Lehetséges lenne a környezettudatosság a modern világunkban?

polcz,adalékmentes,főzés,ebéd,vacsora Forrás: adalekmentes.hu
Bárcsak mindenkinek lehetősége lenne úgy élni, mint nagyszüleinknek, akiknek még saját kertjük és állataik voltak, maguknak termeltek meg minden finom falatot. Ha az akkori időkben élnénk, bizonyára hiányozna egy bizonyos idő elteltével a modernség is. Az, hogy bármikor bárkit felhívhassunk, hogy az internet segítségével könnyebb életet élhessünk, hogy a pörgő városi életben is jelen lehessünk. A modernség és a környezettudatos életmód összeegyeztetése nem könnyű feladat, de nem lehetetlen!

A rohanó világgal karöltve

Észrevetted már, hogy mostanában soha nincsen ideje senkinek semmire? Hogy már a vacsorafőzés is inkább teher? Mindig rohanunk, hiszen a világ sem lassul le körülöttünk, sőt… Ahogyan azonban azt már szinte minden platformon harsogják: ez az életmód koránt sem kedvez Földünknek.

Egyre több szemetet termelünk, annak ellenére, hogy már kamasz aktivisták a lelküket is kidolgozzák azért, hogy ezt megállítsák. Mivel legtöbben nem engedhetik meg maguknak, hogy saját kis veteményes kertjük legyen, ahol megtermelnek mindent az ebédhez és vacsorához, így más megoldásokat kell keresni, hogy a lehető legkevesebb hulladékot termeljük.

polcz termékek,adalékmentes,egészség,főétel,ebéd,vacsora
Forrás: adalekmentesen.hu
Lehetséges lenne a környezettudatosság a modern világunkban?

A bevásárlásokhoz már elérhetőek a különböző hálós zsákok, egyre több bolt figyel oda arra, hogy újrahasznosítható szatyrokat használjanak a vásárlóik. Ez azonban sajnos nem elég, hiszen a világ ennek ellenére nem kezdett el lassulni. Ennek pedig az a következménye, hogy kevesen tudnak minden nap a fárasztó munka és egyéb teendők után még beállni a konyhába is főzni.

Egy igazi háztartásban azonban elengedhetetlen, hogy legyen néhány gyorsan elkészíthető étel. Aki viszont nem a mirelit ételek között szeretne válogatni, vagy esetleg valamilyen allergia miatt nem is tud, annak nem sok egyéb választása marad. Ha pedig még környezettudatos szemmel is átszűrjük az elérhető termékeket, igencsak kevés a lehetőség. Ezek közül pedig igazi kihívás olyat találni, amely finom, házias ízekkel kápráztat el majd minket.

Létezik tökéletes készétel?

A kérdésre a válasz röviden: igen! A POLCZ termékeket úgy álmodták meg, hogy a vásárlók otthonaiba környezettudatos csomagolásban kerüljenek a házias falatok. Az üvegekbe zárt csodák egy tál laktató ételt rejtenek, amelyeket elég egy polcon tárolni. Nem igényelnek hűtést, sokáig elállnak, receptjük megálmodásakor pedig odafigyeltek a különböző allergiákra is.

Ezeket az ételeket bárki nyugodt szívvel választhatja egy rohangálós nap tökéletes lezárásaként.