5 magyar édesanya gyermekkönyve, amiket biztosan nem tudtok majd letenni

Borítókép: 5 magyar édesanya gyermekkönyve, amiket biztosan nem tudtok majd letenni Forrás: Endrész Tímea
Öt könyv, öt hihetetlen kitartó édesanya, akik hiába ütköztek falakba, elszántságuknak köszönhetően ma már kezükben tarthatják könyvüket.

Édesanyaként, kisgyermekek mellett vállalkozást indítani nem könnyű. De van úgy, hogy a tettvágy olyan erősen lüktet az erekben, hogy legyőzik a fáradtságot, és sok-sok álmatlan éjszaka árán akár, de megszületik a csoda.

Ebben a cikkben öt könyvet mutatunk be, öt hihetetlen kitartó édesanya tollából, akik hiába ütköztek falakba, elszántságuknak köszönhetően ma már kezükben tarthatják könyvüket.

Dr. László Tímea: Olívia, Nonó és Beni kutya

Ez a kötet egy a valóságban is létező család történeteit, tapasztalatait, az életük vidám, nehéz, vicces vagy különleges eseményeit mutatja be. Csupa hétköznapi téma egy kedves család főszereplésével, amikel a gyerekolvasó hihetetlen könnyedén tud azonosulni.

„Az Olívia, Nonó sorozat rólunk szól. És szólhatna rólatok is, és más családokról, de azt gondolom, hogy egy picit mindenki megtalálja magát valamelyik történetben.”

Az ovisoknak íródott kötet összesen 11 történetet foglal magába, 164 oldalon, ahol minden oldal egy teljes kép, egyedi, kedves grafikával, lányoknak és fiúknak egyaránt izgalmas történetekkel,

Gönczi Erika: Pocok Péter kalandjai – Trópusi Móka

Egy korábbi könyvajánló cikkünkben Pocok Péter téli kalandját már bemutattuk, és most itt a várva várt folytatás a Trópusi móka, ami tökéletes nyári olvasmány kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Erika olyan míves jelzőket használ, ahogy a ma már nem beszélünk, emiatt egészen különleges hangulatot áraszt minden műve. Saját illusztráció erre pedig csak ráerősítenek.

A mese a belső félelmekről és bátorságról szól. Ezt a komoly témát az írónő pszichológus bevonásával járta körbe.

„Azoknak ajánlom ezt a könyvet, akik még nem tudják, hogy a félelem negatív érzelmeket táplál, így meggátol minket abban, hogy színesebbnek, szebbnek lássuk a világot.”

Ede, a vakmerő tudós egér saját maga építette repülőgépével utazik Pocok Petivel a felhők felett, azonban egy váratlan esemény miatt a kitűzött úti cél helyett egy ismeretlen trópusi szigeten landolnak. A furfangos egér kávéból próbál üzemanyagot készíteni, hogy hazajussanak. Pocok Peti segíteni szeretne, azonban esetlen próbálkozásai csupán hátráltatják Ede munkáját. Vajon mi sül ki abból, ha egy vakmerő és egy gyáva rágcsálónak együtt kell rátalálnia a megoldásra? A kis pocok végül rájön, hogy miért fontos szembenézni félelmeinkkel, és hogy a bátorság mindig meghozza gyümölcsét.

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

Lendvai Diána: DinnaDalok

Mindig is szerettem gyerekekkel foglalkozni, már 14 évesen tudtam, hogy óvónő leszek “ha nagy leszek”.

Minden édesanyának jól jön egy gyűjtemény, ami fogja a kezét, segíti abban, hogy milyen dalokat, mondókákat, játékos szokást vezessen be a hétköznapjaikba. Lendvai Diána gyűjteménye 20 népdalt, 5 mondókát és 5 ölbeli játékot tartalmaz. Ezek pont azok, amiket mindannyian énekeltünk, játszottunk óvodás, kisiskolás korunkban. Talán már rég el is felejtetted, de a DinnaDalok segít felhozni az emlékeket.

Kedvenc elemem a könyvben a dalok kottával való megjelenítése, így akár a zenélés világában is bevezethetjük a gyerkőceinket, furulyával, zongorával is eljátszhatjuk őket. Azok az anyukák, akik úgy érzik, nem ismerik a dalokat, vagy nem emlékeznek már a pontos dallamra, ne aggódjanak! A könyvhöz tartozik egy hanganyag is, amit Diána énekelt fel. Online tudjátok meghallgatni, a könyv megvásárlása után.

A kötet csodaszép pasztell színű rajzait Czikkely Panni készítette el.

Stantel Vikrória: Ralf

Ralf, a kis tengerimalac az erdei tisztáson él. Szívének zörgő fafiókja tele van kérdésekkel, szorongásokkal és az új kalandok iránti kíváncsisággal. Egy nap a legjobb barátjától a Széltől olyan tanácsot kap, ami egy félelmetes helyzetben győztessé teszi,

A könyv üzenete nagyon erős, megmutatja a gyerekeknek, hogyan győzzük le a félelmünket, hogyan nézzünk szembe a félelmeinkkel. Emiatt minden kisgyerek könyvespolcán ott a helye. Sokáig nincs eszköz a gyerekek kezében, mivel űzhetnék el az ismeretlentől való félelmüket, és sokszor mi felnőttek sem tudunk felülkerekedni a szorongásainkon. Ralf erre tanít meg minden kicsi és nagy olvasót.

„Ne győzzön le téged a rossz,
hanem te győzd le azt jóval.”
(Róm.12,21)

Czeiner-Szücs Anita: Anyajegy

Czeiner-Szücs Anita Instagram oldalán nádi hegedű néven számtalan saját versét mutatta már be, és teszi közkincsé nap mint nap. Azzal viszont, hogy megjelent első kötete az Anyajegy – ahogy ő fogalmaz –, egy gyerekkora óta szőtt álma vált valóra.

Anita zászlójára tűzte a magyar versek és a népköltészet remekeinek népszerűsítését.

„Szeretném, ha a versolvasás újra divatos lenne, ha mára megkopott ragyogása visszatérne a családok mindennapjaiba.”

Bár a kötet címe és borítója az anya-gyermek kapcsolat erős, arany szálára utal, a lapok között az apák és a nagypapák családban betöltött fontos szerepe is megjelenik.

A csodás kötetet Orosz Judit mesés illusztrációi teszik teljessé.

További gyerekkönyves ötletért nézd meg a galériánkat!