A hűtlenség okai gyakran a gyerekkorban keresendők

hűtlenség,házasság,párkapcsolat,házassági tanácsadó,laskai nelli,megcsalás,szerető

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

A

A párkapcsolatban élő emberek 99 százaléka találkozik vele. A hűtlenség hátterében nem jellemhiba áll, inkább hiányérzet. Laskai Nelli házassági tanácsadót kérdeztük.

Van, aki képtelen feldolgozni a hűtlenséget és válni szeretne. Mások megpróbálják rendbehozni a kapcsolatot, ebbe energiát és időt tesznek, mert a családjuk mellett voksolnak. Hogy sikerül-e, az rajtuk múlik. És vannak, akik szakemberhez fordulnak, mert egyedül nem találják a probléma okait. Laskai Nelli azokkal az emberekkel találkozik, akik segítséget kérnek, akik nyitottak, mert belátják, hogy vátoztatniuk kell, hogy változzon az életük...

A legtöbb hűtlenségben felmerül egy hiány a döntést meghozó félben, amelyre nem otthon akarja kialakítani a megoldást, hanem egy „ott és akkor könnyebbnek tűnő” úton igyekszik betölteni a hiányérzetet.

Ez az a három ok, melyet legtöbbször neveztek meg a házassági tanácsadó kliensei:

1. A szexuális élet hanyatlása (ez önértékelési problémához vezetett, amit mással akartak fényesíttetni)

2. Túl sok hibáztatás otthon (ami önértékelési problémához vezetett és vonzódni kezdtek ahhoz a személyhez, aki javítani tudta az magukról alkotott képet)

3. Túl sok gond a magánéletben, a karrierben, és kellett egy hely, ahol „tiszta lappal” megpihenhet.

Olvasd el ezt is!

„Jellemzően akkor jönnek hozzám az emberek, amikor már annyira rossz a helyzet, hogy a pár mindkét tagja csak vergődik a kapcsolatban. Az egyik fél általában már lebukott, kiderült a megcsalás, a társa pedig képtelen ezt feldolgozni, nem tudják, hogyan tovább. Ha párban érkeznek, az már fél siker, hiszen mindketten törekednek arra, hogy valahogyan tovább lépjenek” – mondja a házassági tanácsadó.

„Sok esetben azt derítjük ki, hogy a hűtlenségben a gyerekkori hiány is megjelenik. Gyakori ok, hogy nem tudott kialakulni megfelelő kötődés az anyával sem. Nem olyan egyszerű a képlet, hogy az emberek, akik megcsalják a társukat rossz emberek. Meghoznak egy döntést az aktuális eszköztáruk szerint, nevezetesen azt, hogy a gyors és könnyebb út érdekében választanak egy másik embert, aki pillanatnyi jóllétet, örömet tud nyújtani. Az ilyen embernek elsősorban magával van dolga, ki kell deríteni az okokat, és aztán lehet a pár másik tagjának is elkezdeni azon dolgozni, hogy újra egymásra találjanak.”

hűtlenség,megcsalás,szerető
forrás: facebook
Laskai Nelli házassági tanácsadó

Segíteni csak akkor lehet, ha valaki belátja azt, hogy vannak dolgok, amiket elrontott a kapcsolatának működtetésében és kész arra, hogy másként csinálja, vagy legalábbis megpróbálja másként csinálni. Én azt mondom a hozzám fordulóknak, hogy elsősorban saját magadért kell megváltoznod, saját magadért kell egy igényes nyugodt, boldogabb életet kialakítani, ami majd a körülményeiben is látszani fog.

Azok az emberek, akik hűtlenek, nem boldogok

A legtöbb kliensem arról számol be, hogy rosszul alszik, nyugtalan, problémái vannak a munkahelyén, nem találkozik a barátaival vagy összeveszett velük, ritkán mosolyog. Ami egyértelműen azt jelenti, hogy a szerető léte önmagában nem teszi boldoggá, a hűtlenség nem teszi elégedetté. A kezdeti lelkiismeretfurdalást, az állandó hazudozást nagyon hamar elfogadják az emberek a helyzet velejárójaként és megszokják, de azt nagyon fontos látni, hogy a helyzet maga nem változik, és a mindennapokra is rányomja a bélyegét. Jellemzően ez az, amit először észrevesz a társuk is.

Nagyon sokszor kiderült, hogy az a férfi, aki azért kezdeményezett szeretői kapcsolatot, mert a felesége nem akart vele szeretkezni, sosem kérdezte meg a feleségétől, hogy miért nem. Vagy nem gondolkodott el azon, hogy mi történt előtte, miért kapta azt a reakciót, amit. És azt sem igazán mérlegelik egy ilyen helyzetben azok az emberek, akik szeretőt tartanak, hogy vajon lehet-e felelősség nélkül belemenni egy ilyen kapcsolatba. Mikor derül ki? Mikor kezd el a szerető is elvárásokat támasztani? Meddig bír valaki kettős életet élni okozat nélkül?

