A tudomány szerint jót tesz a gyereknek, ha tiszta maszatos lesz

maszatolás,gyerek,arcfestés
Forrás: Getty Images

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

E

Engedd el magad és hagyd egy kicsit szabadjára a gyereket. Jót fog tenni neki.

Mindenkinek más a toleranciaszintje a kupival és a maszatolással szemben – ám szülőként ha akarjuk, ha nem, kénytelenek vagyunk valamennyit engedni a korábbi normáinkból és elvárásainkból. Azért van, akinek így sem sikerül: akadnak olyan szülők, akik be sem engedik a lakásba a gyurmát vagy a vízfestéket, így kizárják annak a lehetőségét, hogy ezekkel okozzon a gyerek felfordulást. Mint ahogy annak lehetőségét is, hogy a gyerek kreatív énje minél szabadabban kibontakozhasson.Pedig a kreatív tevékenységekkel (és a maszatolással, mi elkerülhetetlenül velük jár) tulajdonképpen még egy csatornát biztosítunk a gyerekeknek, amivel ki tudják fejezni a gondolataikat és az érzéseiket. A rajzokkal, festményekkel a gyerek el tudja mesélni, mit látott, mit hallott, mit élt át – és igazából nem is a végeredmény a fontos, hanem az alkotás folyamata. Tanulmányok szerint ezekkel az előnyökkel jár, ha tolerálsz otthon egy kis maszatolással járó játékot:

• A gyerek kíváncsibbá válik, szabadabban felfedezheti a világot és meglódul a fantáziája.

• Jót tesz a gyerek kommunikációs készségének és beszédfejlődésének. (Főleg, ha játék közben beszéltek is a színekről, anyagokról, formákról.)

• A gyerek jobban fog tudni összpontosítani.

• A fizikai fejlődést is elősegíti (például a finommotoros mozgást, a kéz-szem koordinációt, de a nagyobb izmokat is fejleszti).

• Megtanul önállóan játszani.Nézzük, hogyan csökkentheted minimálisra a felfordulást, ha szeretnéd kihasználni ezeket az előnyöket!

Nézd meg a galériánkat>5 kép
Hagyd kibontakozni a gyerek kreativitását - ilyen keretek között
Tovább olvasok
Kép
A saját esküvőmön ismertem meg életem szerelmét, aki nem a vőlegényem volt

Azért a többségünk úgy készül a saját esküvőjére, hogy aznap élete szerelmének mondja ki a boldogító igent, fogad örök hűséget, megy bele a jóban-rosszbanba, holtunkiglag, holtáiglan. Eszter is így kelt fel azon a fülledt, nyári, szombati napon, amikor szentül meg volt győződve arról, hogy pár óra múlva ahhoz a bizonyos nagy Ő-höz megy hozzá. De nem. A nagy Ő ugyanis ott várta őt a saját lagziján, a vendégek között.

Kép
Miért olyan különlegesek az októberi gyerekek?

A tudománynak erre is megvan a válasza. Egészen pontosan 5 válasza.

Kép
Napi horoszkóp október 21.: a Skorpiók kilépnek a komfortzónájukból, a Vízöntők komoly kihívás előtt állnak

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz izgalmas üzeneteket küldtek ismét a csillagok!

Kép
Sipos Pál tettei nem évülnek el: Visszatérés Epipóba

Kávéztunk tanár barátnőmmel, fecsegtünk mindenféléről, és akkor egyszer csak nekem szegezte a kérdést: Olvastad azt a cikket? Milyen cikket, kérdeztem. Nézett. Nem is tudsz róla? Mindenki erről beszél. Én akkor hallottam életemben először Sipos Pálról.

Kép
Legyen buli a szüret! – Íme, 5 biztos tipp hozzá

A bor összehoz – ezt régóta tudjuk. De az talán sokaknak új információ, hogy magának a borkészítésnek is megvan ez a varázsereje, kezdve rögtön a szürettel. Ahogy egy disznótor vagy egy paintball csata, úgy a szőlő betakarítása is lehet igazi társasági esemény – annyi különbséggel, hogy ez utóbbi biztos nem ér véget naplementével.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem