Borítókép: Szünetet tartottunk a legjobb barátnőmmel – ez mentette meg a barátságunkat Forrás: Unsplash.com/Bewakoof.com Official

Szünetet tartottunk a legjobb barátnőmmel – ez mentette meg a barátságunkat

Érezted már úgy, hogy ráférne egy kis szünet a kapcsolatotokra? Ne érezd rosszul magad emiatt. Az alábbi történet is bizonyítja, egy igazi barátság kiállja az idő próbáját; és akárhány év is maradjon ki, visszataláltok egymáshoz.

Hétéves korunkban lettünk elválaszthatatlan barátnők. Egymás mellett ültünk az osztályban, minden egyes szünetben kéz a kézben rohangáltunk a folyósókon, ordítva énekeltünk és körbetáncoltuk a suli udvarát.

Egyikünk sem gondolta volna, hogy gimis korunkra „szétmegyünk”, sőt, épp ellenkezőleg; azt hittük, a mi barátságunk örökre szól. S hogy olyan sziklaszilárd pontok vagyunk a másik életében, akire mindig, minden körülmények közt számítani lehet. S hogy ehhez képest mi történt a valóságban? A barátságunk mintha „befagyott” volna erre a négy évre.

Nem vesztünk össze, nem volt semmilyen látványos „öri-hari”; de még csak meg sem beszéltük; 14 évesen egyszerűen mindketten azt éreztük, hogy más irányba tartunk. Ezen az új úton pedig nem volt helye a másiknak.

Nem is nagyon kerestük egymás társaságát; elmaradtak a közös programozások, a suli utáni lófrálások, a hétvégi bulizások. Mindketten éltük a saját életünket. Az egymás iránt érzett kölcsönös szeretet és tisztelet ettől függetlenül soha nem szűnt meg; de évekig kimerült abban, hogy szülinapokon dobtunk egy SMS-t a másiknak.

Első éves főiskolások voltunk, amikor úgy hozta az élet, hogy ismét intenzívebben kezdtünk érdeklődni egymás dolgai iránt. A szeptemberi évkezdés újra összehozott minket, a téli szünetre pedig megint csak egymás életének részesei voltunk.

Utólag visszatekintve; azzal, hogy 4 évre megnyomtunk egy láthatatlan STOP gombot a kapcsolatunkban, csak nyertünk hosszútávon.

Ezekben a kimaradt években ugyanis - amikor elengedtük egymást - új dolgokat tapasztalhattunk meg, új emberekkel találkozhattunk. Nem korlátoztuk, nem húztuk vissza egymást.

Biztos vagyok benne, hogy ezeknek a tapasztalásoknak köszönhetjük azt, hogy most közelebb vagyunk egymáshoz, mint valaha. Úgyhogy szerintem teljesem rendben van, ha te is azt érzed, szünetre; levegőre van szükséged egy baráti kapcsolatodban. Az idő úgyis majd igazol; ahogyan minket is.

Mert ha valóban olyan nagyon jó barátok vagytok, 4, 8, vagy akármennyi kimaradt év után is ugyanott fogjátok tudni folytatni, ahol abbahagytátok.

A horoszkópodból kiderülhet, kivel tudsz igazán szoros barátságot kialakítani. Nézz utána a Galériában!