A harmadik fél: a szerető

Ő az, aki megelégszik azzal – nagyon sokáig is akár, ha nem egy futó viszonyról van szó – hogy ő legyen az örök második. Megelégszik azzal, hogy karácsonykor egyedül van, hogy nem lehet nyilvános helyen együtt mutatkozniuk, nincsenek közös élmények. Ő az, aki tudja, hogy mit vállalt, hiszen tud a feleségről, családról, vagyis kevés joga van számon kérni. Azok az emberek, akik egy ilyen helyzetben benne ragadnak, lehetséges, hogy valamilyen gyerekkori vagy előző kapcsolatból hozott, fel nem dolgozott sérüléssel küzdenek, azt gondolják magukról, hogy nem elég jók. Nem elég jók teljes értékű partnernek, nem elég jók társnak.

Kezdjem elölről?

Jellemzően állandóan rivalizálnak a feleséggel, aki nyilván rossz, hiszen a férje vigasztalásra szorul. Amikor ezt a szerető egyfajta játszmának tekinti, nagyon könnyen beleragadhat a szerepbe. A megszokott rossz helyzet állandósul. Kellemetlen élethelyzet, de nem kell döntést hozni. Nem kell új kapcsolatot kialakítani, nem kell új utakat keresni. Jellemzően a szerető az, akit állandóan hitegetnek: kicsik a gyerekek, azért nem akarok elválni, vagy anyagi okokra hivatkoznak. Aki ezeket az indokokat elhiszi, akár hosszú éveken keresztül is, biztosan nem gondolja azt a nagyon egyszerű dolgot végig, hogy az, aki nem akar eljönni otthonról, annak talán nem is olyan rossz otthon...

Ha kellően nyitott vagy, és teszel is érte, van megoldás

Helyre lehet hozni a kapcsolatokat, ha ezt mindkét fél akarja. A szándék, az elköteleződés, a tisztelet megléte erős alapokat adnak egy újfajta kapcsolat megteremtéséhez. Az ügyfeleim történetei alapján azt látom, hogy amennyiben hűtlenség történik, érdemes minél előbb rendezni önmagában azt, hogyan szeretné a továbbiakat, mert egészen képes felőrölni az embert a dilemma, a kettősség.

A házasság, a párkapcsolat folyamatos odafigyeléssel, munkával, energiával, ráfordított idővel jár. Aki hajlandó ezen dolgozni, aki képes változni, az valószínűleg képes megőrzi a házasságát, a kapcsolatát, úgy, hogy az mindkét félnek boldog és örömteli legyen" – mondta Laskai Nelli házasági tanácsadó az evamagazin.hu-nak.


Ha megcsalnak, az mindig kiborító, de a legfájdalmasabb helyzet egy nő számára mégiscsak az, ha a várandóssága alatt lép félre a társa. Galériánkban olyan hírességeket mutatunk meg, akik megtapasztalták ezt a kínos élethelyzetet.

Nézd meg a galériánkat>16 kép
9 híresség, akit megcsaltak a terhessége alatt
Tovább olvasok
Kép
Milyen nőket találnak szépnek a világ különböző szegleteiben?

Ahogy nincs két ugyanolyan kultúra, úgy a szépségről is más elképzelései vannak a világ különböző pontjain élőknek.

Kép
10 növény, ami távol tartja a rovarokat

Nincs is rosszabb, mint amikor egy szabadban, barátokkal eltöltött délutánt tönkretesznek a sötétedéskor tömegével támadó szúnyogok. Persze a különféle kemikáliák - rovarriasztó sprayk, füstölők - viszonylag jól működnek, de kevesen tudják, hogy természetesebb módszerekkel is tehetünk azért, hogy távol tartsuk a rovarokat.

Kép
Csinos visszautasító leveleket írt nőknek a Disney, akik animátori állásra pályáztak

„Nők nem végeznek kreatív munkát a rajzfilmkészítésben”, olvasható Disney a kategorikusan megfogalmazott visszautasító levelében, amelyet enyhítésképpen cuki hófehérkés levélpapírra gépeltek.

Kép
Miért hagyd, hogy azt vegyen föl a kamaszod, amit szeretne

Márpedig ebben a szoknyában ki nem teszed a lábad az utcára – hurrognád le megint a 14 éves lányodat. Számolj el előtte tízig próbáld meg ezeket a megjegyzéseket a legdurvább esetekre tartogatni. Egy ilyen beszólással ugyanis sokkal mélyebbre szúrhatsz, mint szeretnéd; a kamaszoknál az öltözködés ilyenkor még a kísérletezésről szól. Ez is az önkifejezés egyik eszköze; amin keresztül a kamasz megpróbálja magát elhelyezni a zavaros világban.

Kép
Biztonság vs. kényelem: hogyan hordd a maszkodat nyári melegben

Először is szögezzünk le két teljesen triviális dolgot: 1. Maszkot kellene hordanod. 2. Előbb-utóbb rettentően meleg lesz.

Kép
A hátára írogatja testpozitív üzeneteit egy influenszer

A vlogger szerint túlságosan megszállottjai vagyunk a külső megjelenésnek, így eredeti eljárást választott a testpozitív üzenetek közvetítésére.

Kép
Nagy a Tinder állatkertje: még egy dolog, amivel érdemes vigyázni a társkeresőn

A társkereső appok világában sok minden megtörténhet. Hallottam már cifra történeteket örökösen ghostingoló emberekről, a párjukat kamuprofillal lebuktató nőkről és már-már az őrület határát súroló, komplett élettörténet-hazugságot előadó emberekről is. De ami az utóbbi hetekben történt velem, azzal még hírből sem találkoztam korábban.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem