Nem akarom, hogy a lányom is ugyanazt a hibát kövesse el, mint én - ilyen fiatalon

Borítókép: Nem akarom, hogy a lányom is ugyanazt a hibát kövesse el, mint én - ilyen fiatalon Forrás: Unsplash.com/Josh Bean
Nem így képzeltem. Egy szebb jövőt álmodtam neki és őszintén, magamnak is; nem szívesen venném a nyakamba egy kisbaba minden nyűgét, a felelősséget; közel 40 évesen. Egy egyedülálló anya kifakadása.

„Mélységesen el vagyok keseredve, mert azt látom, hogy a lányom pontosan ugyanúgy teszi tönkre magát, ahogyan én tettem annak idején, az ő korában. Csak 18 éves voltam, amikor megszültem őt. Tudom, nincs ebben semmi egyedi, más is bevállalt már gyereket ilyen fiatalon, volt, aki gond nélkül. Nekem ez viszont egy borzasztó nagy küzdelem volt. Később pedig eszembe se jutott, hogy több gyereket szüljek, annyira a padlóra kerültem.

Egy fiatal, végtelenül magányos, egyedülálló anya.

A lányom most 19 éves és nemrég vallotta be nekem, hogy terhes. Az apáról egy szó sem esett. A babához ragaszkodik, de könyörgöm, mégis mihez kezdünk vele? Rengeteget dolgozom, így is alig jövünk ki a pénzből. Úgy tervezi, hogy az első néhány hónapot itthon tölti majd a picivel, és persze én se azt szeretném, hogy elmenjen. De mégis mit tehetnék, hogyan oldhatnám meg ezt a helyzetet, ha már most, mi magunk is alig férünk el?

Amikor kettőnknek is, napi szinten anyagi gondjaink vannak? Őszintén, azt se igazán szeretném, hogy babasírásra kelljen fölkelnem az éjszaka közepén. Szükségem van a pihenésre, miután kőkeményen végig dolgozom a napjaimat. Máris pocsék nagyinak érzem magam, hogy egyáltalán ilyenekre gondolok.

Nagyon szomorú vagyok. Azt hittem, azt reméltem, hogy a lányom többre fogja vinni, hogy nem sétál bele ugyanabba a folyóba, mint egykor az anyukája. Hogy neki sikerül különb életet teremtenie. Úgy érzem; kudarcot vallottam” - zárul a vallomás.

Nézegess olyan sztárokat a galériában, akik kudarcot vallottak a gyereknevelésben!