Itt a medvehagyma- és spárgaszezon! – Milyen bort válasszunk hozzá?

Borítókép: Itt a medvehagyma- és spárgaszezon! – Milyen bort válasszunk hozzá? Forrás: Dubicz Borászat

Mivel a medvehagyma akkor a legfinomabb, amikor levelei fiatalok, mindenképpen még virágzása előtt, gyűjtsünk belőle, de óvatosan járjunk el, hiszen némi hasonlóságot mutat a gyöngyvirág leveleivel, amely viszont mérgező. Szinte az egész országban találkozhatunk medvehagymával, így érdemes egy kis kirándulással „összefűzve” szedni belőle, de mindenképpen csak a leveleit vágjuk le, ne tövestől húzzuk ki, hogy a hagyma további fejlődését ne gátoljuk.

Mivel vadon termő növény, biztosak lehetünk benne, hogy nem kezelték semmilyen vegyszerrel, így bátran fogyaszthatjuk mindenféle formában. Gyógynövényként is kiváló, hiszen ismert vérnyomáscsökkentő, baktérium- és gombaölő, immunrendszer-erősítő, és méregtelenítő hatása, magas a vas- és C-vitamin tartalma.

A CIKK ITT FOLYTATÓDIK!