9 magyar film, amitől sokkal, de sokkal jobb kedved lesz

Borítókép: 9 magyar film, amitől sokkal, de sokkal jobb kedved lesz
Hollywood? Ugyan már... A magyar filmek között is akad néhány fontos darab, amit érdemes talonban tartani, ha végképp nem bírsz kikászálódni a levertségből.

Mindenkivel előfordul – vigasztalom magam, valahányszor olyan érzés fog el, mintha sötét felhő ereszkedett volna rám. Vagy amikor reggel gondosan felírok öt tennivalót a to do listámra, és estére az elsőt sem sikerül abszolválnom. Vagy amikor a mosógép, a mobiltöltő és még a bejárati ajtó zárja is egyszerre romlik el. Vagy amikor elkap az influenza és ezzel egy napon még meg is jön. Szóval ilyenkor általába nincs jobb megoldás, mint félredobni mindent, hagyni a dagadt ruhát, a mosatlan edényeket és a befizetetlen számlákat másra, s megnézni egy filmet.

Na mármost természetesen a magyar filmek közt is találunk olyan darabokat, amelyek jobb kedvre derítenek, hiába mondogatja bárki, milyen pesszimista, reménytelen, bizalmatlan nép a magyar. Azért röhögni, nosztalgiázni, az utca közepén táncra perdülni mi is tudunk. És persze szerelmesnek lenni is, de még mennyire. És még valamit: csodát művelni.

Íme, a legjobb hangulatú magyar filmek, amelyektől szinte mindig garantáltan visszatér a jókedvem (és te mivel szoktad gyógyítani magad?).