„45 vagyok, és jobban imádom a szexet, mint valaha!”

Szex 40 felett
Forrás: GettyImages

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

N

Nőnek lenni csodálatos, ugyanakkor nem könnyű pályafutás. Számtalan elvárásnak kell megfelelni: először is, legyünk mindig szépek és kívánatosak, aztán pedig nem árt az sem, ha intelligensek és iskolázottak is vagyunk. Építsünk karriert, lehetőleg szülés előtt, de mindenképpen vezessünk példás háztartást, és gondoskodjunk arról, hogy a házasságunkban ne hűljön ki soha a lepedő. Csoda, ha negyvenes éveinkre úgy érezzük, le akarjuk vetni a láncainkat és egy kicsit szeretnénk úgy élni, élvezni az életet, ahogy nekünk jó?

Negyvenes szexidolok

Jennifer Aniston, Jennifer Lopez, Reese Whitherspoon, Heidi Klum – csak pár név a negyven felettiek táborából, akikről biztosan nem az jut eszedbe, hogy nekik már befellegzett. Ők a mai negyvenesek megtestesítői (sőt, JLo és Aniston bizony már nem is negyvenes), akik nem csak a külsejüket tekintve irigylésre méltóak, de mindent el is követnek azért, hogy jól érezzék magukat a bőrükben. Mi a titkuk? Talán többek között az, hogy csak saját maguknak akarnak megfelelni, mert eljutottak arra a pontra, hogy fontosabb az önmegvalósítás, semmint az, hogy mindig mások kedvében járjanak. Önazonosakká váltak, és talán ezért is annyira sikeresek.

Vállalják, hogy házasságokon, váláson, gyerekszüléseken túl sem akarják lehúzni a rolót. Sőt, azt vallják, hogy most kezdődik igazán az élet!

Végre több időt szánhatnak magukra és a vágyaikra. Márpedig egy egészséges negyvenes, igenis vágyik a szexre. De nem akármilyenre, csakis a minőségire. Már nem éri be egy gyors numerával, sem azzal, hogy állandóan ugyanaz a műsor. Változatos és kielégítő szerelmi életre vágyik.

„45 éves vagyok, ennyi idő alatt bőven volt időm kiismerni a testemet. Már tudom, hogyan lehet nekem örömet szerezni és ezt bátran közlöm is a partneremmel. Testi gyönyörre és pazar élményekre vágyom, és jobban élvezem a szexet, mint valaha.”- mondja Márti, akinek már felnőtt gyermekei vannak és végre elérkezettnek látta az időt az önmegvalósításra, nem csak a szexben, de az élete más területein is.

Olvasd el ezt is!

„A férjemmel 25 éves házasok vagyunk, és voltak ugyan hullámvölgyeink, de végül megerősödve jöttünk ki a konfliktusokból. Szeretjük egymást és megfogadtuk, nem elégedetlenkedünk csendben és nem tartjuk magunkban a titkos vágyaikat, nem keresünk harmadikat. Készen állunk akár új dolgokat is kipróbálni egymással.”- mondja a 48 éves Vali, aki szerint a jól ismert, hozzánk lelkileg is közel álló partnerrel a legjobb kísérletezni.

Miben jobbak a negyvenesek?

Aki azt mondja, a negyvenesek nem elég merészek és bevállalósak, az bizony nagyot téved!

„Fiatalkori, őrült dolgokba már nem valószínű, hogy belemennék, csak azért, hogy vagánynak tartsanak – mondja a 44 éves Kata – és ha adhatnék tanácsot a huszonéves önmagamnak, biztosan azt üzenném, hogy felesleges annyit foglalkozni a külsőségekkel. Fiatal koromban gátlásaim voltak a kis mellem miatt, vagy ha felkúszott rám pár kiló felesleg. Rejtegettem a testem és intim pillanatokban sem tudtam elengedni magam. Mennyi szép élménytől fosztottam meg magam!”

A negyvenesek magabiztosak az ágyban.

Mert míg a fiatalokat az izgatja, hogy néznek ki és minél tökéletesebbnek mutatkozzanak, addig a negyveneseknél nem a külsőségeken van a fókusz.

Megtanulták elfogadni magukat a testi hibáikkal együtt, arról nem is beszélve, hogy már nem is akarnak tökéletesek lenni.

„Míg fiatalabb koromban állandóan azon feszengtem, hogy nézek ki, nem nagy-e a hasam, nem túl kicsi-e a mellem, mára megtanultam, hogy csak arra figyeljek, ami igazán fontos: a szex élvezetére. Végre elkezdtem valóban megélni a párommal az együttléteinket, amihez persze az is kellett, hogy elfogadjam magamat olyannak, amilyen vagyok és a testemet ne börtönnek, hanem lehetőségnek, csodának tekintsem, amely ezernyi öröm forrása.”- mondja a januárban 50. születésnapját ünneplő Dóri.

A negyvenesek abban is mások, hogy már nem a gyors kielégülésre hajtanak, hanem inkább a kifinomult szexre törekszenek és náluk nem a mennyiség, hanem a minőség a lényeg. Sok fiatal még nem ismeri a saját testét eléggé vagy nincs elég önbizalma, ezért lemond az örömről és nem meri bevallani a partnerének, hogy egyszerűen nem élvezi a szexet, nincs orgazmusa. Mivel nincs közöttük „szexkommunikáció”, az együttlétek minősége sem lesz igazán kielégítő.

Persze a negyvenesek között is vannak, akik képtelenek az önfeledt, intim együttlétekre és az öregedést katasztrófaként élik meg. Azt gondolják, 40 felett eljött az idő, hogy a szexszel – és sok mással- kapcsolatban lehúzzák a rolót.

Pedig egy 40 éves szexuális élete sokkal jobb lehet, mint egy 20 évesé! Hogy mitől? Főként az önismerettől. Attól, hogy már tudják, mi jó nekik és nem erőszakolnak magukra olyat, amit nem szeretnének.

Mernek nemet mondani, aminek köszönhetően javíthatják a szexuális élményeiket. Ezzel együtt pedig sokkal kifinomultabb a szexuális kommunikációjuk. Bátran felvállalják és kimondják a vágyaikat a partnerüknek, akiben megbíznak annyira ahhoz, hogy együtt merjenek kalandozni.

Azt hiszed, mindent tudsz a szexről? Például ezeket is?

Nézd meg a galériánkat>10 kép
10 tudományos érdekesség a szexről
Tovább olvasok
Kép
Anyatejből készült jégkrémmel megelőzhető a koronavírus

Egy amszterdami kórház önkéntes édesanyák által adományozott anyatejéből készít fagylaltot, mely alkalmas lehet a COVID-vírusos megfertőződés megelőzésére.

Kép
Mi legyen a kinőtt ruhákkal és játékokkal, ha már nem kellenek?

Tele a szekrény felső polca, a padláson egymást támasztja a kinőtt kismotor, futóbicikli, első bringa és a tárolóban sem jobb a helyzet, mert az egyik falat csakis a kinőtt ruhákat és játékokat tartalmazó dobozok állnak. Sztenderd dilemma kis és nagyobb gyerekeseknél a mi legyen a kinőtt cuccok sorsa? Szerzőnk, Seufert-Szántó Orsi, aki egy fiú és egy lány anyukája hoz nektek ötleteket arra, hogy hogyan adjatok túl a feleslegessé vált, ámde szép állapotú gyerekholmikon.

Kép
Csak egy dolog idegesít jobban annál, hogy nem eszik rendesen a gyerekem

Mégpedig az, hogy mindenki ezzel cseszteti őt is és engem is.

Kép
SJP ismét bebizonyította, hogy a karantén nem mentség a magas sarkú hanyagolására

Sarah Jessica Parker életteli, vibráló színekkel és csábos magas sarkúkkal dobja fel ezt a nyomasztóan sötét évet.

Kép
A szemem láttára pofozta fel a gyerekét – mit kéne tennem ilyenkor?

Menjek oda, avatkozzak be? Fogjam le a kezét és oktassam ki? Vagy inkább maradjak szép csendben, és álljak odébb? Ne tétlenkedj, cselekedj, ha megvédheted – bátorít az UNICEF, melynek szakemberei egy kisokost állítottak össze, hogy a gyermekbántalmazás kapcsán felmerülő, mindennapos kérdésekben segítsenek eligazodni. Azt is leírják, konkrétan mi mindent tehetsz, ha a környezetedben ilyesmit tapasztalsz.

Kép
5 ajándéktipp, amitől jövőre még ennél is szebbek lehetünk!

Virágot a virágnak, szépségápolási terméket a szép nőnek. Tökéletes karácsonyi ajándék lehet minden nő számára egy olyan dolog, amitől aztán a következő évben még szebbek lehetünk.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem