Az egyik fél általában már lebukott, kiderült a megcsalás, a társa pedig képtelen ezt feldolgozni, nem tudják, hogyan tovább. Ha párban érkeznek, az már fél siker, hiszen mindketten törekednek arra, hogy valahogyan tovább lépjenek” – mondja a házassági tanácsadó.

„Sok esetben azt derítjük ki, hogy a hűtlenségben a gyerekkori hiány is megjelenik. Gyakori ok, hogy nem tudott kialakulni megfelelő kötődés az anyával sem. Nem olyan egyszerű a képlet, hogy az emberek, akik megcsalják a társukat rossz emberek. Meghoznak egy döntést az aktuális eszköztáruk szerint, nevezetesen azt, hogy a gyors és könnyebb út érdekében választanak egy másik embert, aki pillanatnyi jóllétet, örömet tud nyújtani. Az ilyen embernek elsősorban magával van dolga, ki kell deríteni az okokat, és aztán lehet a pár másik tagjának is elkezdeni azon dolgozni, hogy újra egymásra találjanak.”

hűtlenség,megcsalás,szerető
forrás: facebook
Laskai Nelli házassági tanácsadó

Segíteni csak akkor lehet, ha valaki belátja azt, hogy vannak dolgok, amiket elrontott a kapcsolatának működtetésében és kész arra, hogy másként csinálja, vagy legalábbis megpróbálja másként csinálni. Én azt mondom a hozzám fordulóknak, hogy elsősorban saját magadért kell megváltoznod, saját magadért kell egy igényes nyugodt, boldogabb életet kialakítani, ami majd a körülményeiben is látszani fog.

Azok az emberek, akik hűtlenek, nem boldogok

A legtöbb kliensem arról számol be, hogy rosszul alszik, nyugtalan, problémái vannak a munkahelyén, nem találkozik a barátaival vagy összeveszett velük, ritkán mosolyog. Ami egyértelműen azt jelenti, hogy a szerető léte önmagában nem teszi boldoggá, a hűtlenség nem teszi elégedetté. A kezdeti lelkiismeretfurdalást, az állandó hazudozást nagyon hamar elfogadják az emberek a helyzet velejárójaként és megszokják, de azt nagyon fontos látni, hogy a helyzet maga nem változik, és a mindennapokra is rányomja a bélyegét. Jellemzően ez az, amit először észrevesz a társuk is.

Nagyon sokszor kiderült, hogy az a férfi, aki azért kezdeményezett szeretői kapcsolatot, mert a felesége nem akart vele szeretkezni, sosem kérdezte meg a feleségétől, hogy miért nem. Vagy nem gondolkodott el azon, hogy mi történt előtte, miért kapta azt a reakciót, amit. És azt sem igazán mérlegelik egy ilyen helyzetben azok az emberek, akik szeretőt tartanak, hogy vajon lehet-e felelősség nélkül belemenni egy ilyen kapcsolatba. Mikor derül ki? Mikor kezd el a szerető is elvárásokat támasztani? Meddig bír valaki kettős életet élni okozat nélkül?

A harmadik fél: a szerető

Ő az, aki megelégszik azzal – nagyon sokáig is akár, ha nem egy futó viszonyról van szó – hogy ő legyen az örök második. Megelégszik azzal, hogy karácsonykor egyedül van, hogy nem lehet nyilvános helyen együtt mutatkozniuk, nincsenek közös élmények. Ő az, aki tudja, hogy mit vállalt, hiszen tud a feleségről, családról, vagyis kevés joga van számon kérni. Azok az emberek, akik egy ilyen helyzetben benne ragadnak, lehetséges, hogy valamilyen gyerekkori vagy előző kapcsolatból hozott, fel nem dolgozott sérüléssel küzdenek, azt gondolják magukról, hogy nem elég jók. Nem elég jók teljes értékű partnernek, nem elég jók társnak.

Kezdjem elölről?

Jellemzően állandóan rivalizálnak a feleséggel, aki nyilván rossz, hiszen a férje vigasztalásra szorul. Amikor ezt a szerető egyfajta játszmának tekinti, nagyon könnyen beleragadhat a szerepbe. A megszokott rossz helyzet állandósul. Kellemetlen élethelyzet, de nem kell döntést hozni. Nem kell új kapcsolatot kialakítani, nem kell új utakat keresni. Jellemzően a szerető az, akit állandóan hitegetnek: kicsik a gyerekek, azért nem akarok elválni, vagy anyagi okokra hivatkoznak. Aki ezeket az indokokat elhiszi, akár hosszú éveken keresztül is, biztosan nem gondolja azt a nagyon egyszerű dolgot végig, hogy az, aki nem akar eljönni otthonról, annak talán nem is olyan rossz otthon...

Ha kellően nyitott vagy, és teszel is érte, van megoldás

Helyre lehet hozni a kapcsolatokat, ha ezt mindkét fél akarja. A szándék, az elköteleződés, a tisztelet megléte erős alapokat adnak egy újfajta kapcsolat megteremtéséhez. Az ügyfeleim történetei alapján azt látom, hogy amennyiben hűtlenség történik, érdemes minél előbb rendezni önmagában azt, hogyan szeretné a továbbiakat, mert egészen képes felőrölni az embert a dilemma, a kettősség.

A házasság, a párkapcsolat folyamatos odafigyeléssel, munkával, energiával, ráfordított idővel jár. Aki hajlandó ezen dolgozni, aki képes változni, az valószínűleg képes megőrzi a házasságát, a kapcsolatát, úgy, hogy az mindkét félnek boldog és örömteli legyen" – mondta Laskai Nelli házasági tanácsadó az evamagazin.hu-nak.


Ha megcsalnak, az mindig kiborító, de a legfájdalmasabb helyzet egy nő számára mégiscsak az, ha a várandóssága alatt lép félre a társa. Galériánkban olyan hírességeket mutatunk meg, akik megtapasztalták ezt a kínos élethelyzetet.

Nézd meg a galériánkat>16 kép
9 híresség, akit megcsaltak a terhessége alatt
Tovább olvasok
Kép
Az utcán táncolnak az Operaház balettművészei

A tánc az egyik legjobb dolog, amit magunkért tehetünk, ráadásul bárhol, a nappalink, a házunk tetőteraszán, vagy akár az utcán is megtehetjük, akárcsak ezek a profi táncosok, akik most az utcán gyakorolnak.

Kép
Amikor beauty bloggernek áll a férjem

Az én férjem is azoknak a férfiaknak a táborát erősíti, akinek akkor van ápolva a bőre, ha én fogom magam, odamegyek és bekenem neki. Valami mást is csak akkor próbál ki, ha a régi, megszokott termékek helyett újakat adok a kezébe. Vagy teszek a fürdőszobai szekrénybe.

Kép
Melyik életkor a legnehezebb a gyerekekkel?

Óriási tévedés, ha azt hiszed, hogy a dackorszakkal egy jó időre túl vagytok a legmeredekebb hisztiken és nagyjeleneteken, amiket a gyermeked produkálni képes.

Kép
85 éves Mary Poppins, azaz Julie Andrews

Elegáns, gyönyörű asszony egészen kivételes énekhanggal. De Julie Andrews akkor sem adta fel, amikor egy műtét után elvesztette azt.

Kép
Öt éve csak alvásra használtuk a hálószobát, aztán jött a fordulópont

Sok házasságban a gyerek születése okozza a szexmentes időszakot, de Marcell és Mariann esetében nem ez volt a helyzet. Ők már huszonévesen eljutottak a mélypontra, de nem adták fel.

Kép
Chrissy Teigen és John Legend elvesztették harmadik babájukat

Chrissy Teigen pár napja kórházba került veszélyeztetett terhessége miatt, pár órája pedig szörnyű hírt osztott meg saját Instagram oldalán.

Kép
A Kosok határozottságukról tesznek tanúbizonyságot, az Ikrek igyekeznek önazonosak maradni

A hónap első napján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét üzentek!

Kép
Napi 15 percbe telik, hogy rendbe hozd a házasságod

Mindketten itthonról dolgozunk. Ebéd után épp leültem volna az íróasztalomhoz, de a férjem még belekezdett egy történetbe. Ideges voltam, mert szólított a munka. Majdnem azt mondtam: „Ne haragudj, de most nem tudlak meghallgatni, mert meg kell írnom ezt a cikket a házasságmentésről!” Aztán elnevettem magam, és inkább beszélgettünk egyet. Ezért nem olvashattad ezt a cikket tegnap, csak ma.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem