Borítókép: Mikor kelsz fel éjszaka? Ezt árulja el rólad Forrás: Getty Images

Mikor kelsz fel éjszaka? Ezt árulja el rólad

Pontosan lehet tudni, milyen természetű elakadást, nehézséget jelezhet az, hogy mikor ébredsz meg álmodból. Olvasd le eszerint az órát és szabadulj meg azoktól a dolgoktól, amik a tested-lelked túlterhelik.

Jó eséllyel veled is előfordult már – nem is egyszer – hogy felébredtél az éjszaka közepén. Tudtad, hogy az, hogy ez időben mikor történik, sokat elmond az éppen aktuális érzelmi, fizikai állapotodról? A hagyományos kínai orvoslás (HKO) szerint legalábbis, mely azt mondja, különböző szerveink lépnek ilyenkor működésbe, más és más érzelmi állapotokat előidézve. A HKO ezt a szerv-órát a gyógyításban is alkalmazza; az ébredés pontos idejét figyelembe véve arra következtet, hogy melyik szervünk, testünk mely „funkciója” szorul éppen támogatásra.

Testünk egy természetes ritmus szerint működik, nappal és éjjel egyaránt. Ezért sem mindegy, hogy az éjszaka mely szakaszában, hány órakor ébredsz föl, melyik szerved próbál ilyenkor jelezni. Galériánkban végigvesszük az egyes, éjszakai szakaszokat és azt, hogy mit szeretne üzenni a tested, ha éppen akkor kelsz föl az alvásból.

Erről árulkodik, mikor riadsz föl éjszaka! Nézd az órát!