Meddig tartható el a hús a mélyhűtőben?

Borítókép: Meddig tartható el a hús a mélyhűtőben? Forrás: Getty Images
Csak bedobom a fagyasztóba és kész, majd előveszem valamikor – suhintod be a maradék nyers csirkemell darabkát a jégre. De vajon elég jól becsomagoltad? Ráírtad, mikor került be a mélyhűtőbe? Bár a húsfagyasztás nem egy rakétatudomány, a későbbi kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében nem árt, ha tisztában vagyunk néhány alapvetéssel. Ezeket szedtük össze.

Gyerekkorom meghatározó emlékei közé tartozik, amikor telenként a legszűkebb családunk bezsuppolódott a párás üvegű Trabantba és letöfögött a nagynénémékhez vidékre, disznóvágásra. Szerencsére a részletei homályba vesznek, azt viszont tudom, hogy egy rakat nyers hússal felpakolva tértünk haza, amit Anyuék gondosan, porciózva bepakolásztak az óriási fagyasztóládánkba. Majd ebből éltünk hosszú hónapokig.

Később aztán, amikor a saját lábamra álltam, gondoltam én is megmutatom, hogy is csinálja egy jó háziasszony, előrelát, spórol, ilyesmik. Viszont anyukám kedvenc sztoriján kívül – amikor egy kiolvasztott, majd újra lefagyasztott és azok után elkészített csirkétől kapott ételmérgezést - nem sokat hallottam a húsok lefagyasztásával kapcsolatos alapvetésekről. Pedig nem árt tisztában lenni velük; mert az örökkévalóságig semmiképp nem tudod tartósítani őket.

3 dolog, amire nem árt figyelned a húsok lefagyasztásakor