Borítókép: Minden, amit a szülésről, császármetszésről, VBAC-ről tudni szeretnél! Könyvajánló Forrás: Pixabay.com/ Anastasia Golovina

Minden, amit a szülésről, császármetszésről, VBAC-ről tudni szeretnél! Könyvajánló

Van, aki nem igazán készül rá. Van, aki nagyon is felkészül, és van, aki készül valamire, de nem az lesz a végén. Egy kisbaba világra jötte sokféleképpen történhet. 5 könyvet mutatunk, melyek kapaszkodót adhatnak gyerekvárás előtt állóknak, gyermeket váróknak és a születés élményét már megélt, gyermekükkel kapcsolódó szülőknek.

Létezésünk egyik nagy csodája az élet létrejötte. Gyerekként felfoghatatlan volt számomra az, hogy egy kicsi baba hogyan nő és gyarapszik az anyukája hasában. Felnőttként, amikor már az emberi szervezet működéséről tanultam élettan és biokémia órákon az egyetemen, persze többet tudtam a témában. Ám az új élet születése, amikor egy sejt osztódni kezd és valami megfoghatatlan rend szerint, egyik folyamat egy újat hív életre, varázslatos, bármekkora ismeretanyag birtokában is.

A babavárás során, ahogy egyre közeledik az anya a várandósság végéhez, egyre többet gondolkodik gyermeke világra jöveteléről.

"Kell készülni a szülésre?"
"Lelkiekben és testben ugyanúgy készüljek fel?"
"Van választásom azzal kapcsolatban, hogy hogyan szeretnék szülni?"
"Mennyit érdemes tudnom a hüvelyi szülésről és a császármetszésről?"
"Milyen jogaim vannak a babám világrahozatalával kapcsolatban?"

Galériánkban 4 olyan könyvet mutatunk, melyek szorosan kapcsolódnak a témához. A végére pedig hagytunk egy olyan kiadványt, mely az apai kapcsolatról, kötődésről szól.