Magyarul olvasott Keats-verset Őexc. Iain Lindsay brit nagykövet a Csodalámpa Alapítvány rendezvényén

Borítókép: Magyarul olvasott Keats-verset Őexc. Iain Lindsay brit nagykövet a Csodalámpa Alapítvány rendezvényén
Igazi kulturális csemegének lehetettek részesei mindazok, akik a brit Nagykövet úr rezidenciáján elfogadták a Csodalámpa Alapítvány rendhagyó irodalmi estre szóló meghívását.

A brit-magyar versek mellett szó volt a kalandozásokról, a két kultúra kapcsolatáról, a kölcsönös megismerésről, és ezekben az irodalmi művek szerepéről. Az izgalmas témáról Juhász Anna irodalmár Al Ghaoui Hesna televíziós újságíró, szerzővel, Hámori Gabriella színművésszel és Kanyó Dávid fuvolaművésszel beszélgetett, miközben a vendégek egy zenés körutazás részesei lehettek. A nem mindennapi esten a verseket, köztük R.Burns, W.Blake, G.Byron, J.Keats, P.B. Shelley, E.Spenser egy-egy művét Hámori Gabriella és a vendéglátó Őexc. Iain Lindsay brit nagykövet szólaltatta meg, sokak meglepetésére magyarul. A Nagykövet úr és felesége, Bridget asszony a záró S.Heaney-verset együtt angolul olvasták fel.

Meglepetéssel is készült az immár 15 éve működő Csodalámpa, a vendégekkel közösen váltották valóra két beteg gyermek álmát, a 12 éves, nemrégiben szívműtéten átesett Viktória a tanuláshoz és filmnézéshez laptopot, a 7 éves Máté pedig egy tehervonat építőjátékot kapott, hogy elterelhesse a figyelmét a kellemetlen kezelésekről. A felejthetetlen estét Patzauer Éva az alapítvány ügyvezetője köszönte meg minden közreműködőnek és a vendégeknek, akik a Csodalámpa misszióját támogatva jótékony felajánlásaik segítségével még több beteg kisgyermek kívánságának teljesítéséhez járultak hozzá.