Megkérdezte a taxis, miért nincs gyerekem, én pedig úgy vágtam vissza, hogy megtanulja, ilyet senkitől nem illik kérdezni

ideges Forrás: Youtube/Nobodies című film
Miért érzik túl sokan, hogy közük van mások döntéseihez?

Mindenki ismer valakit, aki folyton beleüti az orrát mások dolgába, és valószínűleg már hallotta is akcióba lendülni, azaz megkérdezni a szingli rokont, miért nincs még szerelem az életében, vagy a 3 éve együtt járó párt, hogy mikor lesz már az esküvő, az egy gyerekes szülőket, hogy érkezik-e már a kistesó, esetleg, mikor az egyik leginkább vitaindító kérdést puffantja el:

"Miért nincs (még) gyereked?"

Mit is lehetne erre válaszolni? Nos, nagy valószínűséggel a legtöbben egy laza semmi közöd hozzá felkiáltással intéznék el a szaporítószervek verbális molesztálását, de ezt igencsak udvariatlan megtenni. Mondjuk, ha már az udvariasságnál tartunk, elárulom, hogy borzasztó bunkó dolog ilyesmivel vegzálni bárkit, hiszen sosem tudhatjuk, milyen ok áll a háttérben.

Az idegesítő nagynéniket én például simán tudom kezelni, anélkül, hogy felhúzzam magam, de az idegen faggatózása már nálam is túlment a határon.

Néhány napja a barátommal és a kutyánkkal ültünk be egy taxiba. Üdvözölt minket a taxis, megkérdezte, milyen fajta a kutya, válaszoltunk, majd folytattuk volna az utazásunkat, és ennyiben is hagytuk volna a 35 másodperces ismeretségünket a sofőrrel, de egyből megkérdezte a kutya fajtájának kiderítése után, hogy gyerekünk is van-e.

Ez már így is furcsa volt, de erre még annyit hajlandó voltam válaszolni, hogy nem, nincs. Gondoltam, végeztünk az ismerkedéssel, azonban ő kicsit mérgesen visszakérdezett, hogy miért nincs, hát mit gondolunk magunkról, talán hogy húsz évesek vagyunk? Ennyi idősen már illene lennie. (Mondjuk nem tudom, a maszkunk alatt hogyan tippelte meg, hogy jóval túl vagyunk a húszon. Valószínűleg nem megfelelő ránctalanítót használok akkor.)

És akkor ott robbant a bomba.

Nézd meg a galériát is!